ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Ισπανία - Γαλλία: Τελικός EuroBasket με 3 ειδικά στοιχήματα

Ισπανία - Γαλλία: Τελικός EuroBasket με 3 ειδικά στοιχήματα

Ισπανία και Γαλλία ρίχνονται στη μάχη του μεγάλου Τελικού του φετινού Eurobasket το βράδυ της Κυριακής (18/09), σε μία αναμέτρηση-επανάληψη της αντίστοιχης διοργάνωσης του 2011 και το betmarket.gr έχει ετοιμάσει την ανάλυση του αγώνα και στοιχηματικές προτάσεις.

“Ρόχα” εναντίον “Τρικολόρ” ή Σέρτζιο Σκαριόλο εναντίον Βενσάν Κολέ. Δύο ομάδες που ακολουθούν εν μέρει την ίδια τακτική διασταυρώνουν τα ξίφη τους σε μία επική μάχη, 11 χρόνια μετά τον τελικό της Λιθουανίας, ο οποίος έγινε και αυτός την ίδια ημερομηνία, 18 Σεπτεμβρίου.

Ενδιαφέρον έχει η πορεία των δύο διεκδικητών μέχρι τον τελικό, την οποία και μπορείτε να δείτε μέσα από το bracket του Betmarket.gr.

Επισκεφτείτε καθημερινά το BetMarket.gr για να ενημερωθείτε για τις εξελίξεις με τις νόμιμες στοιχηματικές στην Ελλάδα, να δείτε προγνωστικά ποδοσφαίρου και προγνωστικά μπάσκετ από τους tipster μας, τις πτώσεις των αποδόσεων αλλά και την ενδιαφέρουσα θεματολογία γύρω από το στοίχημα που δεν θα βρείτε αλλού.

ΟΜΑΔΕΣ ΙΔΙΑΣ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑΣ

Αν υπάρχει ένα στοιχείο που να συνδέει την Ισπανία και τη Γαλλία στο φετινό Eurobasket, ως προς τον τρόπο που αγωνίζονται, είναι το ομαδικό πνεύμα και το ανοιχτό rotation. Οι “τρικολόρ” μάλιστα θα μπορούσαν να το είχαν πληρώσει, αν αναλογιστεί κανείς πως στα δύο νοκ άουτ παιχνίδια που έδωσαν κόντρα σε Τουρκία και Ιταλία, είχαν κενά διαστήματα, όμως ο Βενσάν Κολέ έμεινε πιστός στο πλάνο του μεγάλου rotation, θέλοντας να αποδώσει πιστά το ρόλο που είχε υποσχεθεί σε κάθε παίκτη του. Βάσει πορείας, το έργο του Σέρτζιο Σκαριόλο ίσως φαινόταν πιο εύκολο, μιας και οι “ρόχα” είχαν πιο εύκολο όμιλο σε σχέση με τους αυριανούς αντιπάλους τους, αλλά και ευκολότερο αντίπαλο στα προημιτελικά, τη Φινλανδία. Επί του πρακτέου, όμως, το έργο του πολύπειρου τεχνικού ήταν δυσκολότερο, δεδομένης της έλλειψης εμπειρίας που υπάρχει στο ρόστερ.

Για να δούμε ακριβώς τι ισχύει με το rotation, σκεφτείτε ότι μονάχα ο Σεμπαστιάν Σάιθ είχε από την πλευρά των Ίβηρων μονοψήφιο αριθμό λεπτών συμμετοχής και αμέσως επόμενοι παίκτες είχαν περισσότερα από 14′ στο παρκέ. Αντίστοιχα, ο 21χρονος Τεό Μαλεντόν είχε κάτι παραπάνω από 8′ για να δώσει κατευθύνσεις στους συμπαίκτες του ως point guard και ακολουθούσαν ο Μουσταφά Φαλ που ναι μεν η στατιστική του δίνει 10′ συμμετοχής, είχε όμως σταθερό ρόλο, όπως και ο Βινσέν Πουαριέ με 11,9′. Αντίστοιχα, στα φαβορί πριν ξεκινήσει το Eurobasket, η Ελλάδα είχε 4 παίκτες που έπαιζαν μέχρι 11 λεπτά κατά μέσο όρο, και η Σλοβενία επίσης 4 παίκτες που έπαιξαν μέχρι 10′ ανά αγώνα.

Αυτό βέβαια που πρέπει να κρατήσουμε, είναι πως η διαχείριση του ρόστερ ισχύει για όσα είδαμε μέχρι και χτες. Ο τελικός είναι σαν την κούρσα των 100 μέτρων στο στίβο. Είναι κούρσα… της μιας ανάσας. Αν χρειαστεί να μείνει περισσότερο στο παρκέ στο συγκεκριμένο αγώνα ο Ρούντι Γκομπέρ για παράδειγμα, θα παραμείνει στο παρκέ, δεν θα κοιτάξουν οι προπονητές το καλό κλίμα μπροστά στο βωμό του μεταλλίου. Δεν είναι, όμως, τυχαίο, το γεγονός ότι η ομαδική προσπάθεια αμφότερων των ομάδων επικροτήθηκε από το ίδιο το άθλημα και έφτασαν στον τελικό.

Το παράδειγμα δεν ήταν τυχαίο, με τον σούπερ σταρ των Μινεσότα Τίμπεργουλβς να έχει πάρει προσωπικά φέτος την υπόθεση Eurobasket. Αξίζει, λοιπόν, να δει κανείς την επιλογή των 15+ πόντων και των 11+ ριμπάουντ να βρίσκεται στο 4,60.

ΜΙΚΡΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

Πέραν της αγωνιστικής και γενικότερης φιλοσοφίας, αποτελούν δύο ομάδες με κοινά χαρακτηριστικά στον τρόπο παιχνιδιού τους. Αμφότερες έχουν point guards που θα σκεφτούν με την ίδια αναλογία την πάσα και την εκτέλεση (Μπράουν-Ερτέλ). Αμφότερες έχουν “ψηλούς” που κάνουν τη διαφορά (Ερνανγκόμεθ-Γκομπέρ). Αμφότερες έχουν forwards που μπορούν να προσφέρουν σε παραπάνω από έναν τομέα, συνδυαστικά με την αθλητικότητα τους (Γκαρούμπα-Γιαμπουσέλε). Γενικά τα δύο ρόστερ έχουν πολλές ομοιότητες και αν λάβουμε υπόψιν το γεγονός πως μιλάμε για σύνολα που έχουν τους ίδιους προπονητές για μεγάλο χρονικό διάστημα, γίνεται αντιληπτό ότι θα δούμε πολλά τακτικά τρικς, διάβασμα μέχρι και των λεπτομερειών και γενικότερα ένα παιχνίδι θα κριθεί στις τελευταίες κατοχές.

Ακόμα και τη στατιστική να δει κανείς ανάμεσα στις δύο ομάδες, ελάχιστες είναι οι διαφορές μεταξύ των “ρόχα” και των “τρικολόρ”, με την πιο φανερή να είναι στα λάθη, με τη Γαλλία να έχει 17,1 κατά μέσο όρο, την ώρα που η Ισπανία έχει 10,1.

Η Γαλλία παρουσιάζει μία αμυντική προσήλωση στα τελευταία παιχνίδια. Δεν είναι τυχαίο ότι κατέβασε την Πολωνία σχεδόν στους μισούς πόντους απ’ όσους πετύχαινε στα υπόλοιπα παιχνίδια. Παρόλα αυτά, η Ισπανία είναι ομάδα που μπορεί να ανοίξει το ρυθμό, ειδικά αν μπουν κρίσιμα τρίποντα και από τις δύο ομάδες. Το over 160,5 προσφέρεται σε απόδοση 2.08.

ΚΟΜΒΙΚΟΙ ΦΟΥΡΝΙΕ ΚΑΙ ΓΚΑΡΟΥΜΠΑ

Μπορεί τα φώτα να στρέφονται συνήθως στους παίκτες κρατούν περισσότερο τη μπάλα ή έχουν πετυχαίνουν κρίσιμους πόντους, συνήθως οι τελικοί κρίνονται από μικρές λεπτομέρειες. Ποιες μπορεί να είναι οι λεπτομέρειες αυτές; Η δημιουργία από άλλους παίκτες πλην των point guards. Στην στατιστική του Eurobasket τόσο της Ισπανίας, όσο και της Γαλλίας, θα δει κανείς ότι Μπράουν και Ερτέλ είναι μακράν οι κορυφαίοι passer, με 7,1 ασίστ ανά αγώνα αμφότεροι, το ζήτημα είναι, όμως, τι θα γίνεται όταν δεν θα μπορούν να πασάρουν οι ίδιοι. Εδώ έρχεται η κρισιμότητα της παρουσίας του Ουσμάν Γκαρούμπα από την Ισπανία και του Εβάν Φουρνιέ από τη Γαλλία. Ο νεαρός forward ήταν χάρμα ιδέσθαι στον αγώνα των Ίβηρων με την Γερμανία, τόσο για την αμυντική του παρουσία, όσο κυρίως για τις 6 ασίστ που μοίρασε, βλέποντας μοναδικά το παρκέ, μοιράζοντας τη μπάλα την κατάλληλη στιγμή που ήταν ελεύθεροι οι συμπαίκτες του. Ο δε Φουρνιέ δεν είναι ο κλασσικός δημιουργός, άλλωστε για το μακρινό του σουτ διακρίνεται, μοιράζει αθόρυβα, όμως, 3,1 ασίστ ανά αγώνα.

Σε τόσο κρίσιμα παιχνίδια, λοιπόν, οι δεύτεροι δημιουργοί μπορούν να λειτουργήσουν παραπάνω από κομβικά για την επιτυχία της χώρας τους. Γι’ αυτό και αξίζει κανείς να στηρίξει την επιλογή του over 19,5 στους πόντους και τις ασίστ του NBAer των “τρικολόρ”, με την επιλογή να προσφέρεται σε απόδοση 1,83. Μην ξεχνάμε άλλωστε πως μιλάμε για τον τρίτο σκόρερ της ομάδας με 14,4 πόντους κατά μέσο όρο.

ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΟΥΤΣΑΪΝΤΕΡ

Είδαμε στο φετινό Eurobasket την Ισπανία να παίζει τα δύο από τα τρία νοκ άουτ παιχνίδια όντας αουτσάιντερ, αντίθετα με τη Γαλλία που ήταν φαβορί. Τόσο κόντρα στη Λιθουανία, όσο και κόντρα στη Γερμανία, το σύνολο του Σέρτζιο Σκαριόλο συγκέντρωνε λιγότερες πιθανότητες με βάση τις αποδόσεις των στοιχηματικών εταιρειών, αλλά και τη γενικότερη αίσθηση που επικρατούσε γύρω από την ελλιπή σε εμπειρία χώρα της ιβηρικής χερσονήσου. Φάνηκε, λοιπόν, ότι αυτός ο τίτλος της ταίριαξε, μιας και είχαν να διαχειριστούν λιγότερο “βάρος” σε σχέση με όσο θα είχαν, αν θεωρούνταν το ίδιο φαβορί σε σχέση με το παρελθόν. Και στον σημερινό τελικό συμβαίνει κάτι αντίστοιχο, με τη νίκη των Ισπανών να προσφέρεται σε αποδόσεις άνω του 2.00.

Αυτό βέβαια που αξίζει να κρατήσουμε, αν και η ιστορία δεν παίζει ποτέ μπάσκετ (ούτε κάποιο άλλο άθλημα), είναι ότι την τελευταία 20ετια μόλις δύο φορές ο τελικός είχε διαφορά στο σκορ κάτω των 10 πόντων. Στη μία εξ αυτών πρωταγωνίστρια ήταν η Ισπανία, αρνητική πρωταγωνίστρα όμως, μιας και το 2007 η Ρωσία σόκαρε την Ευρώπη, όταν το σουτ του Τζέι Αρ Χόλντεν πήγε αρχικά στη στεφάνη και σαδιστικά κατέληξε στο διχτάκι.

Όλα αυτά μας κάνουν να πιστεύουμε πως η Ισπανία μπορεί να φτάσει για μία ακόμα φορά στην κορυφή της Ευρώπης, με την απόδοση του άσου να βρίσκεται στο 2,35.

BETMARKET ΕΠΙΛΟΓΕΣ:

ΕΥΡΠ - 18/9 - 21:30 - Ισπανία - Γαλλία - Over 160,5 (2,08)

ΕΥΡΠ - 18/9 - 21:30 - Ισπανία - Γαλλία - Εβάν Φουρνιέ Over 19,5 πόντοι και ασίστ (1,83)

ΕΥΡΠ - 18/9 - 21:30 - Ισπανία - Γαλλία - 1 (2,35)

 
BetMarket 728x90

ΣΧΟΛΙΑ