ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Η... φαγούρα και τα περί «τελικού»

Η... φαγούρα και τα περί «τελικού»
Αρθρογράφος: Διονύσης Βερβελές
ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΒΕΡΒΕΛΕΣ

Καλησπέρα σε όλους... Τρέχουν οι εξελίξεις και ημέρα Σάββατο, πληροφορηθήκαμε την τιμωρία του Ολυμπιακού στο μπάσκετ. -6 λέει, γιατί... δίκασαν με ΕΣΑΚΕ και όχι με ΕΟΚ. Και τι έγινε αν ήταν αγώνας Κυπέλλου; Από ότι κατάλαβα από τις αντιδράσεις, μια... φαγούρα. Οι τύποι έχουν μπερδευτεί. Νομίζουν ότι στον Ολυμπιακό δεν ασχοληθούν με το αν έπεσαν στην 6η θέση. Και σας λέω εγώ λοιπόν, ας βγει όγδοος ο Ολυμπιακός και ας παίξει με ξένους διαιτητές με τον Παναθηναϊκό. Μια χαρά... Και μετά βλέπουμε και ποιος μπορεί να πάρει ακόμη και αυτό το πρωτάθλημα...

Οι αδερφοί Αγγελόπουλοι έχουν πάρει μια απόφαση, να πάνε την ιστορία στα άκρα. Και πολύ καλά κάνουν. Έτσι πρέπει και στο πλευρό τους έχουν και τον κόσμο του Ολυμπιακού. Η Θύρα 7 πήρε θέση και θα δείτε πως θα φανεί η... αντίδρασή τους, στα ματς της Ευρωλίγκας. Το θέμα είναι πως η ομάδα πρέπει να βλέπει τον στόχο της, να συνεχίσει να δουλεύει παρά τα προβλήματα που υπάρχουν και να είναι έτοιμη για την Ευρωλίγκα. Στην Ελλάδα, ας μείνουν να παίζουν αυτοί που γουστάρουν.

Θα έλεγα πάντως, να έχουμε και υπομονή. Κυκλοφορούν... διάφορες ανησυχίες γι’ αυτόν τον μήνα, εκεί, στο τέλος του. Τι να ξέρουν άραγε αυτοί που πρέπει;

Τι να είναι αυτό που αγχώνει μια πλευρά; Γούστα θα έχουμε όπως φαίνεται. Πολλά γούστα... Το θέμα είναι ότι στον Ολυμπιακό δεν παίζουν πλέον. Δεν μασάνε. Βγήκαν στην αντεπίθεση και θα το πάνε στα άκρα. Ποσώς ενδιαφέρει τον κόσμο αν θα παίζει με την Μπούντοσνοστ και τον Ερυθρό Αστέρα ή την Κύμη και τον Κολοσσό. Απλά πράγματα... Προέχει η υγεία όλων και με αυτούς που σφυρίζανε στο μπάσκετ, κοντεύαμε να την χάσουμε για τα καλά. Άλλοι έσπασαν τηλεοράσεις, άλλοι τα τηλεκοντρόλ, έχουν σπάσει όλα τα ρεκόρ. Τρία φάουλ σε 28 δευτερόλεπτα είχαμε. Σε αρχή αγώνα! Δεν θα το δείτε πουθενά στον κόσμο μην το ψάχνετε. Έχουμε δει και πέντε σε 14 δευτερόλεπτα, άλλο ρεκόρ και αυτό, στην απέλπιδα προσπάθειά τους να γυρίσουν το ματς...

Δεν πανηγυρίζει την δεύτερη θέση...
Πάμε στα του ποδοσφαίρου. Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την ΑΕΚ. Το ματς δεν θα είναι εύκολο, για έναν λόγο. Την ψυχολογία. Έχει δοκιμαστεί πολύ η ομάδα τις τελευταίες ημέρες, με όσα έγιναν με ΠΑΟΚ και Ντιναμό Κιέβου. Δεν γίνεται μια ομάδα που έχει... άλλον αέρα, να δείχνει τέτοια εικόνα, τέτοια μεταστροφή. Και λες άντε την Τούμπα να την αφήσεις πίσω, αλλά αδυνατώ να πιστέψω πως ο Ολυμπιακός μπορεί να αποκλειστεί από αυτή την Ντιναμό Κιέβου. Όπως την είδα στο Καραϊσκάκη δεν με... τρέλανε, δεν με άγχωσε και πιστεύω πως μπορεί ο Ολυμπιακός στην ρεβάνς. Με άλλα μυαλά, όμως, από όλους. Πρέπει να συνεχίσει στην Ευρώπη ο Ολυμπιακός, όπως πρέπει να πάρει και το Κύπελλο Ελλάδας.

Την Κυριακή το βράδυ, εκτός από την ΑΕΚ, αντιμετωπίζει και τον εαυτό του. Αυτό που έχει πάθει στα ντέρμπι το τελευταίο διάστημα και... ψάχνεται. Γιατί στον πρώτο γύρο π.χ. κρατάει τη νίκη και ισοφαρίζεται στο 90'. Και χάνει την τεράστια ευκαιρία του Φετφατζίδη για το 1-2. Δεν τα κατάφερε, όμως. Είχαν προηγηθεί και ένα τσουβάλι ευκαιρίες με τον ΠΑΟΚ και ήττα και κάπως έτσι έχασε έδαφος στο πρωτάθλημα.

Από εκεί και πέρα, η ΑΕΚ δεν είναι στα καλύτερά της. Ο Χιμένεθ ένα πράγμα που ξέρει να κάνει καλά, είναι να δίνει ψυχολογία στην ομάδα του. Ακόμη και αν δεν είναι καλά λοιπόν, περιμένω μια ΑΕΚ που θα μπει με τσαμπουκά και ψυχή. Αν οι παίκτες του Ολυμπιακού μπουν όρθιοι και... χαμηλών τόνων, θα μπλέξουμε. Το μόνο σίγουρο.

Εδώ και καιρό, ήταν το ματς από τη σειρά των πολλών ματς που δεν με άγχωνε. Πιστεύω πως εύκολα ή δύσκολα, ο Ολυμπιακός το ματς αυτό θα το πάρει. Θα πρέπει να γίνουν πολλά για να μην νικήσει την ΑΕΚ. Δεν πρέπει να δώσει άλλα δικαιώματα και δεν θα πανηγυρίσει για την δεύτερη θέση. Ο Ολυμπιακός είναι για να παίρνει το πρωτάθλημα. Απλά, όταν δεν τα καταφέρνει, δεν οφείλει να έχει εικόνα σαν την περσινή που... έφυγε από το πρωτάθλημα. Οφείλει να βγει δεύτερος στην χειρότερη, για να είναι στα προκριματικά του Champions League και να παλέψει για την είσοδό του στους ομίλους. Έχει την δυνατότητα να την «κλειδώσει» με νίκη επί της ΑΕΚ, να ξεφύγει και να βάλει το πρόβλημα στην ομάδα του Χιμένεθ.

Θα παίξει ρόλο να υπάρχει καθαρό μυαλό και από τον πάγκο. Να βρει εναλλακτικό πλάνο ο Μαρτίνς, αν δεν του βγει το αρχικό. Είμαι αντίθετος στα... πειράματα, πολύ απλά γιατί δεν είναι ώρα για πειράματα.
Να έχετε υπόψη σας και την ανακοίνωση της ΠΑΕ. Να μην υπάρξει οτιδήποτε στην εξέδρα. Ακόμη και υπό το φόβο προβοκάτσιας. Με την Ντιναμό Κιέβου, ο κόσμος μπορεί να μην στήριξε όσο θα μπορούσε, ίσως παρασύρθηκε και αυτός από την εικόνα της ομάδας στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά κόντρα στην ΑΕΚ οφείλει να παίξει την δική του μπάλα. Αυτά. Καλή επιτυχία...

Υ.Γ.: Υγεία να έχουμε και προχωράμε...

 
BetMarket 728x90

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ