ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Τα λάθη, το πάθημα και το μάθημα...

Τα λάθη, το πάθημα και το μάθημα...

Η τοποθέτηση του Ρομπέρτο Πιάτσα μετά το δεύτερο ματς με τον ΠΑΟΚ είναι η αφετηρία για την αντεπίθεση. Ο κόουτς του Θρύλου ανάφερε χθες το βράδυ ότι "Το πρόβλημα ξεκίνησε στο 3ο σετ, γιατί τότε ξεκινήσαμε να μην παίζουμε σαν ομάδα... ξεκινήσαμε να μην παίζουμε σαν την ομάδα που θέλω εγώ να βλέπω στο γήπεδο. Αυτό είναι ένα πρόβλημα που πρέπει να λύσουμε με την ομάδα. Δώσαμε στον ΠΑΟΚ την ευκαιρία να αναπνεύσει γιατί μέχρι εκείνο το σημείο δεν είχε καθόλου οξυγόνο!" για να συμπληρώσει "Στο 3ο σετ το πρόσωπό μας ήταν ακριβώς όπως του ΠΑΟΚ κατά τη διάρκεια του ημιτελικού στη Γλυφάδα.

Ένα πρόσωπο, που ξέρεις ακριβώς ότι χάνεις μια μεγάλη ευκαιρία και για αυτό το λόγο ζήτησα από τους παίκτες μου να αλλάξουν το πρόσωπο και το μυαλό τους αμέσως. Στο τάι μπρεικ όταν είχαμε την ευκαιρία να τελειώσουμε τον αγώνα (12-9), έπρεπε να το χρησιμοποιήσουμε. Άλλα όπως έγινε με τον ΠΑΟΚ στη Σύρο και την Γλυφάδα, δεν το κάναμε. Ο ΠΑΟΚ έμαθε από τα λάθη του. Πρέπει να μάθουμε και εμείς από τα δικά μας λάθη".

Κι αυτή είναι η ουσία. Πώς ο Ολυμπιακός πρέπει να έχει μάθει πλέον από το πάθημά του. Δύο φορές. Στον πρώτο ημιτελικό αντί να γίνει το 2-1 στα σετ έγινε το 1-2 και η ομάδα δεν είχε καθαρό μυαλό. Στο δεύτερο ημιτελικό, δύο ημέρες μετά, με το σκορ 2-0 στα σετ και στο τάι μπρέι με 12-8 και μετά στο 14-12 και δεν τελείωσε το ματς, για να κάνει το 1-1 στη σειρά και να ξαναμπεί δυναμικά στην διεκδίκηση της πρόκρισης στον τελικό! Το θέμα είναι πως ο Θρύλος είναι πλέον με την... πλάτη στον τοίχο. Μα δεν ήταν και πολλές φορές τη φετινή σεζόν στο ίδιο σημείο, με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ.

Δεν ήταν στο League Cup στη Σύρο; Δεν ήταν στο Κύπελλο Ελλάδας στη Γλυφάδα; Η κατάσταση στα ημιτελικά μοιάζει πολύ με την εικόνα των δύο ματς που αναφέραμε νωρίτερα. Κι εκεί πολλοί είχαν ξεγράψει το Θρύλο. Αλλά έκανε την ανατροπή. Στο χέρι του Ρομπέρτο Πιάτσα και των παικτών του είναι και πάλι το θέμα... Με το... σκορ 0-2, μπορεί ο Ολυμπιακός να κάνει μια ακόμα ανατροπή; Το σίγουρο είναι ένα: Μπορεί!

Δεν είναι ο ΠΑΟΚ καλύτερη ομάδα. Ο Ολυμπιακός έκανε 2 ήττες, σε 2 ματς, σε 2 ημέρες εξαιτίας των λαθών του. Αλλά το πάθημα πρέπει να έχει γίνει ήδη μάθημα. Το θέμα είναι να φανεί στο γήπεδο. Κι εκεί μπορούν οι "ερυθρόλευκοι" να δείξουν το καλό τους πρόσωπο. Ένα-ένα τα ματς. Μια νίκη τη Δευτέρα και συνεχίζουμε...

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  • Αυτή η ομάδα έχει ψυχή!

    Αυτή η ομάδα έχει ψυχή!

    Μην ξεγράφετε τον Ολυμπιακό. Βρέθηκε κι άλλες φορές φέτος σε ανάλογη θέση, αλλά πήρε 2 κούπες! Δεν τα παράτησε!

  • "Αυτοκτόνησε"

    Ο Θρύλος έχασε ένα δικό του ματς. Από 2-0 σετ και 14-12 στο 5ο. Δευτέρα (20:30) ο 3ος τελικός.

BetMarket 728x90

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ