ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Ολυμπιακός τα 10 τελευταία χρόνια το «παιχνίδι» των μεταγραφών ξέρει να το παίζει πολύ καλά

Ο Ολυμπιακός τα 10 τελευταία χρόνια το «παιχνίδι» των μεταγραφών ξέρει να το παίζει πολύ καλά
Book Small Mobile
Αρθρογράφος: Αλέκος Αδαμαντόπουλος
ΑΛΕΚΟΣ ΑΔΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν γίνονται οι μεταγραφές που χρειαζόμαστε κάθε μεταγραφική περίοδο ούτε άμεσα, ούτε όποτε θέλουμε να γίνονται εμείς ως οπαδοί.  Η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική. Δεν έχουμε ιδέα το τι σημαίνει διαπραγματεύσεις. Πόσο σημαντικές είναι ένα σωρό λεπτομέρειες μέχρι να κλείσει η όποια συμφωνία.

Λογικό είναι οι αντίπαλες πλευρές όταν τους χτυπάς την πόρτα να αξιώνουν όσα γουστάρουν ειδικά αν σε δουν να «καίγεσαι», πόσο μάλλον όταν ξέρουν ότι είσαι «φορτωμένος» από προηγούμενες πωλήσεις.

Πέρα από ένα σωρό άλλες παραμέτρους. Μπορεί να έχουμε ξεφύγει από τα όρια της Ελληνικής πραγματικότητας, αυτό όμως δεν τους πείθει όλους να έρχονται στο Ελληνικό πρωτάθλημα.

Κλασσικό πρόσφατο παράδειγμα ο Ζαϊντού. Ματσάραμε την προσφορά της Πόρτο, αλλά εκείνος προτίμησε να μεταγραφεί εκεί, έστω και ως αναπληρωματικός μιας και ο Τέλες δεν έχει πωληθεί ακόμη παρά να έρθει ως βασικός εδώ. Ρόλο επίσης παίζουν και τα μετρητά στην προσφορά, πότε θα προσφέρεις τα περισσότερα, στην αρχή η στο τέλος, ο διακανονισμός των υπολοίπων και σε πόσο διάστημα, και φυσικά πότε λήγει το συμβόλαιο του παίχτη.

Αλλιώς διαπραγματεύεσαι ένα παίχτη με την ομάδα του, όταν λήγει σε 1 χρόνο και μένει ελεύθερος από τον Γενάρη να υπογράψει όπου θέλει και αλλιώς όταν έχει μπροστά του 2-3 χρόνια συμβόλαιο. Αν πάλι «βιαστείς» στην πορεία μπορεί να προκύψουν ακόμη καλύτερες περιπτώσεις , γιατί συνήθως στο τέλος «ανοίγει» η αγορά και κάμπτονται πιο εύκολα οι αντιστάσεις ομάδων και παιχτών.

Όλες οι μεταγραφές περνάνε από σαράντα κύματα. Πόσο μάλλον οι δικές μας, μιας και πρέπει να είμαστε απόλυτα σίγουροι για τις επιλογές μας όσο το δυνατόν περισσότερο και οι παίχτες που κοιτάμε δεν είναι εύκολες περιπτώσεις. Κάποιοι λένε ότι «αργούμε». Εγώ πάντως έχω δει και τον Ραφίνια στην θέση του Ομάρ και τον Πέπε στα χαφ αντί του Γκιγιέρμε.

Αν δεν αρνούνταν ο Ζαϊντού θα είχαμε κλείσει την θέση και του Τσιμίκα. Δεν μπορούμε δηλαδή να πάμε με τον Χολέμπας στα προκριματικά είτε με την Ομόνοια, είτε με τον Ερυθρό Αστέρα αν δεν κλείσει άμεσα ο Ρέϊς; Έχει φύγει κανένας άλλος βασικός και δεν το ξέρω;

Ή δεν μπορούμε να πάμε με τα ήδη υπάρχοντα εξτρέμ στα προκριματικά; 

Έτσι κ αλλιώς σύμφωνα με τα όσα έχουμε δει έως τώρα δυο χρονιές, ο Μαρτίνς θα στηριχτεί ως επί το πλείστον σε παίχτες από το περσινό ρόστερ, καθώς θέλει πρώτα να δουλεύει την νέα φουρνιά παιχτών που έρχεται , να τους βάζει στην φιλοσοφία του και μόνο όταν είναι απόλυτα έτοιμοι να μπαίνουν ως βασικοί. Και βασικός κορμός υπάρχει.

Μην περιμένουμε λοιπόν θεαματικές αλλαγές εν όψει προκριματικών . Εξ άλλου είναι μόνο δύο ματς, με ζητούμενο την πρόκριση και όχι το θέαμα. Η ομάδα θα είναι έτοιμη, αλλά όχι στο πικ της απόδοσης της και λογικό. Ειδικά φέτος που είναι από την αρχή περίεργη η σεζόν.

Όσον αφορά το Ελληνικό πρωτάθλημα, μην τρελαθούμε; Δεν μπορεί το ήδη υπάρχον ρόστερ να «βγάλει» τις πρώτες αγωνιστικές; Κάποια στιγμή πρέπει να μπει και ο Λοβέρα στην εξίσωση συν το ότι θα υπάρχουν και οι Φορτούνης – Σουντανί που θα μπορεί να υπολογίζει ο Μαρτίνς.

Ο Ολυμπιακός ειδικά τα 10 τελευταία χρόνια αυτό το «παιχνίδι» ξέρει να το παίζει πολύ καλά. Και στις αγορές και στις πωλήσεις. Υπομονή λοιπόν και εμπιστοσύνη από όλους μας χρειάζεται. Όσο για αυτές που «χαλάνε», κάθε εμπόδιο για καλό λέει ο πάνσοφος λαός μας.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ