Η Ρεάλ «προσκύνησε» στον Ναό

Η Ρεάλ «προσκύνησε» στον Ναό

Μία από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές νίκες της ιστορίας του πανηγύρισε σαν σήμερα, το 2005, ο Ολυμπιακός. Συγκεκριμένα, οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν με 2-1 της Ρεάλ Μαδρίτης, στο «καμίνι» του Καραϊσκάκη, για την 6η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Champions League.

Μπορεί η ισπανική ομάδα να προηγήθηκε με το… καλημέρα χάρη σε γκολ με κεφαλιά του Σέρχιο Ράμος στο 7’, έπειτα από σέντρα του Ραούλ Μπράβο. Ωστόσο, με τον έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ο Θρύλος μπήκε αποφασισμένος να κάνει την ανατροπή.

Για την ακρίβεια, μόλις στο 50’, ο Μπουλούτ με αδιανόητη σουτάρα στην κίνηση, έξω από την περιοχή, ισοφάρισε σε 1-1. Στη συνέχεια, μάλιστα, οι Πειραιώτες έψαξαν και δεύτερο γκολ απέναντι σε μία εκ των κορυφαίων ομάδων του κόσμου. Και το βρήκαν με τον Ριβάλντο, ο οποίος στο 80’, έπειτα από ασίστ του Τουρέ, έγραψε με σουτ το τελικό 2-1.

Μία σπουδαία νίκη για τον μεγαλύτερο ελληνικό σύλλογο, ο οποίος αξίζει να σημειωθεί ότι στην εν λόγω αναμέτρηση σπατάλησε σπουδαίες, κλασσικές ευκαιρίες, ιδίως στο δεύτερο ημίχρονο. Και απέδειξε ότι στο Ναό όλοι «λυγίζουν».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ