ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Αυτοδιοικητικές Εκλογές 2023 – Πειραιάς: Το απόλυτο φαβορί και οι υπόλοιποι Δήμοι

Αυτοδιοικητικές Εκλογές 2023 – Πειραιάς: Το απόλυτο φαβορί και οι υπόλοιποι Δήμοι

Μόνο ήσυχο εκλογικά δεν είναι το 2023. Ζήσαμε μία άνοιξη και τις αρχές του καλοκαιριού με τις περίοδο των βουλευτικών εκλογών, για να ακολουθήσει η μάχη της διαδοχής του Αλέξη Τσίπρα στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Πλέον το ενδιαφέρον στρέφεται στις αυτοδιοικητικές εκλογές 2023 και ο Πειραιάς έχει το δικό του ενδιαφέρον, σύμφωνα και με τις αποδόσεις.

Ας δούμε αρχικά τη μάχη της Περιφέρειας Αττικής, εκεί όπου ανήκει και ο Πειραιάς. Σύμφωνα με τις αποδόσεις, ο πρώην Υπουργός της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Χαρδαλιάς, είναι το ακλόνητο φαβορί για να αναλάβει το νευραλγικό πόστο του περιφερειάρχη. Μάλιστα, οι στοιχηματικές εταιρίες προσφέρουν την ελάχιστη δυνατή απόδοση, δείγμα του πόσο πιστεύουν στην εκλογή του πρώην Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη.

Στη δεύτερη θέση της σχετικής λίστας ακολουθεί ο Γιώργος Ιωακειμίδης. Ο πρώην Δήμαρχος Νίκαιας χαίρει της στήριξης του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ αποτελεί έναν άνθρωπο με χρόνια εμπειρία σε θέματα αυτοδιοίκησης, κατέχοντας το ρόλο του Δημάρχου από το 1994, έχοντας κερδίσει σε επτά (!) εκλογικές αναμετρήσεις.

Στην ίδια λίστα υπάρχει και ο Γιάννης Σγουρός, η Μαριάνα Τσίχλη, ο Γιάννης Πρωτούλης, ο Φίλιππος Καμπούρης, ο Κώστας Τουλγαρίδης και ο Γιώργος Δημητρίου.

Αξίζει να αναφέρουμε πως οι στοιχηματικές εταιρίες «βλέπουν» τόσο πολύ τη νίκη του Νίκου Χαρδαλιά που προσφέρουν και επιλογή για πιθανή νίκη από την πρώτη Κυριακή.

Αυτοδιοικητικές Εκλογές 2023 – Πειραιάς Αποδόσεις: Ξεκάθαρο φαβορί

Πηγαίνοντας στους Δήμους, ο Πειραιάς είναι μία ιδιαίτερη περίπτωση δήμου στις αυτοδιοικητικές εκλογές με βάση και τις αποδόσεις. Ο νυν δήμαρχος, Γιάννης Μώραλης έχει τον πρώτο και κύριο λόγο για να επανεκλεγεί για τρίτη φορά στο πόστο του. Η ιδιαίτερη σχέση του με τον Ολυμπιακό, αλλά και οι βελτιώσεις που έχουν δει οι κάτοικοι στην περιοχή τον μετατρέπουν σε απόλυτο φαβορί.

Ακολουθεί στη 2η θέση ο Γιώργος Γαβρίλης, χωρίς, όμως, να έχει μεγάλη απόσταση σε σχέση με άλλες περιπτώσεις υποψήφιων δημάρχων. Στη σχετική λίστα υπάρχουν και τα ονόματα των Νίκου Αμπατιέλου, Κώστα Νιζάμη και Θανάση Διαβολάκη.

Όσον αφορά τους υπόλοιπους Δήμους που ανήκουν στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά, ο Κώστας Μαραγκάκης και ο Χρήστος Βρεττάκος έχουν τον πρώτο λόγο στον Δήμο Νίκαιας – Αγ. Ιωάννη Ρέντη και στον Δήμο Κερατσινίου – Δραπετσώνας αντίστοιχα. Αντίστοιχη είναι η εικόνα και στο Δήμο Παλαιού Φαλήρου, με τον Γιάννη Φωστηρόπουλο να είναι το απόλυτο φαβορί για την εκλογή του στη δημαρχεία.

Αντίθετα, πιο αμφίρροπη φαντάζει η εικόνα στον Δήμο Σαλαμίνας, με τον Γιώργο Παναγόπουλο να έχει μεν τον πρώτο λόγο, ακολουθεί όμως από κοντά η Βάσω Θεοδωρακοπούλου Μπόγρη.

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά όλες τις διαθέσιμες επιλογές για τις αυτοδιοικητικές εκλογές 2023 και τις αποδόσεις τους στο κεντρικό θέμα του BetMarket.gr.

 

 
BetMarket 728x90

ΣΧΟΛΙΑ