ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Τους θέλετε με το σβέρκο κόκκινο και το κεφάλι σκυμμένο ή να βγάζουν γλώσσα;

Τους θέλετε με το σβέρκο κόκκινο και το κεφάλι σκυμμένο ή να βγάζουν γλώσσα;
Αρθρογράφος: Αλέκος Αδαμαντόπουλος
ΑΛΕΚΟΣ ΑΔΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

Λίγες ώρες μετά τον 4ο τελικό στο μπάσκετ, με το ενδιαφέρον της πλειοψηφίας του κόσμου στραμμένο στο ποιος θα είναι ο επόμενος προπονητής ποδοσφαίρου, και ποιες οι επόμενες μεταγραφικές κινήσεις, επιλέγω να ασχοληθώ ξανά με τον ερασιτέχνη μας. Και ας νοιάζονται λίγοι. Ας ενδιαφέρονται οι περισσότεροι στο τέλος κάθε σεζόν. Ας μιλάνε αρκετοί κρίνοντας απλά και μόνο από το αν ήρθαν οι τίτλοι στο λιμάνι.

Το ποδόσφαιρο έχει τον Μαρινάκη. Το μπάσκετ τα αδέλφια Αγγελόπουλους. Ένα σωρό τμήματα, και εκατοντάδες αθλητές όμως έχουν κυρίως εμάς. Τρέμω όμως και στην ιδέα και μόνο αν δεν υπήρχε η αμέριστη συμπαράσταση από τον Μαρινάκη σε ποιο σημείο θα βρισκόταν όλο αυτό το οικοδόμημα. Δυστυχώς δεν έχουμε συνειδητοποιήσει ως λαός του Ολυμπιακού, τι έχουμε πετύχει όλα αυτά τα χρόνια στον ερασιτέχνη. Πόσο πίσω μας αφήσαμε και εδώ τον αιώνιο μας αντίπαλο. Και βρίσκονται κάποιοι «καλοθελητές» και κουνάνε το δάχτυλο, στις ελάχιστες  κούπες που χάνονται. Εδώ «κατηγορούν» όταν χάνονται Ευρωπαϊκές. Λες και είναι το πιο εύκολο πράμα στον κόσμο να ανταγωνιζόμαστε σε Ελλάδα και Ευρώπη με σχεδόν  συγκεκριμένο κάθε χρονιά μπάτζετ όλους τους αντιπάλους μας σε κάθε άθλημα ξεχωριστά. Να τους νικάμε όλους. Ας μας δείξουν οι εν Ελλάδι αντίπαλοι μας … τα συμβόλαια που έχουν…. και την εφορία που πληρώνουν!

Ας ξεκινήσουμε από εκεί. Το κράτος τι κάνει; Δεν ενδιαφέρεται αν υπάρχει απώλεια εσόδων από τους υπόλοιπους ; Μόνο να μοιράζει τα λεφτά από το στοίχημα σχεδόν ισόποσα ξέρει; Ας βγουν να μας πουν , για να μάθουμε ρε αδελφέ, τα τελευταία 13 χρόνια τουλάχιστον, πόση εφορία έχουν πληρώσει ΠΑΟ - ΑΕΚ και ΠΑΟΚ. Και καλούμαστε εμείς κάθε χρόνο να τους ανταγωνιζόμαστε όλους, σε όλα τα αθλήματα με διαφορετικές «συνθήκες». Και χαρίζει το Κράτος γήπεδα σε όλους τους «καλοπληρωτές». Και ο Ολυμπιακός μια ζωή στην απ΄ έξω. Φτιάχνεται ως και το Παπαστράτειο, χωρίς να προβλεφθεί να μπορεί να φιλοξενήσει το άθλημα του χαντ- μπολ πχ. Προσπαθούμε να συμμετέχουμε στο Τσάμπιονς Λιγκ στο Βόλεϊ, για να ανεβάσουμε το επίπεδο στο άθλημα, ως επί το πλείστον με δικά μας έξοδα ( κερκίδες- φωτισμός- αποδυτήρια) αναβάθμισης του Ρέντη. Έξοδα που προτιμήσαμε να τα ρίξουμε στο γήπεδο που δεν είναι δικό μας , και όχι στα τμήματα του Βόλεϊ, για να γίνουμε ακόμη καλύτεροι την φετινή χρονιά παίρνοντας τις κούπες που δεν κερδίσαμε. Και έχουμε και τους στημένους να κατηγορούν. Αν δεν μπορούν κάποιοι να καταλάβουν πόσο μεγάλωσε το «μέγεθος» γενικότερα του Ολυμπιακού ως σύλλογος, με τις κατακτήσεις τροπαίων σε Ελλάδα και Ευρώπη από τον ερασιτέχνη λυπάμαι για λογαριασμό τους. Αν δεν μπορούν να κατανοήσουν τον αγώνα που δίνουν όλα αυτά τα παιδιά με συμβόλαια απείρως μικρότερα των επαγγελματιών αθλητών στο σύνολο τους, αγωνιζόμενα για την ιδέα και το μεγαλείο της ομάδας, λυπάμαι δύο φορές. Αυτό όμως που λυπεί περισσότερο είναι η ανταπόκριση από τον απλό κόσμο.

Έπρεπε να είναι μεγαλύτερη. Δεν υπάρχει δεν ξέρω, δεν μπορώ να βοηθήσω, με την εξέλιξη της τεχνολογίας , εν έτη 2023. Το 10ευρω τουλάχιστον όλοι μπορούμε να το διαθέσουμε. Για μένα τα 100.000 μέλη με κάρτα φιλάθλου είναι ελάχιστα όταν μιλάμε για την δυναμική του κόσμου μας. Μπορεί το μεγαλύτερο ποσοστό πχ να μην ασχολείται , να μην ενδιαφέρεται, αλλά όλοι γουστάρουν όταν βλέπουν τις κούπες στα χέρια μας, και όχι στα βαζελάκια. Όλοι γούσταραν το 1-4 στην Ευρώπη και την μετέπειτα κατάκτηση του Τσάλεντζ  Καπ. Όλοι στα σόσιαλ μίντια την λένε στους αλλόθρησκους για τα τρόπαια. Δεν έρχονται μόνες τους οι κούπες μάγκες. Βοηθήστε τον ερασιτέχνη όσοι μπορείτε περισσότεροι . Σε δυο χρόνια θα συμπληρωθούν 100 χρόνια ερυθρόλευκης Ιστορίας και κυριαρχίας. Μόνοι απέναντι σε όλους οι υποχρεώσεις συνεχώς μόνο αυξάνουν. Προτιμάμε να ζούμε με το άγχος εύρεσης εσόδων , παρά να «υποτιμήσουμε» τμήματα και να παίρνουν χαρές οι «άλλοι».

Στην τελική διαλέξτε. Τους θέλετε με το σβέρκο κατακόκκινο και το κεφάλι σκυμμένο η να βγάζουν γλώσσα όπου τους δίνουμε εμείς το «δικαίωμα» και τους παίρνει; Ήδη είμαστε για την επόμενη σεζόν 9.500 μέλη. Για μένα ρεαλιστικός στόχος είναι να επιδιώξουμε να φτάσουμε τις 25.000 μέλη και τα 200.000 με κάρτα φιλάθλου. Στο χέρι μας είναι. Όχι μόνο όταν είναι να βγάλουμε διαρκείας και να αγοράσουμε εισιτήριο να βρίσκουμε τον δρόμο για το τμήμα μελών!

 
BetMarket 728x90

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ