ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Φουστέρ ψυχάρα, Ολυμπιακάρα!

Φουστέρ ψυχάρα, Ολυμπιακάρα!

Δεν περιμέναμε τα δύο γκολ του Φουστέρ με την Βέροια για να κρίνουμε ποιος είναι ο Νταβίντ. Είναι γνωστή η αξία του. Θυμάμαι σαν τώρα ένα ταξίδι στον Βόλο, για να τον δω τότε, στο φιλικό με τον τοπικό Ολυμπιακό. Είχε έρθει με εισήγηση Βαλβέρδε. Γκρίνιαζαν πολλοί, αλλά μέσα στο γήπεδο ο Φουστέρ έδειξε ποιος ήταν.

Σήμερα ο Ολυμπιακός πήρε μαθηματικά το 43ο πρωτάθλημά του. Το γεγονός ότι το γήπεδο φώναζε ρυθμικά το όνομά του, λέει πολλά, πάρα πολλά. Ο Φουστέρ έχει κερδίσει τον κόσμο για ένα βασικό λόγο. Μπαίνει μέσα και σου δίνει την αίσθηση πως πρόκειται για έναν οπαδό που κατέβηκε από την εξέδρα για να παίξει. Τι θα κάνατε εσείς δηλαδή; Δεν θα μπαίνατε να δώσετε και την ψυχή σας; Αυτό κάνει ο Νταβίντ. Μπαίνει στο γήπεδο και δίνει τον καλύτερό του εαυτό.

Δεν είναι ο πιο ποιοτικός ποδοσφαιριστής, δεν ξέρει καντάρια μπάλας, αλλά κάνει το ανέφικτο να μοιάζει με εφικτό. Κι αυτό γιατί δίνει την ψυχή του.

Ο Φουστέρ έχει ματώσει κυριολεκτικά τη φανέλα του Ολυμπιακού. Έχει φύγει με μπανταρισμένο κεφάλι, κινδύνεψε να χάσει το μάτι του σε ματς του Θρύλου! Κι όμως, ήταν εκεί. Και μαζί σε αυτή τη φωτογραφική σύνθεση, βάζω και τη φωτογραφία που έχει δακρύσει, τότε που μιλούσε πιστεύοντας πως δεν θα συνεχίσει στον Ολυμπιακό!

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης έκανε το σωστό. Εκτίμησε την προσφορά του και ο Νταβίντ έμεινε εδώ. Ο Σίλβα δεν τον είδε ζεστά. Έμεινε εκτός ευρωπαϊκής λίστας δύο φορές. Δεν βγήκε να κάνει πικρόχολο σχόλιο. Δεν έκραξε κανέναν. Ήταν και άτυχος, με προβλήματα τραυματισμού, αλλά παρέμεινε στρατιώτης της «ερυθρόλευκης» παράταξης. Έτσι, έρχεται η συμμετοχή του με την Βέροια, βάζει δύο γκολ, θα μπορούσε να πετύχει άλλα δύο και ο κόσμος του Θρύλου πανηγυρίζει το 43ο πρωτάθλημα αποθεώνοντας τον Φουστέρ.

Ο ίδιος, πανηγυρίζει φιλώντας το σήμα του Ολυμπιακού. Και είναι από τις περιπτώσεις που δεν νομίζεις πως το κάνει κάποιος για να γίνει αρεστός στον κόσμο. Ο Φουστέρ φιλάει το σήμα γιατί το αισθάνεται, γιατί το έχει νιώσει. Έχει καταλάβει τι εστί ο δαφνοστεφανωμένος έφηβος στην ερυθρόλευκη φανέλα. Νιώθει, ξέρει. Έχει χαρεί, έχει πικραθεί. Έχει δει πως είναι να σηκώνει πρωτάθλημα, έχει δει πως είναι να μένει εκτός Ευρώπης.

Ο Φουστέρ για μένα θέτει σοβαρή υποψηφιότητα για τον αγώνα της Τούμπας. Είναι ό,τι πρέπει. Και στην τελική ποιος να παίξει; Ο Πάρντο είναι εκτός. Μαζί και ο Ντουρμάζ. Ο Φουστέρ το έχει. Ξέρει την Τούμπα, ξέρει τις δυσκολίες, μπορεί να είναι μέσα στην καλή σου στιγμή, την ευκαιρία και από το… πουθενά. Ο Σίλβα βέβαια θα αποφασίσει, αλλά νομίζω πως αξίζει να είναι εκεί και αυτό το Κύπελλο να έχει και τη δική του… πινελιά.

Φουστέρ ψυχάρα, Ολυμπιακάρα. Μπράβο ρε μάγκα, μπράβο από όλους… Είσαι ένας από εμάς...

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BetMarket 728x90

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ