ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Κώστας Σλούκας – Επόμενη Ομάδα: Φαβορί ο Ολυμπιακός

Κώστας Σλούκας – Επόμενη Ομάδα: Φαβορί ο Ολυμπιακός

Ο Κώστας Σλούκας αποτελεί το πρόσωπο των ημερών στη μπασκετική καθημερινότητα, μιας και το συμβόλαιο του με τον Ολυμπιακό λήγει και όσο δεν ανανεώνει, ανοίγει όλο και περισσότερο η συζήτηση για την επόμενη ομάδα του. 

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο έκλεισε η χρονιά φέτος για τον Ολυμπιακό. Οι «ερυθρόλευκοι» διατήρησαν τα ηνία στην Ελλάδα πετυχαίνοντας το double, ενώ για ένα σουτ δεν πανηγύρισαν και την 4η Euroleague στην ιστορία τους. Σαφώς, βέβαια, οι Πειραιώτες κέρδισαν το χειροκρότημα και τον καθολικό σεβασμό του μπασκετικού κοινού για τον τρόπο που έπαιξαν. 

Πλέον, άπαντες στο Λιμάνι κοιτάζουν την επόμενη μέρα, αρχής γενομένης από τα συμβόλαια που λήγουν. Ο Κώστας Σλούκας είναι ανάμεσα στους παίκτες με συμβόλαια που φτάνουν στο τέλος τους στις 30 Ιουνίου και γύρω από το πρόσωπο του έχει ανοίξει μία συζήτηση σχετικά με το μέλλον του και την επόμενη ομάδα που θα παίζει. 

Η Novibet μάλιστα έχει δώσει ήδη τις αποδόσεις για την επόμενη ομάδα που θα παίζει ο Κώστας Σλούκας και το Betmarket.gr αναλύει τα δεδομένα. 

Το πρόβλημα είναι το συμβόλαιο 

Πρώτο φαβορί για την επόμενη ομάδα του Κώστα Σλούκα είναι η τρέχουσα ομάδα του, ο Ολυμπιακός, σε απόδοση 1.45. Ο Θεσσαλονικιός guard είναι πλέον 33 ετών και δεν του είναι εύκολο, όπως στους περισσότερους αθλητές σε αυτή την ηλικία, να αλλάζει ομάδα. 

Για να μείνει, όμως, θα πρέπει να λάβει και όσα θέλει. Το τελευταίο διάστημα υπάρχει μία έντονη φημολογία γύρω από τις σχέσεις του, τόσο με τον Γιώργο Μπαρτζώκα, όσο και με την διοίκηση του συλλόγου. Αποκορύφωμα ήταν η απουσία του από τη φωτογράφιση της ομάδας για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ποιες είναι, όμως, οι απαιτήσεις; 

Αφενός ο ρόλος που θα έχει τα επόμενα χρόνια στην ομάδα. Ο Κώστας Σλούκας δεν έχει τόσο πρόβλημα να είναι στην secondunit ως sixthmanplayer. Άλλωστε αυτό το ρόλο είχε και στη Φενέρμπαχτσε και στο NBA είναι ρόλος με βαρύνουσα σημασία. Για να είμαστε και ακριβείς, στο μπάσκετ περισσότερο σημασία έχει με ποιους τελειώνεις ένα ματς, παρά με ποιους ξεκινάς. Το πρόβλημα είναι ο χρόνος και οι συμπαίκτες. Διαφορετικό να παίζει με τον Βεζένκοφ και τον Φαλ και διαφορετικό με τον Πίτερς και τον Μπολομπόι. 

Παρόλα αυτά, το σημαντικότερο ζήτημα για να απαντήσει καταφατικά ο Κώστας Σλούκας στον Ολυμπιακό, αλλά και σε οποιαδήποτε επόμενη ομάδα, είναι το εύρος του συμβολαίου. Ο διεθνής guard θέλει κλειστό τριετές συμβόλαιο, κάτι το οποίο δεν θέλουν να δώσουν οι διοικούντες των «ερυθρόλευκων». Δεν έχει αλλάξει η πίστη τους στον παίκτη, όμως, μιλάμε για έναν αθλητή 33 ετών που δεν θέλουν να έχουν δεσμευμένο μέχρι τα 36. Συν τοις άλλοις, σε συνέντευξη του τις προάλλες ο Γιώργος Μπαρτζώκας χαρακτήρισε ως «βαρίδια» τον Σπανούλη και τον Πρίντεζη στα τελευταία τους χρόνια και ουσιαστικά δεν θέλει να συμβεί το ίδιο και με τον Σλούκα. 

Δεν θέλουν να «καούν» ξανά 

Δύο επιλογές που έχουμε κρατήσει και παράλληλα θεωρούμε δύσκολο να προχωρήσουν είναι η Φενέρμπαχτσε και η Ολίμπια Μιλάνο. Οι Τούρκοι έχουν απόδοση 5.00 προκειμένου να είναι η επόμενη ομάδα που ο Κώστας Σλούκας θα βάλει την υπογραφή του. Οι Ιταλοί, από την άλλη, έχουν απόδοση 7.00. 

Από τη μία, όμως, έχουμε μία ομάδα που απέκτησε πέρυσι στη διάρκεια της σεζόν τρεις Έλληνες, έχει αποδεσμεύσει ήδη τον ένα (Κώστα Αντετοκούνμπο) και το ίδιο θα ήθελε να κάνει και με τους έτερους δύο (ΚαλάθηςΝτόρσεϊ). Σαφώς η περίπτωση του Κώστα Σλούκα είναι διαφορετική από την άποψη ότι είναι ένας παίκτης με παρελθόν στην ομάδα. Το κλίμα, όμως, από την αρνητική εικόνα των Ελλήνων παικτών δεν βοηθά τον Δημήτρη Ιτούδη να υπογράψει έναν ακόμα διεθνή. 

Από την άλλη, η Μιλάνο είχε προχωρήσει σε υπογραφές παικτών με μεγάλη εμπειρία τα προηγούμενα χρόνια. Θυμίζουμε ότι με την τριάδα Χάινς, Ροντρίγκεθ και Ντατόμε έφτασε μια ανάσα μακριά από την πρόκριση στον τελικό του 2021. Παρόλα αυτά, οι Ιταλοί έδωσαν τριετή συμβόλαια σε μεγάλους παίκτες, ηλικιακά, τα οποία πλήρωσαν ακριβότερα από την άποψη ότι είχαν συχνούς τραυματισμούς. Πρακτικά, δηλαδή, δύσκολα θα δώσει ένα ακόμα τριετές συμβόλαιο σε παίκτη 33 ετών, υπό τον κίνδυνο των τραυματισμών, όπως είχε και φέτος ο Θεσσαλονικιός guard. 

Θα μπορούσε αλλά… 

Μία ακόμα επιλογή που υπό προϋποθέσεις θα μπορούσε να απασχολήσει ως επόμενη ομάδα τη φανέλα της οποίας θα φορούσε ο Κώστας Σλούκας είναι η Παρτιζάν. Μιλάμε για ένα club που επέστρεψε στο κορυφαίο επίπεδο και έχει τον κορυφαίο προπονητή όλων των εποχών, Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Άλλωστε, ο Σλούκας είναι το αγαπημένο παιδί του Σέρβου πολυνίκη τεχνικού στην εποχή μετά τον Παναθηναϊκό. 

Παρόλα αυτά η Παρτιζάν δεν έχει τις εγγυήσεις για να προσφέρει τριετές συμβόλαιο με καλές απολαβές σε έναν παίκτη. Όχι μόνο στο Σλούκα, αλλά σε οποιοδήποτε παίκτη. Μιλάμε για ένα σύλλογο σε διαδικασία διευθέτησης του χρέους που κουβαλά. Μάλιστα, υπάρχουν φήμες πως οι βασικοί χορηγοί θα παραμείνουν και την επόμενη σεζόν. Δεν υπάρχει, όμως, ένα μακρόπνοο πλάνο για διαχρονική παρουσία στις χορηγίες της ομάδας. 

Το απίθανο σενάριο 

Αν υπάρχει μία ομάδα ανάμεσα στις προτεινόμενες για επόμενη που θα έπαιζε ο Κώστας Σλούκας που θα μπορούσαμε να τη δώσουμε τις λιγότερες πιθανότητες, αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Εξ ου και το 14.00 στην απόδοση του «τριφλλιού». Οι «πράσινοι» μπορεί να είναι από τις ελάχιστες ομάδες που θα έδιναν γη και ύδωρ στον Σλούκα. Όπου γη και ύδωρ, δηλαδή λεφτά και τριετές συμβόλαιο. Παρόλα αυτά, είναι τέτοιος ο χαρακτήρας του διεθνή guard που δύσκολα θα μεταπηδούσε από τον Ολυμπιακό στον Παναθηναϊκό. 

Κώστας Σλούκας - Επόμενη Ομάδα: Το συμπέρασμα 

Ο Ολυμπιακός δεν είναι τυχαία το φαβορί για να αποσπάσει την υπογραφή του Κώστα Σλούκα. Οι διοικούντες των «ερυθρολεύκων» έχουν αδυναμία στον κορυφαίο σε συμμετοχές σε Final-4 guard. Παρόλα αυτά, δεν θέλουν να του προσφέρουν τριετές συμβόλαιο. Αν ο ίδιος ο Σλούκας δεν βρει στην αγορά αυτό που θέλει, τότε θα παραμείνει στο Λιμάνι. Και οι δύο πλευρές, βέβαια, θα έχουν μία υποχωρητική στάση. 

 
BetMarket 728x90

ΣΧΟΛΙΑ