BREAKING NEWS Πάλεψε απέναντι στη δυνατή Μπέτις, 0-0 στην πρεμιέρα
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Εισιτήρια διαρκείας 2018-2019

Ολυμπιακή ψυχή τα κάνει αυτά...

Ολυμπιακή ψυχή τα κάνει αυτά...
Αρθρογράφος: Διονύσης Βερβελές
ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΒΕΡΒΕΛΕΣ

Θυμάμαι κάτι σχόλια το καλοκαίρι με… γκρίνια, για το πενηντάρικο στα διαρκείας. Αυτό που πηγαίνει στον ερασιτέχνη. Ή και το δεκάρικο, όταν βγάζεις έστω και μία φορά εισιτήριο. Λίγοι, αλλά υπήρξαν. Οι περισσότεροι βλέπετε από την οικογένεια του Ολυμπιακού, αγκάλιασαν αυτή την προσπάθεια. Είχαμε μια εικόνα ενός ερασιτέχνη να ταλαιπωρείται οικονομικά. Άνθρωποι που κατάφεραν να πάρουν και κούπα και να μην έχουν να πληρώσουν το λογαριασμό στα μπουζούκια. Δεν συζητάμε για τα χρέη που υπήρχαν προς διάφορους. Αθλητές και προμηθευτές.

Μπήκαν μπροστά άνθρωποι που αγαπούσαν τον Ολυμπιακό. Ο Μιχάλης Κουντούρης, ανέλαβε το δύσκολο έργο. Και με ανάλογες βοήθειες, όπως από τον Βαγγέλη Μαρινάκη σε μεγάλο βαθμό. Δεν έκρυψε ποτέ την αδυναμία του στον ερασιτέχνη Ολυμπιακό ο ηγέτης του Θρύλου. Κάθε άλλο. Και ήταν και στον τελικό του βόλεϊ ανδρών. Και θα είναι και στο μέλλον.

Ο κόσμος, όμως, αγκάλιασε αυτή την προσπάθεια. Με τα 10 ευρώ, με τα 50 ευρώ, κάποιοι γνωστοί πλέον μεταξύ τους, να είναι εκεί στα δύσκολα. Στο πλευρό της ομάδας όπου και αν έπαιζε. Στο Ρέντη, στο Παπαστράτειο, αλλού… Λίγοι, αλλά καλοί είναι εκεί. Κάπως έτσι νιώθουν και στα περισσότερα ματς τα κορίτσια του Θρύλου μας. Χωρίς πολλές βοήθειες από τον κόσμο. Όταν μάλιστα αυτές ήρθαν, τις γέμισε με άγχος. Φάνηκε αυτό, ακόμη και στο πρώτο τελικό με την Μπούρσασπορ. Τότε που η πολιτεία απείχε… Δεν έτρεχε τίποτα. Βλέπετε τώρα που τα κορίτσια επέστρεψαν από την Τουρκία με την ευρωπαϊκή κούπα, τα δεδομένα άλλαξαν. Και δηλώσεις πολιτικών για τα συγχαρητήρια, ε, εκλογές θα έρθουν, πρέπει κάτι να καρπωθούν όλοι.

Ο Ολυμπιακός την κούπα την έφερε για τον κόσμο του. Για να πανηγυρίσουν τα κορίτσια με τα οικογενειακά τους πρόσωπα, με τους φίλους του Θρύλου.

Αυτό που έκαναν, ήταν υπέρβαση. Μεγάλη υπέρβαση, γιατί απέναντί τους είχαν μια ομάδα που προερχόταν από κατακτήσεις του τροπαίου. Που τις είχε νικήσει και πέρσι. Ε, όταν έχεις χάσει στο Ρέντη με 2-3 σετ και χάνεις 1-0 στην Τουρκία, πόσα ψυχικά αποθέματα και ηρεμία να βρεις για να κάνεις τη μεγάλη ανατροπή; Και, όμως, τα κορίτσια του προπονηταρά Κοβάσεβιτς, το κατάφεραν. Ήρεμη δύναμη και αυτός, ενέπνευσε τα κορίτσια του Θρύλου για να κάνουν την επική ανατροπή και να φέρουν στην Ελλάδα ένα ακόμη ευρωπαϊκό τρόπαιο. Γιατί βλέπετε πέρσι, η ομάδα δεν το κατάφερε στα σημεία. Δεν έμεινε έτσι, όμως, Βελτιώθηκε σε κάποιους τομείς, έκανε μεταγραφές που πρόσφεραν. Έτσι ήρθε η κούπα και πλέον έχουν κάθε λόγο να αναφέρονται σε μία σπουδαία χρονιά. Σε μία χρονιά που θα έχει όλες τις κούπες στην αγκαλιά των υπέροχων κοριτσιών του Θρύλου…

 Ο ΩΡΑΙΟΣ… ΤΡΕΛΟΣ ΚΑΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ! ΈΒΑΛΕ ΠΛΑΤΗ ΣΤΑ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΑ… 

Ένας… ωραίος τρελός και ο Μιχάλης Κουντούρης. Πόσοι του έλεγαν να μην ασχοληθεί με τον ερασιτέχνη Ολυμπιακό. Πόσοι πέρσι βιάστηκαν να σχολιάσουν για το βόλεϊ. Για τη χαμένη χρονιά των ανδρών, που έφτασαν φέτος στον τελικό. Για τον χαμένο τελικό των κοριτσιών. Και, όμως, ο Μιχάλης Κουντούρης, δεν άφησε τίποτα στην τύχη. Πάλεψε, ήταν από πάνω. Όπου μπορεί βρίσκεται. Από το πόλο στο βόλεϊ και από εκεί στο ποδόσφαιρο, χιλιόμετρα, άγχη… Μάγκας Ολυμπιακός για όλους όσους ξέρουν. Έχει και αυτός μερίδιο στην επιτυχία. Να είστε και σίγουροι, πως δεν είναι εύκολος ο δρόμος. Οι χορηγίες στον ερασιτέχνη Ολυμπιακό πλέον δεν είναι πολλές. Κάθε άλλο. Έχουν… χαθεί ακόμη και «λεφτάδες». Ρομαντικοί. Ο ωραίος… τρελός, όμως, θα είναι εκεί και θα προσπαθεί, με όλες του τις δυνάμεις για το καλό του Ολυμπιακού! 

ΜΠΡΑΒΟ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΜΕΙΝΑΝ ΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ… 

Η ανδρική ομάδα βόλεϊ δεν τα κατάφερε απέναντι στην Ραβένα, αλλά ήταν μια ξεχωριστή βραδιά. Ναι, είχε βοηθήσει πολύ ψυχολογικά η κατάκτηση του τροπαίου από τα κορίτσια του Θρύλου μέσα στην Τουρκία. Μπήκε ζεστά ο κόσμος, αλλά η ομάδα «λύγισε». Ναι, έπαιξαν ρόλο και οι λεπτομέρειες. Γιατί όταν χάνεις το πρώτο σετ σε έναν τέτοιο τελικό και ξέρεις ότι αν χάσεις άλλο ένα… χάνεσαι, δεν μπορείς να είσαι τόσο συγκεντρωμένος όσο νομίζεις.

Θέλω ωστόσο να εστιάσω σε κάποιους τομείς. Είδαμε τον κόσμο του Ολυμπιακού να δίνει ξεχωριστό χρώμα στην εξέδρα. Ναι, έπαιξε ρόλο ότι οι οργανωμένοι ήταν στις κεντρικές θύρες. Πολύ ωραία εικόνα με τα συλλεκτικά μπλουζάκια. Κόκκινα με λευκό, έδωσαν την πραγματική διάσταση σε μια εξέδρα. Βλέπεις ακόμη και σήμερα τις φωτογραφίες και διαπιστώνεις πόσο όμορφη εικόνα ήταν.

Πολλοί μετά το 1-2 στα σετ και την κατάκτηση του τροπαίου από την Ραβένα, αποχώρησαν από το ΣΕΦ. Προφανώς είχαν έρθει για να πανηγυρίσουν την κατάκτηση του τροπαίου και μόνο. Σκέφτηκαν ότι έχουν δουλειές, αλλά απορώ, αν είχε πάει το ματς σε χρυσό σετ, τι ώρα θα ξεμπέρδευαν στα αλήθεια από το ΣΕΦ; Μπορεί και να πλησίαζε 23:30…

Ως το τέλος, έμεινε ο Βαγγέλης Μαρινάκης με τον γιο του για παράδειγμα. Ήταν εκεί… Δεν αποχώρησαν. Φαντάζομαι θα είχε και ο ηγέτης του Ολυμπιακού ένα δύσκολο πρόγραμμα και ραντεβού. Η εικόνα που μένει είναι μία. Τον κόσμο να χειροκροτά την Ραβένα για την κατάκτηση του CEV Challenge Cup. Τον κόσμο, όμως, να φωνάζει στους παίκτες «πρωτάθλημα ξανά», γιατί αυτός είναι πλέον ο στόχος για τον Ολυμπιακό. Να είναι όπως πρέπει στους τελικούς και να έρθει και πάλι στην κορυφή του ελληνικού βόλεϊ, μετά τις κατακτήσεις των πρωταθλημάτων από τον ΠΑΟΚ… 

*Τα κείμενα δημοσιεύθηκαν στην εφημερίδα «Κόκκινος Πρωταθλητής» την Παρασκευή 13 Απριλίου 2018.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ