ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Το πιο δύσκολο καλοκαίρι για τους Αγγελόπουλους

Το πιο δύσκολο καλοκαίρι για τους Αγγελόπουλους
Αρθρογράφος: Διονύσης Βερβελές
ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΒΕΡΒΕΛΕΣ

Το βράδυ είναι δύσκολο. Για πολλούς λόγους. «Βράζει» η πλειοψηφία των οπαδών του Ολυμπιακού. «Βράζει» γιατί βρέθηκε στο ΟΑΚΑ να βλέπει το ίδιο έργο. Αρχικά, ελπίζω να μην είχε έρθει κανείς από το ΝΒΑ να δει τον Μιλουτίνοφ γιατί θα γέλασε κόσμος… Πέντε φάουλ σε… τρία λεπτά, τι να κρατήσουν;

Ειδικός δεν είμαι στα θέματα του μπάσκετ, το λέω και θα το ξαναλέω. Ειδικοί δεν είμαστε να αναλύσουμε συστήματα. Το να βλέπουμε, όμως, πότε ένας διαιτητής γουστάρει να σε… τελειώσει, φάσεις, όλοι μας μπορούμε να το διαπιστώσουμε.

Προσέξτε τώρα να δείτε. Για εμένα το μεγάλο λάθος, είναι που ο Ολυμπιακός δέχθηκε αυτοί οι τελικοί να γίνουν με αυτούς τους διαιτητές. Το μάτι του Μάνου και του Αναστόπουλου, γυαλίζει… Το έχεις καταλάβει σε τόσα ματς, δεν περίμενες το αποψινό για να το… δέσεις.

Κάποτε, με Κοντονή, άλλαξαν τα πάντα. Ημερομηνίες, βοηθοί. Εδώ, όμως, έχει… φάρο. Δεν αλλάζει τίποτα. Λειτουργεί σωστά το μπάσκετ. Τέλος πάντων…

Δεν ξέρω αν ο Σπανούλης είναι για τριάντα λεπτά, αν οι ξένοι αποδείχθηκαν κατώτεροι των περιστάσεων. Το μόνο σίγουρο, είναι πως δεν φταίει μόνο ο Σφαιρόπουλος γι’ αυτή την κατάσταση.

Σου την πέφτουν στην ανάπαυλα; Διαπιστευμένοι; Γίνεται ότι γίνεται πριν αρχίσει το δεύτερο ημίχρονο; Φεύγεις για τα αποδυτήρια. Οκ… Όταν κατεβάζεις στο παρκέ Δημήτρη Γιαννακόπουλο, μιλάει με τους διαιτητές, τους βλέπεις ότι δεν ιδρώνει το αυτάκι τους, είσαι… τελειωμένος.

Θα μου πεις τι να έκαναν; Να μην έβγαιναν να παίξουν; Αν οι ίδιοι οι Αγγελόπουλοι που έχουν επενδύσει όλα αυτά τα χρόνια, με τις επιτυχίες και τις αποτυχίες, έκριναν ότι δεν έπρεπε, δεν έπρεπε… Και βλέπεις ήδη ως αντιδράσεις από κόσμο του Ολυμπιακού, πως έτσι έγιναν δύο πράγματα. Με την επιστροφή στο παρκέ. Το ένα, ότι δόθηκε άλλοθι στους παίκτες. Το άλλο, ότι επηρέασαν την ατμόσφαιρα και τις συνθήκες του αγώνα. Αρνητικά προς τον Ολυμπιακό.

Δεν μπορώ να ξέρω κατά πόσο αυτό ισχύει. Αυτή η διακοπή ωστόσο, μόνο κακό έκανε στους «ερυθρόλευκους», αυτό ισχύει.

Το μόνο σίγουρο πλέον, είναι πως αυτό είναι το πιο δύσκολο καλοκαίρι για τους Αγγελόπουλους. Το βασικό είναι αν μέσα τους αντέχουν αυτό που ζουν. Δεν τους αξίζει κιόλας πιστεύω. Το μπάσκετ δεν σου φέρνει εύκολα πίσω ότι επενδύσεις. Μπορεί να σου δώσει μεγάλες χαρές. Το μήνυμα, ήρθε με τον αποκλεισμό από την Ζαλγκίρις. Και η αποψινή ήττα, έφερε να κρίνει ότι η χρονιά είναι αποτυχημένη. Ειδικά όταν έχεις χάσει έναν τελικό Κυπέλλου από την ΑΕΚ.

Για μένα, εκείνο το βράδυ χάθηκε η φετινή σεζόν. Κλονίστηκαν τα πάντα. Η εμπιστοσύνη στον κόουτς, στους ηγέτες της ομάδας. Η ομάδα έβγαζε τραυματισμούς, έδειχνε να σκάει και το Βελιγράδι έμεινε στο… όνειρο.

Πλέον, χρειάζονται γενναίες αποφάσεις. Το θέμα δεν είναι να πάρεις έναν Ισπανό ή τον Τρινκιέρι στην θέση του Σφαιρόπουλου. Δεν είναι αν θα πάρεις καλύτερο ξένο από τον Ρόμπερτς. Το θέμα είναι κατά πόσο εντός των συνόρων, ανέχεσαι αυτά που σου κάνουν. Και ο κόσμος του Ολυμπιακού πλέον, δεν τα ανέχεται. «Βράζει»…

Περιμένοντας τις αποφάσεις των Αγγελόπουλων λοιπόν… Για όλα τα θέματα… Γιατί το θέμα, είναι βαθύτερο. Δεν είναι ούτε ο κακός ξένος, ούτε ο προπονητής. Το θέμα είναι πως θα φύγει αυτή η βρωμιά…

Υ.Γ.: Υγεία να έχουμε και προχωράμε…

 
BetMarket 728x90

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ