ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Κι αν ήταν λίγο πιο εύστοχος!

Κι αν ήταν λίγο πιο εύστοχος!
Αρθρογράφος: Παύλος Σαχτούρης
ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΧΤΟΥΡΗΣ

Η σειρά των τελικών της Basket League μπαίνει στην τελική ευθεία. Ο Θρύλος το γύρισε το... έργο. Από το 0-1 μετά τη νίκη του ΠΑΟ, στον πρώτο τελικό, στο ΣΕΦ οι πρωταθλητές απάντησαν! Αρχικά με δικό τους "διπλό" στο ΟΑΚΑ και εν συνεχεία εκμεταλλεύτηκαν την έδρα τους, το "καμίνι" στον Πειραιά και προηγούνται πλέον με 2-1. Μια νίκη μακριά από τον τίτλο. Η σειρά γύρισε και ο Θρύλος έχει πλέον το πάνω χέρι. Κάτι που έχει προκαλέσει τεράστιο εκνευρισμό στο αντίπαλο "στρατόπεδο". Με τους "πράσινους" να μην κάνουν τίποτα άλλο από το να διαμαρτύρονται όλη την ώρα.

Βλέπετε, μετά το break στον πρώτο τελικό το πίστεψαν πολύ. Το είχαν σίγουρο το πρωτάθλημα. Αλλά λογάριαζαν χωρίς τον Βασίλη. Υπόθεση προσωπική για τον Σπανούλη. ΟΛΑ ΜΕΣΑ από τον V-Span εκεί που η μπάλα "έκαιγε"! Την περασμένη Κυριακή στο ΟΑΚΑ, στο τέλος. Buzzer beater που πόνεσε πάρα πολύ και χθες δύο τρίποντα "βόμβες", στα τελευταία 6 λεπτά, αλλά και 11 πόντοι συνολικά μετά το 34ο λεπτό. Τους "καθάρισε" μόνος του, εκεί που πάλι πίστευαν ότι είναι μια... ανάσα από τη νίκη. Το θέμα είναι πώς σε αυτή τη σειρά, ένα πράγμα έχει μετρήσει. Το ποιος θέλει παραπάνω το πρωτάθλημα!

Και δεν νομίζω κανείς να έχει αμφιβολία ότι οι πρωταθλητές το θέλουν παραπάνω. Δεν είναι μονάχα το back to back που "κυνηγούν", αλλά εάν έρθει –που θα έρθει- θα είναι η αρχή για μια νέα εποχή στο ελληνικό μπάσκετ. Μια νέα εποχή με τον Ολυμπιακό αφεντικό εντός συνόρων. Οι "ερυθρόλευκοι" έχουν να πάρουν σερί πρωταθλήματα από την πενταετία 1992-97. Και το φετινό θα έχει τεράστια αξία, για πολλούς λόγους. Σε μια χρονιά που πολλά πράγματα "στράβωσαν" στην πορεία, στο καθοριστικό σημείο ο Ολυμπιακός είναι ΕΔΩ! Αποφασισμένος για την μεγάλη κούπα εντός συνόρων! Θέλει μια νίκη ακόμα για να σηκώσει ο Σπανούλης άλλο ένα τρόπαιο, στην Ελλάδα, με το Θρύλο.

Όσον αφορά τη σειρά των τελικών μέχρι στιγμής, υπάρχει ισορροπία ανάμεσα στις δύο ομάδες. Σχεδόν 68% στις βολές και οι δύο, 60% με 57% τα ποσοστά στα δίποντα υπέρ του Ολυμπιακού. Τα ριμπάουντ, κατά μέσο όρο 31 με 29 και 9,3 με 7,3 τα επιθετικά για τους πρωταθλητές. Στις ασίστ 14,7 ο Θρύλος, ενώ ο ΠΑΟ έχει 16,7 και στα κλεψίματα 5,3 ο Ολυμπιακός ενώ ο Παναθηναϊκός έχει 7. "Ισοπαλία" στα κοψίματα με 2,3 από την κάθε ομάδα, ενώ στα λάθη οι "ερυθρόλευκοι" έχουν 10,3 και οι "πράσινοι" 11.3! Και που είναι η μεγάλη διαφορά.

Στα σουτ τριών πόντων. Ο Ολυμπιακός έχει 27,6% και ο Παναθηναϊκός 33.3%. Δηλαδή κοντά στο 6% η διαφορά ανάμεσα στις δύο ομάδες, αλλά ο Θρύλος έχει το πάνω χέρι στη σειρά με 2-1. Σκεφτείτε να ήταν λίγο πιο εύστοχοι οι πρωταθλητές. Θα το είχαν "καθαρίσει" ήδη το πρωτάθλημα και θα είναι πει... Άντε Γειά στον ΠΑΟ! Πλησιάζει, όμως, κι αυτή η ώρα! Σύντομα, πολύ σύντομα...

Υ.Γ. 1: Ο Βασίλης ρίχνει σε κάθε ματς βόμβες... τριπόντων! Αρχηγός "εγκληματικής οργάνωσης" και αυτός...

Υ.Γ. 2: Και... κλάμα για τη διαιτησία. Γνωστή η τακτική γιατί φοβάστε ότι η σειρά θα τελειώσει στα 4 ματς.

Υ.Γ. 3: Η ήττα στο μπάσκετ πόνεσε πολύ, πάρα πολύ. Γιατί στο ποδόσφαιρο ήταν από... φιλικό σωματείο.

Υ.Γ. 4: Στη σειρά των τελικών φαίνεται πόσο πολύ έλειψε φέτος ο Λοτζέσκι στην Euroleague.

Υ.Γ. 5: Γιώργο ψυχάρα, Ολυμπιακάρα! Τώρα μάγκες πρέπει παίξετε και για τον Πρίντεζη. Για να του αφιερώσετε αυτό το πρωτάθλημα!

Υ.Γ. 6: Βαγγέλη βρες τον εαυτό σου, ενόψει 4ου τελικού. Ειδικά στην άμυνα, εκεί η ομάδα σε χρειάζεται πάρα πολύ.

Υ.Γ. 7: Φανταστική η ατμόσφαιρα στο ΣΕΦ. Γιατί στο τέλος έπαιξε... μπάλα και ο κόσμος, για να γυρίσει το ματς!

 
BetMarket 728x90

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ