ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Επιστρέφοντας στην κανονικότητα

Επιστρέφοντας στην κανονικότητα

Τάκης Λεμονής, λοιπόν, για 4η φορά στον πάγκο του Ολυμπιακού, επιστρέφοντας μετά από ένα τρίμηνο απουσίας στο... πόστο του και με παρόμοιο στόχο. Τόσο μετά τον Μπέσνικ Χάσι όσο και τότε που ξαναγύρισε στην ομάδα μετά τον Πάουλο Μπέντο, αυτό που χρειαζόταν περισσότερο από όλα ο οργανισμός που λέγεται Ολυμπιακός ήταν μία κανονική διαχείριση. Τι σημαίνει «κανονική»; Μα το προφανές, το απλό! Να μη βιάζεις την ποδοσφαιρική λογική αφήνοντας αναξιοποίητα τα ατού της ομάδας και περιθωριοποιώντας τα, να μην ανακατέβεις την ομάδα από Κυριακή σε Τετάρτη και πίσω, λες και είναι τράπουλα για πασιέντσα, να έχεις ξεκάθαρη εικόνα για το τι θες και τι ψάχνεις μέσα στο χορτάρι.

Όσα είδαμε το περασμένο διάστημα από τον Κοσοβάρο τεχνικό, που πέτυχε ό,τι ακριβώς και ο Κετσπάγια στο «ερυθρόλευκο» πέρασμά του, ανήκουν οριστικά στο παρελθόν.

Οι άμεσες απαιτήσεις στο φορτωμένο πρόγραμμα (η ομάδα αύριο πρωί πετάει για Τορίνο) και οι αυξημένες υποχρεώσεις, σε συνδυασμό με την... οπισθοχώρηση που προκάλεσαν τα αποτελέσματα στο πρωτάθλημα και την ανάγκη να επανέλθει η ομάδα σε ρόλο πρωταγωνιστή, οδήγησαν στην επιλογή του Τάκη Λεμονή.

Ο πιστός στρατιώτης του Θρύλου κλήθηκε γιατί μπορεί να επαναφέρει την ηρεμία. Οποιοσδήποτε προπονητής ακόμα κι αν ξέρει τις απαιτήσεις πρωταθλητισμού ή Champions League, δεν θα αρκούσε τούτη την ώρα για να γυρίσει τη σελίδα, γιατί πολύ απλά ο Ολυμπιακός έχει ιδιαιτερότητες. Δεν είναι οποιοδήποτε σωματείο, για αυτό και η επόμενη μέρα μετά τον Χάσι απαιτεί πρώτα από όλα γνώση της ερυθρόλευκης πραγματικότητας, τις ανάγκες, τους στόχους, το DNA του συλλόγου. Ο Λεμονής, όχι απλά ταιριάζει, αλλά ταυτίζεται με το DNA του Ολυμπιακού, το πνεύμα νικητή που αποπνέεται από τη διοίκηση έως τον κόσμο.

Και αυτό είναι σημαντικό, γιατί είτε ως μία μεταβατική κατάσταση, είτε ως μόνιμη λύση στην άκρη του πάγκου, η επόμενη μέρα, με το υπάρχον ρόστερ που είναι στελεχωμένο από ποιοτικούς ποδοσφαιριστές, θα βρει τον Ολυμπιακό με μία στρωμένη ομάδα.

Κανείς δεν ξέρει αν θα πετύχει ο νέος (– παλιός) κόουτς. Το σίγουρο, όμως (και για αυτό είναι η ενδεδειγμένη επιλογή ετούτη την ώρα), είναι ότι θα λειτουργήσει με γνώμονα το καλό του σωματείου, δεν θα πάει να παίξει με τους... δικούς του, αλλά θα τους βλέπει όλους ως παίκτες του Θρύλου. Δεν θα βάλει τον οποιοδήποτε εγωισμό («προσόν» πολλών προπονητών) πάνω από την ανάγκη της ομάδας και στην... τελική ο Λεμονής τα 2 γκολ με την ΑΕΚ θα τα έκανε 4, αν όχι 6!

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ