ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Αλλάζει το Champions League της CEV

Αλλάζει το Champions League της CEV
Book Small Mobile

Σημαντικές αλλαγές στο σύστημα διεξαγωγής του Champions League αποφάσισε η CEV στην πρόσφατη συνεδρίαση του διοικητικού της συμβούλιο και οι οποίες ανακοινώθηκαν σήμερα. Έτσι λοιπόν από την επόμενη σεζόν (2016-17), όσον αφορά τη διοργάνωση των Ανδρών, 12 ομάδες θα έχουν εξασφαλισμένη τη συμμετοχή στους ομίλους που θα διεξαχθούν με συνολικά 20 ομάδες, ενώ οι υπόλοιπες 8 θα προκύψουν από τους τρεις συνολικά προκριματικούς γύρους που θα πραγματοποιηθούν.

Ρωσία, Ιταλία, Τουρκία και Πολωνία έχουν εξασφαλισμένες τις 8 από τις 12 θέσεις των ομίλων, ενώ οι άλλες τέσσερις θα δοθούν στους πρωταθλητές Γερμανίας, Βελγίου, Γαλλίας και Ρουμανίας. Όλες οι παραπάνω χώρες θα έχουν κι από μια εκπρόσωπο στα προκριματικά, στα οποία θα συμμετάσχει και ο πρωταθλητής Ελλάδας, ενώ δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι πρωταθλητές όλων των ομοσπονδιών (κι από τον συνολικό αριθμό που θα δηλώσουν συμμετοχή θα ξεκαθαρίσει κι ο αριθμός των αγώνων, αλλά και από ποιο γύρο θα μπουν οι ομάδες). Στα πλέι οφ από τους ομίλους (5 όμιλοι των 4 ομάδων) θα προκρίνονται 12 ομάδες για να καταλήξουμε στις 3 που μαζί με τον διοργανωτή θα συμμετάσχουν στο Final-4.

Στις Γυναίκες η τελική φάση (όμιλοι) θα διεξαχθεί με 16 ομάδες, εκ των οποίων οι 12 έχουν εξασφαλισμένη τη θέση τους μέσω του ranking. Συγκεκριμένα Τουρκία, Ρωσία, Πολωνία, Αζερμπαϊτζάν θα έχουν από 2 ομάδες, Γαλλία, Ιταλία, Γερμανία, Ελβετία από μία, ενώ όλες αυτές οι χώρες θα έχουν κι από μία εκπρόσωπο στα προκριματικά. Εκεί που θα έχει δικαίωμα να συμμετάσχει και η πρωταθλήτρια Ελλάδας, διεκδικώντας ένα από τα τέσσερα εισιτήρια για τους ομίλους. Στα πλέι οφ θα προκριθούν έξι ομάδες και οι τρεις νικήτριες των ζευγαριών που θα προκύψουν μαζί με τον διοργανωτή θα συμμετάσχουν στο Final-4.

Η κλήρωση για την ανάδειξη των ζευγαριών των προκριματικών γύρων (σε άνδρες και γυναίκες) θα διεξαχθεί στις 9 Ιουνίου στην Ρώμη, όπου θα πραγματοποιηθεί φέτος το ετήσιο Gala της CEV, ενώ η κλήρωση για τα πλέι οφ στις 3 Μαρτίου 2017, μετά την ολοκλήρωση των ομίλων. Οι ομάδες που θα αποκλείονται από τους προκριματικούς γύρος του Champions League, θα συνεχίζουν στο CEV Cup κι αυτή θα είναι η μοναδική περίπτωση όπου θα συνδέονται κάποια ευρωπαϊκά κύπελλα μεταξύ τους.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ