ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Εμπιστοσύνη στην ομάδα, σεβασμός στον αντίπαλο και όλα θα κυλήσουν υπέρ μας

Εμπιστοσύνη στην ομάδα, σεβασμός στον αντίπαλο και όλα θα κυλήσουν υπέρ μας
Αρθρογράφος: Αλέκος Αδαμαντόπουλος
ΑΛΕΚΟΣ ΑΔΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

Τώρα σταματάνε όλα. Δεν υπάρχουν μεταγραφές, αποχωρήσεις, ανανεώσεις, γκρίνιες, μίρλα, δεν υπάρχει τίποτε στον ορίζοντα. Μπροστά μας βλέπουμε μόνο την πρόκριση με την Ομόνοια. Ει δυνατόν από το πρώτο κιόλας παιχνίδι. ΟΛΟΙ οφείλουμε να είμαστε προσηλωμένοι 100% στον στόχο μας. Δεν πρέπει να λείψει ο Ολυμπιακός από τα σαλόνια της Ευρωπαϊκής ελίτ. Μετά την πρόκριση όποιος θέλει να σαλπάρει για άλλες πολιτείες, όποιος θέλει να μείνει και όποιος θέλει να έρθει το συζητάμε. Με τις επικείμενες μεταγραφές των Ρέις και Κοντέ προ των πυλών, το ρόστερ πριν τα προκριματικά είναι ολοκληρωμένο κατά ποσοστό 97%... Μόνο η μεταγραφή του εξτρέμ είναι σε εκκρεμότητα. Άσχετα αν κάποιοι δεν θα τα προλάβουν. Ακόμη και λίγο νωρίτερα να είχαν αποκτηθεί  πάλι δεν θα προλάβαιναν τα συγκεκριμένα ματς.

Το ρόστερ που ήδη υπάρχει για τα ματς με την Ομόνοια είναι ικανό να αντεπεξέλθει των απαιτήσεων του συγκεκριμένου παιχνιδιού. Αν ήταν μονό το ματς ίσως τα πράματα να  ήταν ακόμη πιο δύσκολα. Ακόμη και η νίκη με 1-0 για μένα θα είναι βάλσαμο. Λογικά δεν θα «αντέξει» ο Ολυμπιακός να έχει ρυθμό, πίεση σε όλο το γήπεδο και διάρκεια, και τα 90 λεπτά. Πρέπει θεωρώ να έχουμε υπομονή στο παιχνίδι μας. Η λογική λέει ότι θα είναι «κλειστό». Δεν θα «ανοίξει». Και με τον Αστέρα όμως έτσι έδειχνε και ήρθε τελικά 3-0. Αν μη τι άλλο, ο Μαρτίνς θα έχει στον πάγκο ποδοσφαιριστές για να αλλάξει και την εικόνα του αγώνα και το σύστημα. Με τους Ραφίνια, Χολέμπας και Εμβιλά να παίρνουν τις θέσεις των Ομάρ, Τσιμίκα, Γκιλιέρμε αν παίξει με 4-3-3 ο Μαρτίνς, δεν νομίζω ότι είναι για να προβληματιζόμαστε.

Στα Ευρωπαϊκά ματς το πρώτο ζητούμενο είναι να κρατήσεις το 0 στην άμυνα. Και όλα θα κυλήσουν μετά φυσιολογικά. Θεωρώ την γκρίνια πριν ειδικά από τέτοια ματς γρουσουζιά. Όσοι και δικαίωμα τους είναι, θεωρούν ότι είναι λάθος οι όποιες πωλήσεις, γιατί δεν κάνουν ένα κόπο να ρωτήσουν τους ίδιους τους παίκτες. Θέλουν ή ήθελαν να μείνουν, ή να φύγουν; Ακόμη και με αναπροσαρμογή των συμβολαίων τους στα όρια που επιτρέπεται στην ομάδα να προσφέρει. Δεν θυμάμαι να πήγαμε «αεροδρόμιο» για κανέναν από τους Σα, Ομάρ, Τσιμίκα, Σεμέδο, Σισέ, Μπα, Γκιλιέρμε, Καμαρά, Μπουχαλάκη, Μασούρα, Ραντζέλοβιτς, Ποντένσε, Φορτούνη, Ελ Αραμπί, Χασάν, Μπουχαλάκη, Σουντανί. Ακόμη και για τον Βαλμπουενά στα γραφεία της Πλατείας Αλεξάνδρας λίγοι ήμασταν. Ας κάνουμε λοιπόν υπομονή. Ας είμαστε επιεικείς στις κρίσεις μας για τους «νέους» που έρχονται. Δόξα τω Θεώ, ο άνθρωπος που τους έφτιαξε όλους αυτούς ομάδα συνεχίζει να βρίσκεται στον πάγκο μας. Μαζί με Καρεμπέ και Μοντεστό, επέλεξαν και θα επιλέξουν τους αντικαταστάτες όσων έφυγαν ή πιθανόν να φύγουν. Ναι θα χρειαστεί χρόνος να μοντάρει ξανά την 11άδα, αλλά κορμό και έμπειρους παίκτες έχει για να στηριχτεί στα πρώτα «δύσκολα» παιχνίδια. Και μόλις βρει ρυθμό, πάλι τη σκόνη μας θα βλέπουν. Προέχει τώρα όμως πάνω από όλα η στήριξη στην ομάδα για την πρόκριση.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BetMarket 728x90

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ