ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Πάντα θα περπατάμε με το κεφάλι ψηλά και δαφνοστεφανωμένο

Πάντα θα περπατάμε με το κεφάλι ψηλά και δαφνοστεφανωμένο
Αρθρογράφος: Αλέκος Αδαμαντόπουλος
ΑΛΕΚΟΣ ΑΔΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

Κάθε μέρα που περνάει δικαιωνόμαστε όλο και περισσότερο σε όσα λέμε ότι ότι συμβαίνουν στον Ελληνικό αθλητισμό.

Δυστυχώς και με τις ευλογίες της Πολιτείας που δεν τολμάει να τα «βάλει» με το παρασκήνιο. Ομοσπονδίες, ΕΠΟ κλπ όλες σχεδόν αλωμένες από ανθρώπους που μόνο το καλό των αθλημάτων δεν κοιτάνε. Άνθρωποι πιόνια, συγκεκριμένων συμφερόντων.

Είδατε όλοι τι συνέβη στις εκλογές της ΕΠΟ με τον Ζαγοράκη να έχει να κάνει με τους ανθρώπους που ήθελαν οι ΠΑΟΚ και ΑΕΚ να εκλεγούν. Δεν θέλουν να επενδύσουν. Το «φωνάζουν». Θέλουν να είναι η τράπουλα σημαδεμένη. Είδατε τι συνέβη με την ΕΟΠΕ. Διοργάνωσε Κύπελλο, χωρίς να δώσει το δικαίωμα στον Ολυμπιακό να ενισχυθεί με την Χίπε και 2 ακόμη  ξένες ακραίες, στερώντας του το δικαίωμα να το διεκδικήσει ισόνομα, ορίζοντας παράνομα άμεσα την έναρξη των αγώνων αν και η προκήρυξη βγήκε στις 23 Μαρτίου και απαιτούνται βάση νόμου να περάσουν 20 μέρες για να ξεκινήσουν οι αγώνες.

Μόνο και μόνο για να μπει μια άλλη ομάδα σφήνα στον Ολυμπιακό στο σερί 9 συνεχόμενων κατακτήσεων του, 3 φορές με ΑΕΚ, 3 φορές με Παναξιακό, 2 με ΠΑΟ και 1 με Σαντορίνη. Οι ομάδες που πέρσι έφτασαν μέχρι το Φ4 και δεν ήθελαν να διεξαχθεί γιατί θα το έπαιρνε σίγουρα ο Ολυμπιακός, φέτος μέσω Καραμπέτσου έκαναν το παν να γίνει μόνο και μόνο γιατί θα έβρισκαν τον Ολυμπιακό αποδυναμωμένο.

ΔΕΝ μπορούσαν αλλιώς να μας στερήσουν αγωνιστικά το τρόπαιο. Είναι τεράστια η ευθύνη της Πολιτείας που επιτρέπει να επικρατεί η ανομία. Είναι τραγικό να καλύπτουν με τη σιωπή τους, παράγοντες, ομάδες και Ομοσπονδίες , τις ενέργειες τους, για την επικράτηση τους  μέσω του παρασκηνίου. Σύντομα θα αποκαλυφθεί ο ρόλος ΟΛΩΝ και στο χαντ- μπολ.

Τους χάλασε την «πιάτσα» ο Ολυμπιακός με τα δύο συνεχόμενα Νταμπλ, και μόνο με «βρώμικο» τρόπο προσπαθούν να τον θέτουν επί 2 χρόνια εκτός διεκδίκησης τροπαίων. Δεν θέλουν την ανάπτυξη του αθλήματος. Θέλουν τον «έλεγχο» και την επικράτηση τους με οποιονδήποτε άλλο τρόπο πλην τον αγωνιστικό. Αυτό είναι το «ευχαριστώ» που με την ανάμιξη του Ολυμπιακού «ανέβηκε» το άθλημα.

Μιλήστε μας ρε φερέφωνα ξανά για την «σχέση» Ολυμπιακού και Κράτους. Αυτό που βλέπει ο λαός του Ολυμπιακού είναι μια εύνοια προς όλες τις άλλες ομάδες. Από πού να ξεκινήσω; Από τον Βοτανικό; Από την χρηματοδότηση του γηπέδου της ΑΕΚ;

Από τα χαρισμένα στρέμματα του ΠΑΟΚ;

Από την ντροπολογία; Από τις μεθοδεύσεις των Ομοσπονδιών για την ασυλία, την ατιμωρησία και τις συνθήκες διεξαγωγής των Πρωταθλημάτων;

Όταν λοιπόν όλα αυτά είναι γνωστά, συνεχίζουν να υφίστανται, και οι υπεύθυνοι ούτε τιμωρούνται, ούτε παραιτούνται υπό το βάρος των ευθυνών, για ποιον αθλητισμό να μιλάμε;

Είναι τόσο στόκοι που δεν καταλαβαίνουν πόσο τραγικό για τους ίδιους είναι να παίρνουν τρόπαια χωρίς εις γνώσιν τους να είναι καλύτεροι. Τα «κλέβετε» κύριοι. Δεν τα κατακτάτε. Είναι χαώδης η διαφορά. Δεν υπάρχει σωτηρία δυστυχώς. Μήπως τα ίδια δεν γίνονταν επί χρόνια στο μπάσκετ και όλοι σιωπούσαν;

Η μόνη αντίσταση είναι ο συνεχής αγώνας όλης της οικογένειας του Ολυμπιακού για να μην παίρνουν σάρκα και οστά οι «ορέξεις» τους. Με κάθε κόστος, ακόμη και αν δεν τα καταφέρνουμε κάποιες φορές, σε κάποια μέτωπα. Τουλάχιστον περπατάμε ψηλά με το κεφάλι δαφνοστεφανωμένο. Ούτε «κότες» είμαστε, ούτε τροφή για γαϊδούρια. Μόνο υπερήφανοι για τα ιδεώδη που πρεσβεύει ο Ολυμπιακός μας σε όλα τα αθλήματα.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BetMarket 728x90

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ