ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Ο Ολυμπιακός βάζει «φωτιά» στο πρωτάθλημα

Ο Ολυμπιακός βάζει «φωτιά» στο πρωτάθλημα

Το Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός ξεχωρίζει στο πρόγραμμα της 24ης αγωνιστικής της Stoiximan Superleague. Για πρώτη φορά, μετά από χρόνια, διανύουμε ένα πρωτάθλημα όπου τέσσερις ομάδες διεκδικούν την πρωτιά κι έτσι το φετινό «ντέρμπι αιωνίων» αναμένεται εκτός από μάχη γοήτρου να αποτελέσει και μια αναμέτρηση με πολύ μεγάλο βαθμολογικό ενδιαφέρον. Πλήρης ανάλυση του αγώνα και προγνωστικά στοιχήματος.

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός

Το φετινό ντέρμπι αναμένεται να είναι ένα από τα πιο ενδιαφέροντα των τελευταίων ετών. Οι δύο ομάδες βρίσκονται κοντά στην βαθμολογία, με τον Παναθηναϊκό στην πρώτη θέση με 54 βαθμούς και τον Ολυμπιακό στην τρίτη με 49. Επιπλέον, εκτός της βαθμολογικής ισορροπίας υπάρχει και αγωνιστική καθώς δείχνουν να είναι αρκετά κοντά σε ποιότητα. Θα μπορούσαμε να πούμε πως οι γηπεδούχοι υπερτερούν στο επιθετικό κομμάτι, καθώς έχουν αρκετά καλύτερο ενεργητικό, 44 γκολ έναντι 34 του Παναθηναϊκού, ενώ οι φιλοξενούμενοι δείχνουν πιο σταθεροί αμυντικά έχοντας δεχθεί ένα γκολ λιγότερο από τον μεγάλο τους αντίπαλο. Έτσι, η λογική λέει πως θα αλληλοεξουδετερωθούν σε αρκετούς τομείς του παιχνιδιού και θα μας χαρίσουν μια δυνατή μάχη.

Αποδόσεις

Σύμφωνα με τις αποδόσεις οι γηπεδούχοι έχουν τον πρώτο λόγο στην αναμέτρηση, με τον άσο να βρίσκεται σε διακυμάνσεις καθώς από την τιμή διπλασιασμού κατέβηκε κοντά στο 1.85 και επανήλθε σε τιμές κοντά στον διπλασιασμό (2.07 στην Betshop η ανώτερη τιμή του). Ακολουθεί η ισοπαλία, η οποία κυμαίνεται κοντά στο 3.30 και τέλος το διπλό που κοστολογείται σε τιμές κοντά στο 5.00 από την ίδια στοιχηματική εταιρία.

Σχετικά με τα γκολ, το over 2.5 είναι σε αρκετά υψηλή τιμή και το βρίσκουμε ακόμη και στο 2.80, ενώ το under 2.5 βρίσκεται αρκετά χαμηλά κοντά στο 1.50.

Η πρόσφατη φόρμα

Ο Ολυμπιακός μετά το ξέσπασμα και το εμφατικό 6-1 κόντρα στον Παναιτωλικό, πήρε ακόμη μια εύκολη νίκη. Πέρασε άνετα από την έδρα της Λαμίας, με 0-3 και η αλήθεια είναι πως το σκορ θα μπορούσε να έχει πάρει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις. Αμυντικά μπορεί στα πρώτα λεπτά οι γηπεδούχοι να αιφνιδίασαν κάπως τους «ερυθρόλευκους», όμως στην συνέχεια δεν υπήρχε ιδιαίτερη απειλή. Ο Μίτσελ είχε σίγουρα στο μυαλό του το ντέρμπι και γι' αυτό μόλις πήρε προβάδισμα δύο τερμάτων αποφάσισε να ξεκουράσει κάποιους παίκτες. 

Ο Παναθηναϊκός φαίνεται πως έχει ξεπεράσει το ντεφορμάρισμα του και έρχεται στο ντέρμπι από ένα σερί τριών νικών. Τελευταίο του θύμα ο Βόλος, τον οποίο... καθάρισε με 2-0 και θα μπορούσε να έχει σκοράρει ακόμη περισσότερα τέρματα. Το πιο ενθαρρυντικό όμως είναι πως δεν απειλήθηκε καθόλου αμυντικά, με τον αντίπαλο να έχει μόλις μια τελική και πως είχε ολοκληρωτική υπεροχή με 73% ποσοστό κατοχής. Οι πράσινοι ξεκινούν και θυμίζουν ξανά την ομάδα του Φθινοπώρου και αυτό σίγουρα ανεβάζει και την ψυχολογία τους.

Η μάχη των πάγκων

Η τακτική προσέγγιση του Μίτσελ αναμένεται να κριθεί σημαντικά από την παρουσία του Χάμες Ροντρίγκεζ. Αν ο Κολομβιανός είναι έτοιμος μέχρι το Σάββατο αναμένεται να επιλεχθεί ένα 4-2-3-1. Ο Πασχαλάκης θα είναι κάτω από τα δοκάρια και τετράδα της άμυνας θα αποτελείται από τους Ρόντινεϊ, Σωκράτη, Ντόι και μάλλον τον Ρέαμπτσιουκ. Στο κέντρο θα βρίσκεται ο Χουάνγκ με τον Εμβιλά και στο 10 ο Χάμες. Όσον αφορά τα εξτρέμ, αν επιλεχθεί ο Μασούρας και ο Κανός τότε αυτό θα σημαίνει πως ο Ολυμπιακός θα επιτεθεί περισσότερο από τα πλάγια, ενώ αν επιλεχθεί ο Μπιέλ και ο Φορτούνης, τότε η λογική λέει πως οι ερυθρόλευκοι θα απειλήσουν από τον άξονα. Σχετικά με την κορυφή της επίθεσης, τον πρώτο λόγο έχει ο Μπακαμπού.

Ο Μίτσελ έχει δείξει πως γενικότερα θέλει να έχει τον έλεγχο του παιχνιδιού, όμως δεν θέλει το παιχνίδι της ομάδας του να χτίζεται αργά. Περισσότερο επιθυμεί να υπάρχουν πρωτοβουλίες από τους κεντρώους και τις περισσότερες φορές θέλει οι επιθέσεις να περνάνε από τα πόδια του Χάμες. Το παιχνίδι από τα πλάγια είναι πάντα μια επιλογή, καθώς εκεί υπάρχει ταχύτητα, όμως δεν είναι ο πρώτος στόχος.

Όσον αφορά τον Παναθηναϊκό, οφείλουμε να παραδεχθούμε πως ο Γιοβάνοβιτς πραγματικά παράγει έργο και η δουλειά του φαίνεται στο γήπεδο. Η πράσινοι μπορεί να πέρασαν ένα διάστημα εκτός φόρμας, όμως τελευταία έχουν επιστρέψει στα νικηφόρα αποτελέσματα και την περασμένη αγωνιστική πραγματοποίησαν μια εξαιρετική εμφάνιση, που σίγουρα ανέβασε την ψυχολογία του συνόλου. Όσον αφορά την τακτική, ο Σέρβος τεχνικός επιλέγει να χτίζει το πλάνο του σε μεγάλο βαθμό πάνω στον αντίπαλο. Αυτό σημαίνει πως δεν θα δώσει σημαντικούς χώρους στους κεντρώους των γηπεδούχων με σκοπό να μην τους επιτρέψει να χτίσουν παιχνίδι. Επιπλέον, αναμένεται να πιέσει αρκετά τους κεντρικούς αμυντικούς του αντίπαλου ώστε να περιορίσει σημαντικά τις επιλογές του. Εάν έχει τα ηνία της αναμέτρησης ο Ολυμπιακός, τότε πιθανότατα δεν θα δούμε πολλές επελάσεις από τα μπακ των πρασίνων, όμως σίγουρα σε κάποια φάση της αναμέτρησης και όταν ο Παναθηναϊκός πάρε μέτρα στο γήπεδο είναι πιθανό να εκμεταλλευτεί τα άκρα και την σχετική αδυναμία των εξτρέμ των ερυθρόλευκων στο μαρκάρισμα.

Σχετικά με τις επιλογές του Γιοβάνοβιτς δεν περιμένουμε πολλές αλλαγές, καθώς ο Σέρβος τεχνικός δεν μας έχει συνηθίσει σε αυτές. Κάτω από τα δοκάρια θα βρίσκεται ο Μπρινιόλι, ενώ αριστερά στην άμυνα ο Χουάνκαρ, στο κέντρο αυτής ο Μάγκνουσον με τον Σένκεφελντ και δεξιά ένας εκ των Βαγιαννίδη και Κώτσιρα. Στο κέντρο μάλλον θα αγωνιστεί ο Κουρμπέλης με τον Πέρεθ και τον Τσέριν, ενώ στα εξτρέμ θα βρεθούν δύο από τους Μαντσίνι, Παλάσιος και Μπερνάρ. Στις επιλογές της κορυφής, ο Ιωαννίδης συγκεντρώνει περισσότερες πιθανότητες από τον Σπόραρ. Μια επιλογή βέβαια είναι να προτιμηθεί ένα πιο επιθετικό σχήμα, το οποίο θα αφήσει τον Τσέριν στον πάγκο και θα δούμε και τους τρείς μεσοεπιθετικούς στην ενδεκάδα.

Απουσίες

Σχετικά με τους απόντες, για τους γηπεδούχους είναι αμφίβολος ο Χάμες και ο Σωκράτης όμως σύμφωνα με τα τελευταία νέα θα προλάβουν κανονικά την αναμέτρηση. Αντίθετα, ο τραυματισμός του Γκάρι Ροντρίγκεζ την περασμένη αγωνιστική θα τον αφήσει εκτός ντέρμπι.

Από την πλευρά των πρασίνων ο μοναδικός πονοκέφαλος του Γιοβάνοβιτς είναι ο τραυματισμός του Βέρμπιτς, ο οποίος έγινε τελευταία στιγμή και αλλάζει κάπως τα πλάνα του Σέρβου τεχνικού. Επιστρέφει όμως ο Μάγκνουσον και ο Κλέινχέισχλερ.

Η πρόσφατη προϊστορία

Στις τελευταίες πέντε αναμετρήσεις των δύο ομάδων, ανεξαρτήτου έδρας, ο Ολυμπιακός δεν έχει κερδίσει. Μετράμε συνολικά τρείς ισοπαλίες και δύο νίκες του Παναθηναϊκού. Νωρίτερα όμως οι ερυθρόλευκοι ήταν αυτοί που είχαν το πάνω χέρι στους περισσότερους αγώνες.

Όσον αφορά τις αναμετρήσεις στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» οι πράσινοι πήραν πέρσι το πρώτο τους διπλό μετά από 10 αναμετρήσεις. Πιο συγκεκριμένα, στα τελευταία έξι παιχνίδια τους στην έδρα των ερυθρόλευκων, δηλαδή από το 2020 και μετά, ο Ολυμπιακός μετρά τέσσερις νίκες, υπάρχει μια λευκή ισοπαλία και ένα διπλό του Παναθηναϊκού. Ενώ, όσον αφορά τις τελευταίες 12 αναμετρήσεις τους ανεξαρτήτου έδρας, δηλαδή από το 2020 και μετά, έχουμε πέντε νίκες για την ομάδα του Μίτσελ, τέσσερις ισοπαλίες και τρείς νίκες για την ομάδα του Γιοβάνοβιτς.

Η έλλειψη του Έλληνα σκόρερ

Ένα στατιστικό που αφορά το ελληνικό στοιχείο είναι οι Έλληνες σκόρερ στα ντέρμπι. Στις τελευταίες οκτώ αναμετρήσεις τους ο μόνος παίκτης με καταγωγή από την χώρα μας που σκόραρε ήταν ο Γιώργος Μασούρας (στο 5.50 να σκοράρει σήμερα από την Bet365). Ενώ, ο αμέσως επόμενος ήταν ο Κώστας Φορτούνης (σε απόδοση 5.00 για να πετύχει ένα γκολ στο ντέρμπι από την Stoiximan). Οι δύο παίκτες βρίσκονται και στο φετινό ρόστερ των γηπεδούχων, όμως μόνο ο δεύτερος αγωνίζεται ως βασικός. Ο Μασούρας είναι αυτό που λέμε... η πρώτη αλλαγή, όμως με τον τραυματισμό του Γκάρι Ροντρίγκεζ δεν αποκλείεται να βρεθεί στην βασική ενδεκάδα.

Όσον αφορά τους φιλοξενούμενους, ο Φώτης Ιωαννίδης (στο 5.00 από την bwin για να χριστεί σκόρερ) αγωνίστηκε ως βασικός επιθετικός στην πλειοψηφία των τελευταίων αναμετρήσεων και έχει τις περισσότερες πιθανότητες για να βρεθεί στην ενδεκάδα που θα επιλέξει ο Γιοβάνοβιτς.

Σχετικά με τους υπόλοιπους Έλληνες που αναμένεται να αγωνιστούν στο ερχόμενο Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός, πέρα από αυτούς που αναφέραμε ήδη, είναι ο Παπασταθόπουλος και ο Ντόι από πλευράς γηπεδούχων και ο Κουρμπέλης με τον Βαγιαννίδη ή τον Κώτσιρα για τους φιλοξενούμενους.

Τα «ντέρμπι αιωνίων» του Μίτσελ

Ο Ισπανός τεχνικός έχει βρεθεί στον πάγκο των ερυθρόλευκων σε συνολικά πέντε αναμετρήσεις κόντρα στον Παναθηναϊκό. Οι πρώτες τέσσερις ήταν στην πρώτη του θητεία και μία ήταν στο παιχνίδι του πρώτου γύρου. Συνολικά μετρά δύο νίκες, δύο ισοπαλίες και μία ήττα, η οποία ήταν αρκετά βαριά καθώς πρόκειται για το 0-3 στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Προγνωστικά

Όπως συνηθίζεται στα ντέρμπι της Stoiximan Superleague, η ομάδα που παίζει εντός έδρας έχει και τον πρώτο λόγο στην αναμέτρηση. Έτσι κι εδώ, ο Ολυμπιακός μοιάζει να είναι το φαβορί της αναμέτρησης. Τη δεδομένη χρονική στιγμή, βέβαια, οι δύο ομάδες δείχνουν να είναι σε καλή κατάσταση. Οι γηπεδούχοι διαθέτουν περισσότερες λύσεις μεσοεπιθετικά και γενικότερα είναι πιο αποτελεσματικοί μπροστά, ενώ οι πράσινοι ξεχωρίζουν περισσότερο για τη σταθερότητα τους, γεγονός που τους ωφελεί στο σχετικά κλειστό παιχνίδι που αναμένεται να παίξουν στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Η μάχη του κέντρου είναι αυτή που θα κρίνει πολλά και εκεί ο Ολυμπιακός δείχνει να υπερτερεί στο τεχνικό κομμάτι, οπότε δύσκολα θα καταφέρουν οι φιλοξενούμενοι να περιορίσουν το χτίσιμο του παιχνιδιού του.

Έχοντας λοιπόν την έδρα με το μέρος του και με τη λογική πως διαθέτει ένα σχήμα που θα του δώσει τη δυνατότητα να κινηθεί από τον άξονα, ο Ολυμπιακός έχει τον πρώτο λόγο στην αναμέτρηση. Επιπλέον, στην κορυφή της επίθεσης θα βρίσκεται ο εξαιρετικός εκτελεστής Μπακαμπού, την ώρα που όποιος μεσοεπιθετικός και να επιλεχθεί θα είναι αρκετά επικίνδυνος. Ο Ολυμπιακός με νίκη βάζει... φωτιά στο πρωτάθλημα και εμείς βρίσκουμε την ανώτερη τιμή του άσου στο 2.09 της Betshop.

 
BetMarket 728x90

ΣΧΟΛΙΑ