Δεν του βγήκε τίποτα

Δεν του βγήκε τίποτα

Την πρώτη του ήττα στη β’ φάση του πρωταθλήματος γνώρισε ο Ολυμπιακός στο Βόλεϊ Ανδρών με 3-0 από τον Παναθηναϊκό στο Μαρούσι. Δεν του βγήκε τίποτα και συν τις άλλοις αναγκάστηκε να παίξει χωρίς τον Παγένκ από τα μισά του πρώτου σετ και με τον Πέριτς ανέτοιμο (με μία προπόνηση σε 10 μέρες). Είναι προβλήματα που μπορούν να σου στοιχίσουν σε ένα πρωτάθλημα 4 ισοδύναμων ομάδων, όπως και έγινε δηλαδή. Θα το παλέψει ως το τέλος ο Ολυμπιακός για το πρωτάθλημα.

Στο πρώτο σετ, ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 1-2 με καρφί του Τέπαν και μπλοκ του Παγένκ, αλλά η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Οι γηπεδούχοι το γύρισαν και προηγήθηκαν με 4-2 με πάιπ του Ανδρεόπουλου. Οι «ερυθρόλευκοι» βρέθηκαν και στο -4 (8-4) αρκετά νωρίς, με τον Τζουλιάνι να καλεί τάιμ άουτ και μάζεψαν κάπως τη διαφορά, μειώνοντας σε 9-7 με Ζουπάνι και σε 10-8 με τον Μιγιαΐλοβιτς. Το άστοχο πλασέ του Στιβαχτή και το μπλοκ στον Παγένκ έκανε το σκορ 13-8.Ο Ολυμπιακός «έτρεξε» ένα 0-3 σερί με Δαλακούρα και Μιγιαΐλοβιτς (καρφί και μπλοκ) για το 13-11. Ο Μιγιαΐλοβιτς με πάιπ μείωσε σε 16-14, φάση στην οποία χτύπησε στον αστράγαλο ο Παγένκ και αποχώρησε. Με το μπλοκ στον Πέριτς η διαφορά πήγε στο -6 (20-14), αλλά οι «ερυθρόλευκοι» προσπάθησαν να τη μαζέψουν και μείωσαν σε 22-18 με τον πρώτο χρόνο του Ζουπάνι. Πάντως, μέχρι το τέλος δεν άλλαξαν πολλά και το πρώτο σετ (1-0) πήγε στον Παναθηναϊκό με 25-20.

Το δεύτερο σετ ήταν ισορροπημένο αλλά μόνο στην αρχή του, με τον Ολυμπιακό να χάνει γρήγορα την επαφή με το σκορ. Προηγήθηκε 0-1, 1-2 και 2-3 και Τέπαν, λάθος του Στάλεκαρ και καρφί του Δαλακούρα, αλλά ακολούθησαν πολλά λάθη που έφεραν το σκορ στο 10-5 από πόντο του Ρανγκέλ και μπλοκ στον Μιγιαΐλοβιτς. Ο Ανδρεόπουλος με άσο έκανε το 13-6 και ο Τέπαν πήρε πόντο με μπλοκ άουτ για το 14-7. Δύο συνεχόμενα μπλοκ σε Μιγιαΐλοβιτς και Τέπαν έφεραν τον Ολυμπιακό στο -9, σε ένα πολύ κακό διάστημα. Ο Στάλεκαρ με συνεχόμενα μπλοκ έκανε ακόμη πιο δύσκολα τα πράγματα για τον Ολυμπιακό που έκανε το ένα λάθος μετά το άλλο και έδειχνε να παίζει χωρίς ψυχολογία. Ο Τέπαν πήρε πόντο μετά από ώρα κάνοντας το 24-11, προτού ο Φαν ντεν Ντρις κάνει το 25-11 και το 2-0 σετ για τον Παναθηναϊκό.

Στο τρίτο σετ ο Ολυμπιακός ήταν κοντά, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό. Ο Γιάκομπσεν με άσο από κακή αντίδραση έκανε το 3-1 και ο Πέριτς μείωσε με καρφί σε 3-2. Ο Μιγιαΐλοβιτς έκανε το 6-5 και ο Τέπαν το 8-7. Η διαφορά ανέβηκε στο 12-8, με τον Ολυμπιακό να δείχνει ότι ήθελε πολλά περισσότερα. Ο Μιγιαΐλοβιτς μείωσε σε 14-11 και σε 15-12 με τον Τέπαν, αλλά η άμυνα και το μπλοκ δεν λειτούργησαν καθόλου. Πέριτς και Τέπαν πήραν πόντους για το 18-16. Η παράβαση του Σέρβου έφερε πιο πίσω τον Ολυμπιακό (20-16), με τον ίδιο να μειώνει σε 20-17. Τα διαδοχικά μπλοκ σε Τέπαν και Δαλακούρα έφεραν το σκορ στο 24-18 και εν τέλει το ματς και το τρίτο σετ τελείωσε με για το 3-0 υπέρ των γηπεδούχων. Κακή βραδιά για τον Ολυμπιακό που επηρεάστηκε πολύ και από τον τραυματισμό του Παγένκ.

Τα σετ: 25-20, 25-11, 25-18

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ