Τρεις σερί ήττες 2 χρόνια μετά...
Στο ελληνικό πρωτάθλημα ο Θρύλος είναι στην κορυφή, αλλά στην Euroleague τα πράγματα δεν πάνε καλά. Τρίτη ήττα στη σειρά για τους πρωταθλητές Ελλάδας και τα πράγματα έχουν μπλέξει αρκετά. Και δεν είναι και το πιο συνηθισμένο να έχουν οι "ερυθρόλευκοι" τρία συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα στη διοργάνωση.
Κάτι ανάλογο είχε να συμβεί από τις αρχές του 2014. Και τότε στο TOP-16 ήμασταν με το Θρύλο να ηττάται, κατά σειρά, από τον ΠΑΟ στο ΟΑΚΑ (66-62), από την Φενέρμπαχτσε στην Κωνσταντινούπολη (78-74), από την Αρμάνι Μιλάνο στο ΣΕΦ (88-86) και από την Μπαρτσελόνα, στη Βαρκελώνη, με 70-58.
Αποτέλεσμα όλων αυτών των γεγονότων ήταν ο Θρύλος να τερματίσει στην 3 θέση στον όμιλό του και να αντιμετωπίσει στα πλέι οφ τη Ρεάλ Μαδρίτη, με μειονέκτημα έδρας. Και στον 5ο αγώνα, στην ισπανική πρωτεύουσα μετά από συγκλονιστική σειρά, δεν κατάφερε να σπάσει την έδρα και δεν πήγε στο Final-4 στο Μιλάνο. Εκεί όπου η Μακάμπι έκανε την έκπληξη και κατέκτησε το τρόπαιο.
Απλά, τη σεζόν 2013-14, οι τέσσερις (τόσες είχε κάνει τελικά) συνεχόμενες ήττες από τον Ολυμπιακό ήρθαν λίγο πιο μετά. Από την 7η έως και τη 10 αγωνιστική στο TOP-16. Παρόλα αυτά οι "ερυθρόλευκοι" με ρεκόρ 8-6 πήραν την 3η θέση και πέρασαν στα πλέι οφ. Τώρα υπάρχει ακόμα... δρόμος, οι ομάδες έχουν να δώσουν άλλα 9 παιχνίδι και ο Θρύλος μπορεί να ανατρέψει την κατάσταση και να βγει από τη δύσκολη θέση, στην οποία έχει περιέλθει.










