Περήφανοι και δίπλα στον Ερασιτέχνη μας...

Περήφανοι και δίπλα στον Ερασιτέχνη μας...
Αρθρογράφος: Διονύσης Βερβελές
ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΒΕΡΒΕΛΕΣ

Ε όχι, δεν γίνεται μάγκες μου. Δεν γίνεται να ξαναδιαβάσω για το πενηντάρικο που πηγαίνει στον ερασιτέχνη από τα εισιτήρια διαρκείας. Δεν γίνεται να ξαναδιαβάσω για το δεκάρικο από την κάρτα φιλάθλου. Ο Ολυμπιακός βρήκε έναν σωστό τρόπο για να εξυγιανθεί οικονομικά, για να μην παραπαίει. Για να μην δίνει αγώνες που θα κρίνουν την παραμονή του στην κατηγορία, όπως έγινε με το βόλεϊ του Παναθηναϊκού και την Νίκη Αιγινίου. Για να μην μετράει να χάνει από όποιον να 'ναι με 70 πόντους στο μπάσκετ.

Ο Ολυμπιακός είχε πολλά προβλήματα. Μπήκε μπροστά ο Μιχάλης Κουντούρης, η Θύρα 7, ο κόσμος του Θρύλου. Μαζί, άξιος συμπαραστάτης ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Δεν γύρισε την πλάτη στον ερασιτέχνη, κάθε άλλο, πήγαινε και στο Ρέντη, κατέβηκε και στην Γλυφάδα, ήταν δίπλα στα τμήματα.

Είναι βασικό να βλέπεις τους πρωταγωνιστές, να το γνωρίζουν. Να το συνειδητοποιούν. Ο Θοδωρής Βλάχος είναι ο Έλληνας προπονητής που έφτασε στην κορυφή της Ευρώπης και τι κάνει; Στέκεται στην συνδρομή του Βαγγέλη Μαρινάκη και του Μιχάλη Κουντούρη, σε αυτή την διαδρομή. Γιατί γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα τις δυσκολίες. Γιατί έχει ζήσει δύσκολα χρόνια. Γιατί έχει δει την ομάδα του να... κινδυνεύει. Και, όμως, ο ερασιτέχνης στάθηκε όρθιος και δίπλα του έχει τον κόσμο.

Ναι, ξέρω ότι όταν η ομάδα πόλο παίζει με μια αδύναμη ομάδα του ελληνικού πρωταθλήματος στην εξέδρα θα είναι συγγενείς και φίλοι. Αυτό παίζει παντού πλέον, δεν είναι μόνο δικό μας θέμα. Βλέπεις, όμως, ότι υπάρχει και κόσμος που έβαλε από την τσέπη του για να ταξιδέψει στην Γένοβα, για να δει τον Ολυμπιακό να παίζει τρία ματς, μέσα σε τρεις ημέρες. Σε μια δύσκολη διοργάνωση, να κάνεις τρεις νίκες και να φτάνεις στην κορυφή της Ευρώπης.

Σε αυτή την επιτυχία έχουν όλοι μερίδιο. Ο κάθε τύπος που συνείσφερε μέσα από το εισιτήριο διαρκείας του, να καλυφθούν κάποια από τα έξοδα των τμημάτων του ερασιτέχνη. Και γι' αυτό, πρέπει να έχουμε συναίσθηση του τι γίνεται. Εγώ π.χ. και λόγω της δουλειάς μου, διαρκείας δεν έχω.

Πήγα, όμως, να βγάλω την κάρτα φιλάθλου, να δώσω την μικρότερη βοήθεια. Κυρίως για την κίνηση, για να ξέρει ο κόσμος πως έρχονται και οι μεγάλες επιτυχίες. Το έγραψα και χθες, το γράφω και σήμερα. Τεράστιος Ολυμπιακός. Τεράστιος. Έφτασε στην ίδια σεζόν σε τέσσερις ευρωπαϊκούς τελικούς και πήρε τους δύο. Σήκωσε ευρωπαϊκό στο βόλεϊ γυναικών πρώτα, το σήκωσε και στο πόλο ανδρών. Και θα μπορούσε και στο βόλεϊ ανδρών, αλλά και στο πόλο γυναικών. Τους ευχαριστούμε όλους όσους μας χάρισαν αυτές τις ωραίες στιγμές. Να είναι καλά...

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ