ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Οι όποιες αποφάσεις παρθούν θα πρέπει να είναι δίκαιες, ρεαλιστικές και ηθικές

Οι όποιες αποφάσεις παρθούν θα πρέπει να είναι δίκαιες, ρεαλιστικές και ηθικές
Αρθρογράφος: Αλέκος Αδαμαντόπουλος
ΑΛΕΚΟΣ ΑΔΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Ολυμπιακός για μας δεν είναι μόνο ποδόσφαιρο και μπάσκετ, όπως για όλους εσάς που επιθυμείτε διακοπή πρωταθλήματος, παύλες, τελείες και δεν ξέρω και εγώ τι άλλο κατεβάζει η νοσηρή σας φαντασία. Εμείς ως σύλλογος επενδύσαμε σε όλα τα αθλήματα. Θέλουμε τον Ολυμπιακό μας πρώτο παντού. Προσπαθήσαμε και φέτος να φτιάξουμε τις καλύτερες ομάδες για να έρθουν όσο το δυνατόν περισσότερα τρόπαια στο Λιμάνι. Εγχώρια αλλά και εκ του εξωτερικού (εν αναμονή των εξελίξεων για τα Ευρωπαϊκά τρόπαια σε πόλο αντρών και γυναικών και Βόλεϊ γυναικών). Θα πρέπει όλοι μαζί, Κράτος, Ομοσπονδίες, και πάνω από όλα σύλλογοι να τιμήσουμε τις προσπάθειες των αθλητών και των αθλητριών στο σύνολο σχεδόν της χρονιάς. Να βάλουμε τον αθλητισμό πάνω από όλα. Γιατί η ζωή πρέπει και θα συνεχιστεί και μετά την πανδημία.

 Αν παρθεί απόφαση για την οριστική διακοπή των πρωταθλημάτων, θα πρέπει να παρθεί ρεαλιστικά, μαθηματικά και πάνω από όλα ηθικά. Αυτός πρέπει να είναι ο άξονας που θα κινηθούν όλοι. Επειδή κάνετε ότι δεν καταλαβαίνετε «κάποιοι» να σας το κάνω λιανά. Στο μπάσκετ γυναικών δεν ανατρέπεται η βαθμολογία στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος με τον Ολυμπιακό πρώτο και αήττητο να απέχει 4 βαθμούς από τον δεύτερο ΠΑΟ, δύο αγωνιστικές πριν από την λήξη του. Το ίδιο και στο Βόλεϊ γυναικών με τον Ολυμπιακό πρώτο με 8 βαθμούς διαφορά από την ομάδα της Σαντορίνης. Στο Βόλεϊ αντρών ο Ολυμπιακός είναι και εδώ πρώτος με 2 βαθμούς μεν διαφορά από τον ΠΑΟΚ, αλλά υπερτερεί σε ισοβαθμία καθώς τον έχει κερδίσει ήδη δύο φορές στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, και στις δύο αγωνιστικές που απομένουν είναι αδύνατον να κάνει δύο «καθαρές» ήττες, ειδικά όταν η μία από αυτές «πρέπει» να γίνει από την προτελευταία Ελπίδα Αμπελοκήπων…

Μια από τα ίδια και στα Πόλο αντρών και γυναικών. Πέρα από την βαθμολογική διαφορά, υπάρχει κανείς, ακόμη και από την Βουλιαγμένη που να θεωρεί ότι ο Ολυμπιακός μπορεί να χάσει τα πρωταθλήματα; Το μόνο ουσιαστικό πρόβλημα θα προκύψει στο Χάντμπολ, όπου Ολυμπιακός και ΑΕΚ ισοβαθμούν στην πρώτη θέση, με εκκρεμότητα το μεταξύ τους εναπομείναν παιχνίδι. Συγνώμη που είμαστε πρώτοι σε όλα. Ξέρω ότι θα βρεθούν «κάποιοι» από το κίνημα της «παύλας» να πουν ότι τα λέμε αυτά επειδή και καλά μας συμφέρει. Δεν μας συμφέρει λοιπόν ανήθικοι. Όλη την χρονιά οι ομάδες μας πάλεψαν για να τερματίσουν πρώτες. Αυτή είναι η αλήθεια. Για να έχουν το πλεονέκτημα της έδρας, αν και στα περισσότερα αθλήματα η διαφορά μας είναι τόσο μεγάλη που ούτε αυτό δεν χρειαζόμαστε.

 

Τα πλέι οφ θα ήταν απλά μια ακόμη τυπική διαδικασία. Όπως τυπική διαδικασία θα ήταν και τα Φάιναλ 4 των Κυπέλλων. Αλλά επειδή εκεί οι αγώνες είναι μονοί ας δεχτούμε ότι θα μπορούσαν να γίνουν θαύματα. Βάζοντας λοιπόν πάνω από όλα την υγεία των αθλητών και του κόσμου, και ύστερα σεβόμενοι των ιδρώτα των αθλητών και των προπονητών οι όποιες αποφάσεις παρθούν θα πρέπει να είναι δίκαιες, ρεαλιστικές και ηθικές. Καμιά ομάδα δεν φταίει για ότι συμβαίνει πόσο μάλλον ο Ολυμπιακός. Μακάρι να υπάρχει η δυνατότητα να λήξουν όλα όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και αίσια ώστε να διεκδικήσουμε τα πάντα στα γήπεδα . Αλλά σύμφωνα με τα όσα ζούμε κάτι τέτοιο δεν δείχνει εφικτό. Όπως δεν βάζουμε λοιπόν παύλα στις ζωές μας, έτσι δεν είναι ηθικό να μπει παύλα πουθενά. Να είστε σίγουροι πως το ίδιο θα λέγαμε αν ήταν ο Ολυμπιακός στην θέση την δική σας. Εμείς όμως φροντίζουμε από πριν ώστε να μην είμαστε ποτέ.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ