ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

«Σκασμένος» γιατί το πάλεψε πολύ και είχε αυτή την αντιμετώπιση!

«Σκασμένος» γιατί το πάλεψε πολύ και είχε αυτή την αντιμετώπιση!
Αρθρογράφος: Διονύσης Βερβελές
ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΒΕΡΒΕΛΕΣ

Παίκτης που αφήνει την ομάδα του να παίζει με λιγότερους μέσα στο γήπεδο, σίγουρα κάτι έχει κάνει λάθος. Και ο Ποντένσε στην Ξάνθη, αδίκησε και την όλη του προσπάθεια. Μόνο που έχει και τα δίκια του.

Για να βάλουμε δύο πράγματα στη σειρά. Την Πέμπτη δεν είναι στα καλύτερά του, την Παρασκευή δεν μπορεί να προπονηθεί. Κάνει εξετάσεις και διαπιστώνεται πως έχει θλάση, αλλά ελαφριάς μορφής. Οποιοσδήποτε άλλος, δεν θα έμπαινε ποτέ στο αεροπλάνο για να είναι στον αγώνα με την Ξάνθη. Πολλοί από τους ρεπόρτερ πιστέψαμε πως πηγαίνει για ψυχολογικούς λόγους, για να μην φανεί ότι η ομάδα έχει περισσότερες απουσίες.

Και, όμως, ο Ποντένσε, όχι μόνο πήγε, αλλά μπήκε για να κάνει διαφορά. Με την είσοδό του αντί του Ναουέλ, έδωσε ώθηση στην ομάδα. Αυτή είναι η αλήθεια, είτε αρέσει είτε δεν αρέσει σε κάποιους. Άλλαξε την κατάσταση, θα μπορούσε να σκοράρει, πάτησε περιοχή, έβαλε προβληματισμό στην αντίπαλη ομάδα. Για τα καλά μάλιστα.

Βέβαια, από την ώρα που ήρθε δεξιά να παίξει, μάζεψε πολύ κλωτσιά. Τον προκαλούσαν για τα καλά και ας είναι και καλά ο Τζήλος που όχι φυσικά δεν τον προστάτεψε, αλλά του έδειξε δύο κίτρινες κάρτες και τον έστειλε στα αποδυτήρια. Μόνο που την δεύτερη δεν την είδε, του την υπέδειξαν.

Αλήθεια, πως να νιώθει ο Ποντένσε που στο Περιστέρι έβλεπε τον Γιαννούλη να τον χτυπάει και μέσα στη φάση, αλλά και εκτός και οι διαιτητές και οι βοηθοί να κλείνουν τα ματάκια τους; Να βλέπεις πως τον αντιμετώπισαν και στην Ξάνθη και να λες πως σε αυτά τα δύο ματς, ο Ολυμπιακός είδε τον Πορτογάλο να αποβάλλεται και όχι αντίπαλούς του.

«Σκασμένος» ήταν αμέσως μετά την αποβολή του ο Ποντένσε που δεν μπορούσε να πιστέψει την αντίδραση του Τζήλου. Και τα έβαλε και με τον εαυτό του, γιατί κατάλαβε πως η απουσία του κόστισε στην ομάδα. Και αυτό είναι που μένει να δουν οι «ερυθρόλευκοι». Να βρουν τον τρόπο να μην... τσιμπάνε, όσο βέβαια αυτό είναι εφικτό.

Είναι που ο Τζήλος έχει σφυρίξει και πολλούς παίκτες με την ποιότητα του Ποντένσε βλέπετε. Παίκτη που χαίρεσαι να τον βλέπεις μέσα στο γήπεδο. Αυτοί, όμως, όχι μόνο δεν θα προστατεύονται, αντίθετα θα τους «καθαρίζεις» όπως μπορείς...

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ