ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Δεν τρομάζει, αλλά δεν… παραμυθιαζόμαστε!

Δεν τρομάζει, αλλά δεν… παραμυθιαζόμαστε!
Αρθρογράφος: Διονύσης Βερβελές
ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΒΕΡΒΕΛΕΣ

Παρτιζάν… Το αναμενόμενο δηλαδή, για την επόμενη αντίπαλο του Ολυμπιακού. Μετά το 2-0 στο Βελιγράδι είχε ξεκάθαρο προβάδισμα. Κάθισα κι εγώ το βράδυ της Τρίτης, όπως πολλοί φίλοι του Ολυμπιακού, να παρακολουθήσω την προσεχή αντίπαλο της ομάδας του Χάσι.

Κάποια πρώτα πράγματα με τη δική μου ματιά. Ομάδα που δεν σε τρομάζει. Δεν έχει τις μονάδες που θα σε βάλουν κάτω και θα σε… πατήσουν. Ειδικά αυτό τον Ολυμπιακό που έχουμε δει ως τώρα στα φιλικά. Από την άλλη, δεν θα πρέπει να παραμυθιαζόμαστε κιόλας.

Άλλο αυτό το ματς που είδαμε πολλοί και άλλο αυτό που θα δούμε από την Παρτιζάν το βράδυ της Τρίτης στο Βελιγράδι. Εδώ, είχε την άνεση του 2-0 και να δώσει χώρο στον αντίπαλο. Είχε αντεπιθέσεις, αλλά αυτό που την ένοιαξε περισσότερο ήταν να μην δώσει χώρους, σε έναν αντίπαλο που σε καμία των περιπτώσεων δεν μπορούσε να απειλήσει από τα άκρα. Κι εκεί, ο Ολυμπιακός θα «φορτώσει». Θα κοιτάξει να δώσει πλάτος στο γήπεδο, να μεγαλώσει τις αποστάσεις της Παρτιζάν στις γραμμές της, ακόμη και μέσα στο γήπεδό της.

Στάθηκε τυχερή στη φάση του 35’ στο δοκάρι της Μπούντοσντοστ, αλλά άτυχη αργότερα αφού… ισοφάρισε στα δοκάρια.

Δεν σε πείθει πως μπορεί να κρατήσει εύκολα το μηδέν. Δέχθηκε φάσεις, αλλά στατιστικά κράτησε το «0» στα δύο ματς με την Μπούντοσνοστ. Ο Ντζούκιτς, με τους αριθμούς θα πρέπει να είναι ευχαριστημένος. Φαντάζομαι πως και ο Χάσι έβγαλε πολύτιμα συμπεράσματα. Αλλά και αυτός, θα περιμένει άλλη ομάδα την Τρίτη το βράδυ.

Η Παρτιζάν θα έχει το κοινό της. Θα έχει τον ενθουσιασμό και ξέρει πως πρέπει να βάλει τα δύσκολα στον Ολυμπιακό ενόψει της ρεβάνς. Σε αυτή τη σειρά των δύο αγώνων, θεωρώ πως όλα θα κριθούν από τον Ολυμπιακό. Αν είναι κακός θα… μπλέξει. Αν βγάλει το καλό του πρόσωπο, θα έχει τον πρώτο λόγο για να περάσει στην επόμενη φάση.

Στο 0-0 με την Μπούντοσνοστ, καταλάβαμε κάποια πράγματα. Ότι π.χ. ο Λεονάρντο έχει ποιότητα. Φαίνεται. Ότι ο Γιάνκοβιτς είναι από τα «καλά χαρτιά» των Σέρβων. Έχει, όμως και αδυναμίες και πιστεύω πως αν την πιέσεις ψηλά, μπορεί να εμφανίσει και περισσότερες. Το θέμα είναι αν ο Ολυμπιακός μπορεί 25 Ιούλη να το εφαρμόσει αυτό, στο βαθμό που θέλει ο Χάσι.

Γιατί αυτά τα δύο ματς, θα χρειαστούν και διαχείριση δυνάμεων. Και η Παρτιζάν σε αυτό το κομμάτι, μετράει δύο ματς περισσότερα από τον Ολυμπιακό. Δύο ματς επίσημα. Με τρεις αλλαγές έτσι; Όχι… δέκα και ανάσες.

Ο Ολυμπιακός έχει πολύ καλύτερες μονάδες. Ναι, θα συμφωνήσω πως τη σέρβικη σχολή δεν την υποτιμάς, αλλά έχω εμπιστοσύνη στο ρόστερ που έχει φέτος ο Ολυμπιακός. Η περσινή ομάδα, θα κινδύνευε. Η φετινή, πρέπει να περάσει χωρίς… περιπέτειες.

Ο Χάσι επιστρέφει με τα συμπεράσματά του και σίγουρα μεγαλύτερη ανάλυση για τις επόμενες ημέρες στους παίκτες του. Εκεί που θα μοιράσει ρόλους. Περισσότερα προσεχώς… Ως τότε, ραντεβού στο Καραϊσκάκη για το πρώτο φιλικό εδώ, στο σπίτι του Θρύλου. Το βράδυ της Τετάρτης, στις 21:00…

Υ.Γ.: Υγεία να έχουμε και προχωράμε…

 
BetMarket 728x90

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ