ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

«Εκκενώνοντας» τα γήπεδα, «δολοφονείτε» το ποδόσφαιρο, δεν το σώζετε!

«Εκκενώνοντας» τα γήπεδα, «δολοφονείτε» το ποδόσφαιρο, δεν το σώζετε!

Για να ξεκαθαρίζουμε τα πράγματα. Δεν διαφωνούμε για το γεγονός ότι οι οπαδοί των ΑΕΚ και Άρη η οποιασδήποτε άλλης ομάδας πηγαίνουν εκτός έδρας να δουν τις ομάδες τους. Η ελεύθερη μετακίνηση είναι αναφαίρετο δικαίωμα όλων των οπαδών. Διαφωνούμε ως προς τις πρακτικές, την επιλεκτικότητα και τις μεθοδεύσεις των ομάδων, και κυρίως για την ανυπαρξία του κράτους να θεσμοθετήσει τα αυτονόητα. Που επιτρέπει να μην υπάρχει οργάνωση στις μετακινήσεις με αποτέλεσμα να βλέπουμε όσα είδαμε στον Βόλο και όχι μόνο. ΟΛΟΙ ανεξαιρέτως οι οπαδοί πρέπει να ακολουθούν τις ομάδες τους σε όλα τα παιχνίδια και όχι μόνο στα «μικρά».  Δεν νοείται «ντέρμπι» χωρίς την παρουσία οπαδών και των δύο ομάδων.

Θεσμοθετήστε επιτέλους νόμους με τιμωρίες που να ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα χωρίς «παραθυράκια». Να αναλάβουν και οι οπαδοί τις ευθύνες της παρακολούθησης η όχι εκτός έδρας των επόμενων αγώνων των ομάδων τους . Όχι φυσικά με τιμωρίες λόγω διακοπής μη διάλυσης του καπνού, αλλά υπαρκτές. Υπάρχουν λύσεις, απλά δεν θέλετε . Για όσα συμβαίνουν η θα συμβούν εσείς όλοι οι ανεύθυνοι καρεκλοκένταυροι είσαστε οι ηθικοί αυτουργοί. Εσείς δίνετε την ευχέρεια να μην υπάρχει ισονομία στο Ελληνικό Πρωτάθλημα «επιτρέποντας» επιλεκτικά τις ανεξέλεγκτες μετακινήσεις.

Η εικόνα των άδειων κερκίδων στα περισσότερα γήπεδα της χώρας δείχνει περίτρανα την παραδοχή σας ότι είστε ανίκανοι να διεξάγονται αγώνες με ασφάλεια και κόσμο νόμιμα και από τις δύο ομάδες. «Εκκενώνοντας» τα γήπεδα, και χωρίς sms παρακαλώ , «δολοφονείται» το ποδόσφαιρο, δεν το σώζεται. Έχετε βολευτεί με την κατάσταση που επιβάλλατε και δεν κάνετε όλες οι κυβερνήσεις ανεξαιρέτως, τίποτε απολύτως για να διορθώσετε τα κακώς κείμενα. Από Κόμματα, Κυβέρνηση και Αστυνομία, μέχρι τις διοικήσεις των ομάδων. Στέλνετε τις ομάδες να αγωνιστούν εκτός έδρας σε συνθήκες Ρωμαϊκής αρένας με το πλήθος να αλαλάζει περιμένοντας τα «λιοντάρια» να φάνε τους «Χριστιανούς».

Τα δε επεισόδια όχι απλά δεν περιορίστηκαν αλλά η κατάσταση έχει ξεφύγει εντελώς στους δρόμους και στις γειτονιές . Το γεγονός ότι δεν γίνονται πλέον στα γήπεδα δεν αποτελεί την λύση του προβλήματος. Απλά κρύβονται τα χάλια σας κάτω από το χαλί. Δεν βαριέσαι. Οι διαφημίσεις να πέφτουν κανονικά πριν, κατά την διάρκεια και μετά τα ματς, με τον κόσμο καθηλωμένο στις τηλεοράσεις στα σπίτια του και όλα καλά. Όπως με τις πυρκαγιές ένα πράμα. Δεν χάθηκαν ανθρώπινες ζωές, λες και απώλειες ψυχών δεν είναι τα ζώα που κάηκαν, οι κόποι μιας ολόκληρης ζωής που χάθηκαν, το μέλλον που προβλέπεται «καρβουνιασμένο», και η φύση που καταστράφηκε και θα κάνει δεκαετίες να επανέλθει.

Ούτε φυσικά οι πλημμύρες που θα προκύψουν  μιας και τα δάση «αγνοούνται». Στην Ευρώπη μοιάζουμε μόνο στις τιμές των προϊόντων. Μόνο που οι μισθοί εκεί είναι διπλάσιοι. Γήπεδα δεν έχουμε, ανταγωνιστικό Πρωτάθλημα δεν έχουμε , την Ευρώπη οι περισσότερες ομάδες την έχουν μόνο ακουστά, Έλληνες παίχτες αξίας «βγαίνουν» με το σταγονόμετρο , οι περισσότεροι ξένοι που έρχονται είναι της πλάκας, από παράγοντες γελάει και το παρδαλό κατσίκι με την πάρτη τους, και το Κράτος κλείνει τα μάτια του επιτρέποντας στο «σύστημα» να δρα ελεύθερο.

Έχουμε φτάσει στο σημείο να νοιώθουμε ότι εκτίουμε ποινή «φυλάκισης» στα σπίτια μας, χωρίς να έχουμε διαπράξει «έγκλημα». Να μην επιτρέπεται η κυκλοφορία των οπαδών στην ίδια τους την χώρα. Το «αλατοπίπερο» του αθλητισμού εξαφανίζεται και δεν φταίει η «κλιματική αλλαγή» αλλά όπως συμβαίνει σε όλα τα επίπεδα της ζωής , την ευθύνη την έχει εξ ολοκλήρου ο ανθρώπινος παράγοντας.

 
BetMarket 728x90

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ