ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο καθένας βλέπει το ποτήρι όπως θέλει. Μισογεμάτο ή μισοάδειο

Ο καθένας βλέπει το ποτήρι όπως θέλει. Μισογεμάτο ή μισοάδειο
Book Small Mobile
Αρθρογράφος: Αλέκος Αδαμαντόπουλος
ΑΛΕΚΟΣ ΑΔΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

Είναι δικαίωμα του καθενός να έχει όποια γνώμη θέλει. Αν δεν βλέπουν κάποιοι την πραγματικότητα είναι δικαίωμα τους. Δεν θα προσπαθήσω να τους πείσω. Όπως όμως κ αυτοί έχουν διάθεση μονίμως για κριτική , έτσι κ εγώ θα αναλύσω τις σκέψεις μου. Εγώ είδα μια 11αδα αναγκαστικά «διαφορετική» σε σχέση με το πλάνο που δουλευόταν όλο αυτό το διάστημα για να ξεκινήσει τα προκριματικά. Είδα μια ομάδα που από το 43΄λεπτό και μετά έπαιζε χωρίς τα 3 βασικά της χαφ.

Είδα να παλεύουν για την νίκη πολλά νέα παιδιά. Είδα και πάλι τις χτυπητές αδυναμίες στα άκρα άμυνας και επίθεσης. Πήγα στο γήπεδο συνειδητοποιημένος, ότι δεν θα δω μια ομάδα «έτοιμη», με ρυθμό, αλλά μια ομάδα με στόχο την νίκη χωρίς να δεχτεί γκολ για να βάλει τις βάσεις για την πρόκριση. Είδα τον Μάρτινς να ανακατεύει στον μέγιστο βαθμό την τράπουλα σύμφωνα με ότι είχε απομείνει στον πάγκο.

Το γεγονός ότι ούτε σε αυτό το ματς έτσι όπως διαμορφώθηκαν οι συνθήκες, χρησιμοποιήθηκε ο Λαλά, προσωπικά μου δείχνει ότι είναι επιτακτική η ανάγκη για άμεση προσθήκη και δεξιού μπακ.

Γνωρίζω τις δυσκολίες των μεταγραφών ειδικά τέτοια περίοδο, που οι τιμές είναι στα ύψη (όπως εξ άλλου κάνουμε και εμείς το ίδιο, η μήπως δεν πουλάμε ακριβά;), αλλά το επόμενο ματς θα έχει αυξημένο βαθμό δυσκολίας.

Πιστεύω πως θα προκριθούμε πιο εύκολα και με νίκη εκτός έδρας, αλλά για να συνεχίσουμε τον δρόμο για τους ομίλους πρέπει να παρουσιαζόμαστε συνεχώς καλύτεροι, και φυσικά υγιείς. Όπως και τυχεροί. Δεν γίνεται μέσα σε μια μέρα να χάνεις τα τρία βασικά σου χαφ, τους δύο καλύτερους σου επιθετικούς εκτός δράσης, έχοντας από πριν και τον Φορτούνη τραυματία.

Ή μήπως ήταν 100% έτοιμοι οι Ρέαμπτσιουκ και Κούντε;

Ο μεν πρώτος ρίσκαρε την συμμετοχή του, ο δε Κούντε ήταν να μπει ως αλλαγή τα τελευταία 25 λεπτά μιας και δεν είναι ακόμη έτοιμος να βγάλει περισσότερο χρόνο συμμετοχής. Και όμως όλα αυτά «κάποιοι» τα θεωρούν δικαιολογίες. Λες και δεν ισχύουν. Καμία ανοχή στις παραμέτρους. Ούτε καν την νίκη θεωρώ ότι κάποιοι δεν χάρηκαν.

Ποτέ δεν μπόρεσαν να καταλάβω αυτή την «επιθετική ανάγκη» κριτικής και απόδοσης ευθυνών κατά πάντων από το πρώτο παιχνίδι. Πόσο μάλλον όταν ο ίδιος ο Ολυμπιακός έχει μεγαλώσει τον πήχη και τις απαιτήσεις και δείχνει με τις κινήσεις του, άσχετο αν δεν ευοδώνονται κάποιες ότι επιθυμεί να συνεχίσει τον ίδιο δρόμο. Όλοι θα στεναχωρηθούμε αν ο Ολυμπιακός δεν μπει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, πέρα από την οικονομική ζημιά της τάξης των 20 μυρίων.

Ξέρετε πόσα είναι τα 20 μύρια;

Το υπόλοιπο χρέος του ακατανόμαστου που δεν μπορεί να ορθοποδήσει εδώ και χρόνια. Αν αισθάνονται κάποιοι ότι είναι γιδοβοσκός η ταβερνιάρης ο Μάρτινς, ότι μας δουλεύει ο Μαρινάκης, και ότι το ρόστερ είναι για γέλια, μετά από όσα έχουν δει χρόνια τώρα, λυπάμαι για λογαριασμό τους. Αν νομίζουν ότι είναι το πιο εύκολο πράγμα να έρχονται παίχτες μεγάλης αξίας στην Ελλάδα, τους πληροφορώ ότι και εδώ κάνει υπερβάσεις ο Ολυμπιακός τόσο όσο μας παίρνει.

Αν δεν καταλαβαίνουν ότι τα έσοδα που δημιουργούμε , καλύπτουν τα αρκετά μεγάλα συμβόλαια που έχουμε , την εφορία και την υγιή λειτουργία της ΠΑΕ , πάλι δεν θα μπω στον κόπο για περαιτέρω ανάλυση. Γιατί πολύ απλά δεν ακούει όποιος δεν θέλει να ακούσει. Θα επιμένει πάντα στην άποψη του χωρίς να έχει την πρόθεση να εξετάσει αν είναι διαφορετικά τα πράγματα από ότι νομίζει.

Μια ματιά σε όλους τους άλλους είναι αρκετή για να χαιρόμαστε όσα ζούμε, με το βλέμμα πάντα προς το καλύτερο. Ναι ψάχνουμε ακόμη αντικαταστάτες του Ομάρ και του Ποντένσε. Και αυτούς εμείς τους φέραμε, και όταν τους είχαμε πάλι ψάχναμε καλύτερους από αυτούς γιατί δεν είχε τελειώματα ο κοντός και σέντρα ο Νορβηγός.

Για να μην θυμηθώ ότι τους πήραμε αρχικά ελεύθερους , άσχετα αν μετά αγοράσαμε τον Ποντένσε από την Σπόρτινγκ. Με το καλό να τελειώσουμε την υπόλοιπη δουλειά στο Μπακού ώστε να ασχοληθούμε με την Λουντογκόρετς λογικά όπως πρέπει.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ