ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο ΠΑΟΚ πρωταθλητής και απευθείας στους ομίλους του Champions League

Ο ΠΑΟΚ πρωταθλητής και απευθείας στους ομίλους του Champions League
Αρθρογράφος: Αλέκος Αδαμαντόπουλος
ΑΛΕΚΟΣ ΑΔΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

Κεραυνός εν αιθρία στο λιμάνι, καθώς μετά από έκτακτη σύσκεψη της UEFA, τα «ξημερώματα» της 31ης Μαρτίου, και αφού μελέτησε λεπτομερώς όλα τα ματς πρωταθλήματος της φετινής σεζόν, αποφάσισε να διακόψει τη σεζόν στην Ελλάδα λόγω της πανδημίας και να στέψει Πρωταθλητή τον ΠΑΟΚ, διαπιστώνοντας ότι... αδικήθηκε στα περισσότερα ματς του πρωταθλήματος, και ειδικά στα ματς με Ξάνθη, Ατρόμητο, Βόλο, Λαμία, Αστέρα Τρίπολης, ΟΦΗ και Παναιτωλικό, τόσο εντός όσο και εκτός έδρας, με σφαγιαστικές εναντίον του διαιτησίες και υπέρμετρα σκληρούς ως προς την αντιμετώπιση των παικτών του, αντιπάλους. Τα καλά νέα όμως για την ομάδα της Νότιας Μακεδονίας που εκπροσωπεί την «μπουγατσούπολη», δεν σταματούν εδώ. Λαμβάνοντας υπόψιν τους οι ιθύνοντες της UEFA την καταπληκτική του Ευρωπαϊκή πορεία τα τελευταία 60 χρόνια , τιμής ένεκεν αποφάσισε να τον τοποθετήσει απευθείας στους ομίλους του Champions League ως ελάχιστο φόρο τιμής για την τεράστια συνεισφορά γέλιου της ομάδας στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

Η σημερινή μέρα, όμως, δεν είναι ευχάριστη μόνο για τον ΠΑΟΚ. Καλά εξακριβωμένες πληροφορίες που δεν επιδέχονται αμφισβήτηση, προερχόμενες από πηγές εκ των έσω, από άτομα του στενού περιβάλλοντος του σωτήρα της ΑΕΚ, αναφέρουν, πως στέλνοντας το παντελόνι του για καθαρισμό, βρέθηκε ξεχασμένο στις τσέπες του τυχερό λαχείο το οποίο κερδίζει το ποσό των 212.121 ευρώ. Ποσό το οποίο θα διατεθεί εξ ολοκλήρου για την ενίσχυση της ομάδος την μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού. Την ύστατη κυριολεκτικά ώρα εσώθη ολίγον προ της πλύσεως από την παραδουλεύτρα της ομάδος, η οποία ως γνωστόν εργάζεται αμισθί (μετά τους Κάκο και Πιτίνο), εις την ομάδαν που λατρεύει παιδιόθεν. Χαράς Ευαγγέλια λοιπόν και για τους οπαδούς της ΑΕΚ, καθώς ένα σημαντικό ποσό, κυριολεκτικά μάνα εξ ουρανού, θα προστεθεί για την έλευση των παικτών που υπό άκρα μυστικότητα εβρέθησαν από το ανυπολόγιστης  αξίας τμήμα σκάουτινγκ, προερχόμενοι από την ποδοσφαιρομάνα χώρα του Μπουρούντι. Διαψεύδονται από την Περιφέρεια κατηγορηματικά οι φήμες που κυκλοφόρησαν πως μέρος των χρημάτων του λαχείου, θα διατεθούν για την ολοκλήρωση του γηπέδου.

Ωφελημένος, όμως, από την πανδημία βγήκε και ο Παναθηναϊκός. Η ένταξη της ομάδας του τριφυλλιού στις επιχειρήσεις  που πλήγηκαν, θα βοηθήσει στη μείωση του χρέους, καθώς εντάχθηκαν εκτός των υπαλλήλων και όλοι οι ποδοσφαιριστές του στο Κρατικό βοήθημα των 800 ευρώ. Επειδή δε οι περισσότεροι έπαιρναν λιγότερα βγήκαν εννοείτε μακράν  ωφελημένοι. Η αναστολή και το πάγωμα δόσεων, δανείων, συμβολαίων, εφορίας και ό,τι άλλο υπάρχει εν ενεργεία και χρωστάει ο Παναθηναϊκός, θα δώσει τον απαραίτητο χρόνο ώστε να ανασυνταχθεί και να μπορέσει να φτιάξει ένα νέο πλάνο δόσεων σε συνεννόηση πάντα με την Πολιτεία, τον «σύμμαχο» του εκ Βορρά και τον Κωτσόβολο. Αν και του προτάθηκε από την UEFA να εξαλειφθεί η ποινή αποκλεισμού από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και να συμμετέχει από φέτος ως πάλαι ποτέ αυτοανακυρηχθής «πρέσβης», εν τούτοις πρυτάνευσε η λογική των μη επιπλέον άσκοπων δαπανών, έστω και του ενός μόλις ταξιδιού, με την σκέψη και μόνο ότι μπορεί να χρειαζόταν η έκδοση διαβατηρίων για τους παίκτες , με το κόστος να ανέρχεται περίπου στα 80 ευρώ για τον καθένα, την ίδια στιγμή που η μετακίνηση εντός της χώρας είναι «ελεύθερη» και κατά πολύ φθηνότερη με πούλμαν ιδίως αν τα έξοδα μοιρασθούν κατά το ήμισυ με τα της μπασκετικής ομάδος.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ