ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Γκρεμίστε τον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Χορτάσαμε από υποσχέσεις ανεκπλήρωτες

Γκρεμίστε τον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Χορτάσαμε από υποσχέσεις ανεκπλήρωτες
Book Small Mobile

Τι θα γίνει ρε Αυγενάκη;

Θα βάλεις εσύ τελικά την ταφόπλακα στον ερασιτεχνικό αθλητισμό;

Πάλι μόνο λόγια;

Χορτάσαμε από υποσχέσεις ανεκπλήρωτες. Δεν ξέρω αν το έχεις πάρει χαμπάρι πως όχι μόνο ο Ολυμπιακός, αλλά και ένα σωρό άλλα ερασιτεχνικά σωματεία στήριξαν ένα μεγάλο μέρος του προϋπολογισμού τους στα χρήματα που υποσχέθηκες ότι θα δίνεις από το στοίχημα.

Βγήκαν Ευρώπη, έφεραν καλύτερους αθλητές και αθλήτριες, έδωσαν παράβολα, κανονίζουν ταξίδια, και ακόμη περιμένουν πότε, και πόσα θα εκταμιευτούν. Εκεί που φάνηκε ελπίδα την άνοιξη από τις δηλώσεις σου, φτάσαμε τέλος Σεπτέμβρη και το σκοτάδι είναι βαθύ. Δεν είναι μόνο τα επαγγελματικά σωματεία, που σωστά έκανες και τακτοποίησες το θέμα, ο αθλητισμός σε αυτή την χώρα. Για την ακρίβεια τα ερασιτεχνικά σωματεία έχουν μεγαλύτερη ανάγκη τα έσοδα αυτά.

Προερχόμαστε από μια τραγική οικονομικά χρονιά λόγω πανδημίας, με μηδαμινά έσοδα. Κάθε μέρα που περνάει και τα χρήματα δεν μπαίνουν στα ταμεία φέρνουν τα ερασιτεχνικά σωματεία στο χείλος του γκρεμού. Θέλει πολύ κόπο για να γίνεις ακόμη χειρότερος από τους προηγούμενους, αλλά εσύ δείχνεις να το καταφέρνεις. Εκεί δηλαδή που είπαμε δόξα τω Θεώ, πριν καν ξεκινήσουμε να λέμε βοήθα Παναγιά;

Δεν μπορείτε μια φορά εσείς οι πολιτικοί να είστε συνεπείς σε όσα υπόσχεστε;

Δεν καταλαβαίνετε ότι η μη τήρηση των υποσχέσεων, σας ξεφτιλίζει στα μάτια του φίλαθλου κόσμου;

Για ποιο λόγο να γινόμαστε ζητιάνοι στα χρήματα που εσείς υποσχεθήκατε ότι θα λαμβάναμε τέτοια εποχή;

Μην είστε αφερέγγυοι στα όσα υπόσχεστε και μετά να βγαίνετε να μιλάτε για την ανικανότητα των προηγούμενων. Οι αθλητές των ερασιτεχνικών μας τμημάτων στην πλειοψηφία τους, ζουν στην κυριολεξία από τα συμβόλαια τους. Δεν αμείβονται με υπέρογκα ποσά για να κάνουν υπομονή αν καθυστερήσουν οι δόσεις των συμβολαίων τους. Έγιναν καλύτερες κινήσεις σε όλα τα τμήματα έχοντας προϋπολογίσει τα χρήματα που υποσχεθήκατε ότι θα δίνατε. Τι περιμένετε για να εκπληρώσετε τις εξαγγελίες σας; Τόση ανικανότητα πια να φανείτε φερέγγυοι στα μάτια του κόσμου;

Πώς να σας εμπιστευτεί μετά σε ακόμη πιο σοβαρά ζητήματα για την χώρα;

Με το 1 χιλιάρικο που έχετε δώσει ανά τμήμα; Ούτε να το διανοηθείτε να παίξετε πολιτικά παιχνίδια στην πλάτη τόσου κόσμου. Δώστε λύση χτες, όχι αύριο. Όχι μόνο για τα φετινά χρήματα αλλά και για επόμενα. Ορίστε τις ημερομηνίες που θα εκταμιεύονται τα χρήματα και τι ποσό αναλογεί στο κάθε σωματείο ανάλογα με τα τμήματα, τους αθλητές, την συμμετοχή στην Ευρώπη, τις επιτυχίες στην Ελλάδα.

Να μην είναι τίποτε στον αέρα για να κάνει το κάθε σωματείο το κουμάντο του. Εμείς μπορεί να είμαστε ερασιτεχνικό σωματείο, στον προγραμματισμό μας όμως και στις υποχρεώσεις μας είμαστε επαγγελματίες. Και δεν επιτρέπουμε σε κανέναν, πόσο μάλλον πολιτικό, να μας εκθέτει στα μάτια των αθλητών μας, όσον αφορά την φερεγγυότητα στις υποχρεώσεις μας.

Ουαί και αλλοίμονο σας, αν οι φήμες που κυκλοφορούν για την απόδοση των χρημάτων στα σωματεία τις αρχές του επόμενου έτους ευσταθούν. Μαζί με το πολιτικό κόστος μιας τέτοιας απόφασης, να πάρετε και την ευθύνη της διάλυσης του ερασιτεχνικού αθλητισμού. Τόσα χρόνια ακροβατούσαμε. Γράψτε τα ονόματα σας με μαύρα γράμματα κάτω από την ταμπέλα… πωλούνται υλικά κατεδαφίσεων.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ