ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Πέρσι "0", φέτος "5", προκρίθηκε, αλλά τίποτα δεν θα είναι εύκολο...

Πέρσι
Αρθρογράφος: Διονύσης Βερβελές
ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΒΕΡΒΕΛΕΣ

Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να διπλασιάσει τις νίκες του απέναντι στην Παρτιζάν. Είχε το 1-3 στο Βελιγράδι, έφερε 2-2 στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Σίγουρα πήρε και τα μηνύματά του από αυτό το ματς, αλλά δεν σημαίνει πως κάτι έγινε τυχαία.

Ο Ολυμπιακός πήρε το εισιτήριο της πρόκρισης γιατί στα δύο ματς ήταν καλύτερος. Άξιζε την πρόκριση και δεν θα πρέπει να μειωθεί αυτή η επιτυχία του. Κάθε άλλο. Απλά να καταλάβουν όλοι, για το τι γράφαμε και λέγαμε τόσες ημέρες, περί Παρτιζάν. Η Παρτιζάν είναι η πρωταθλήτρια Σερβίας. Μια ομάδα με εμπειρίες, με καλούς παίκτες και που στην τελική, σε δύο ματς έβαλε τρία γκολ στον Ολυμπιακό. Βέβαια, πολλοί δεν θα περίμεναν ότι ο Ολυμπιακός θα βάλει πέντε σε μια ομάδα σαν την Παρτιζάν.

Επίσης, επειδή ορισμένοι αρέσκονται να στέκονται στα αρνητικά, θα σημειώσω κάτι… Πέρσι, ο Ολυμπιακός τέτοια ημέρα έμενε εκτός από την Χάποελ Μπερ Σεβά. Μια ομάδα που τώρα απέκλεισε την Λουντογκόρετς με εκτός έδρας γκολ.

Επίσης, σε 180 λεπτά, ο Ολυμπιακός δεν είχε καταφέρει να σκοράρει. Δεν άγγιξε… Και αυτό που ξέρω, είναι πως τους τίτλους και τις προκρίσεις, τα φέρνουν τα γκολ. Η ουσία. Ο Ολυμπιακός έβαλε πέντε! Δύο ο Μπεν, ένα ο Εμενίκε, ένα ο Καρσελά και ένα ο Φορτούνης. Ποικιλία.

Σίγουρα στη συνέχεια τίποτα δεν θα είναι εύκολο. Κάθε άλλο. Αυτό το κατάλαβαν άπαντες. Και καλό είναι, για να συνειδητοποιήσει και ο κόσμος, πως τίποτα δεν έχει τελειώσει. Πως θα είναι δύσκολη η συνέχεια, πως θα χρειαστεί μεγάλη προσοχή. Το σημαντικό στην κλήρωση της Παρασκευής, νομίζω πως είναι το πρώτο ματς να είναι εκτός έδρας. Γιατί ο Ολυμπιακός Δεκαπενταύγουστο καλό θα ήταν να είναι εκτός και όχι να έχει το ματς εντός, με τον κόσμο του… διακοπές. Επίσης, ένα εκτός έδρας γκολ, μπορεί να το πετύχει με όποια και αν παίξει αντίπαλος. Και σίγουρα, 22 ή 23 Αυγούστου στο γήπεδό του, θα μπορεί να είναι πιο έτοιμος.

Ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα λίγων ημερών. Προσπαθούν να «δέσουν» οι «ερυθρόλευκοι» και είναι λογικό να εμφανίζουν και αδυναμίες. Να έχουν νεκρά διαστήματα. Σε αυτή την περίπτωση, το βασικό είναι να μειώσεις το λάθος σου. Να μην δίνεις στον αντίπαλο το δικαίωμα να ελπίζει. Το βράδυ της Τετάρτης, το έκανε ο Καπίνο. Για μένα, όμως, χειρότερη είναι η αντίληψη της ομάδας στη φάση του 2-2. Λάθη από πολλούς και μαζεμένα…

Η πρόκριση ήρθε και αυτήν κρατάμε… 5-3 το σκορ και ομάδα με ποιότητα, που έχει κάθε λόγο να ελπίζει. Σοβαρή, πειθαρχημένη, θα παλέψει για τη συμμετοχή της στους ομίλους. Μπορεί και πρέπει να είναι εκεί…

Υ.Γ.: Αρχίσαμε τις… μουρμούρες. Ναι, κακός ο Φορτούνης και γκρίνια; Και όταν έβαλε το γκολ; Καλός; Και πανηγύριζαν όλοι; Βοήθεια θέλουν όλοι τώρα… Δεν οδηγούν πουθενά αυτά…

Υ.Γ.2: Ο Ολυμπιακός «πατάει» καλύτερα. Δεδομένα. Όπως δεν είναι και 100% έτοιμος, όμως…

Υ.Γ.3: Πειράζει που δεν θέλω πάλι Ισραήλ; Κι ας θέλουν κάποιοι «εκδίκηση»…

Υ.Γ.4: Έμπειρος και ποιοτικός ο Βούκοβιτς που θα μπορούσε να σκοράρει και να κάνει το 3-1. Το θέμα είναι η φυσική κατάσταση… Να είναι «οκ» σε λίγες ημέρες…

Υ.Γ.5: «Οργανωμένος σύλλογος και μπορεί να πετύχει στους ομίλους», είπε ο Τζούκιτς για τον Ολυμπιακό. Άνθρωπος του ποδοσφαίρου και τα λόγια του μετράνε πολύ.

Υ.Γ.6: Μια ψυχή βλέπει πολύ Σλάβια Πράγας και ταξίδι στην Τσεχία… Το δικό μου ένστικτο λέει πάλι Καζακστάν και Αστάνα…

Υ.Γ.7: Ανεξάρτητα αν θα φύγει ο Ρέτσος ή όχι, νομίζω πως στόπερ πρέπει να έρθει στην ομάδα…

Υ.Γ.8: Στηρίξτε την ομάδα για να είμαστε μια χαρά τον Σεπτέμβρη αλάνια… Άντε να δούμε και πότε θα αρχίσει το πρωτάθλημα.

Υ.Γ.9: Και τώρα το νέο στοίχημα του Χάσι. Τα πλέι οφ. Δύο ματς πιο κοντά στους ομίλους, δύο ματς πιο κοντά και στη δική του -πρώτη- δικαίωση.

Υ.Γ.10: Τα μηνύματά σας στο verveles@redking.gr

Υ.Γ.11: Υγεία να έχουμε και προχωράμε… 

 
BetMarket 728x90

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ