ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

"Διπλό" πρωτιάς στη Βουδαπέστη!

Την πιο μεγάλη νίκη του στο φετινό LEN Champions League, μέχρι τώρα, πέτυχε ο Θρύλος. Οι "ερυθρόλευκοι" νίκησαν την Όρβοσι στη Βουδαπέστη με 8-7 και έκαναν τεράστιο βήμα για να επιστρέψουν εκεί σε μερικούς μήνες, στο Final Six. Και μάλιστα, από την πρώτη θέση στον όμιλό τους που οδηγεί απευθείας στον ημιτελικό. Με δύο τεράστια γκολ του Γενηδουνιά στο τέταρτο οκτάλεπτο και τις καθοριστικές επεμβάσεις του Πάβιτς.

Εντυπωσιακή εκκίνηση

Εξαιρετικά ξεκίνησε για τους νταμπλούχους Ελλάδας στο ματς στη Βουδαπέστη. Με καλή αμυντική λειτουργία από τη μία, με σωστές επιθετικές επιλογές από την άλλη. Αυτά τα δύο στοιχεία ήταν κομβικά στο πρώτο οκτάλεπτο. Διάστημα στον οποίο ο Θρύλος αξιοποίησε και τον παίκτη παραπάνω, χωρίς να υπάρχει βιασύνη στην επίθεση. Κι αυτό που ήταν εξίσου καταλυτικός παράγοντας ήταν το πρώτο γκολ. Ο Ντόσκας πέτυχε το 0-1 με σουτ από την περιφέρεια, ανοίγοντας την άμυνα ζώνης της Όρβοσι. Η οποία δεν ήταν το ίδιο δυνατή όπως στον αγώνα στο Παπαστράτειο. Επίσης, οι "ερυθρόλευκοι" έκαναν καλές επιλογές στον παίκτη παραπάνω. Και το πρώτο οκτάλεπτο βρήκε τον Θρύλο στο +3 (1-4) με τα δύο γκολ του Φουντούλη.

Απίστευτο blackout

Η άμυνα συνέχισε να είναι δυνατή, ενώ και ο Πάβιτς έκανε μεγάλες επεμβάσεις. Αλλά από τα μέσα του δευτέρου οκταλέπτου και μετά το σκηνικό άλλαξε. Ναι μεν η άμυνα τα πήγαινε καλά, αλλά στην επίθεση οι νταμπλούχοι Ελλάδας είχαν "κολλήσει". Κι αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μείνει χωρίς γκολ για 11:50. Από το 1:31 για το φινάλε της δεύτερης περιόδου ως το 5:51 για το φινάλε της αναμέτρησης. Με την άμυνα της Όρβοσι να δυσκολεύει τους "ερυθρολεύκους", τις αποβολές να είναι πολλές υπέρ των Ούγγρων -περίεργα τα σφυρίγματα όπως ήταν και στο ματς με την Σόλνοκ στη Βουδαπέστη- και τους γηπεδούχους με σερί 4-0 να ισοφαρίζουν σε 6-6, 6:21 για το τέλος του ματς.

Ο Κώστας τα έβαζε, ο Γιόσιπ τα έβγαζε!

Η άμυνα κράτησε τον Ολυμπιακό μέσα στο ματς, σε πολλά σημεία. Αλλά έπρεπε να βάλει τέλος στην επιθετική δυστοκία. Η γκολάρα του Γενηδουνιά από την περιφέρεια (6-7), όπως και το δεύτερο σερί γκολ που σημείωσε (σ.σ.: 1:25 για το φινάλε) έδωσαν αέρα δύο γκολ στον Θρύλο. Η OSC μείωσε με τον Ζάλανκι, η επίθεση στα 19'' χάθηκε, αλλά στο φινάλε ο Πάβιτς έκανε μια ακόμα πολύ μεγάλη επέμβαση και ο Θρύλος έφυγε νικητής από την Βουδαπέστη. Και θα επιστρέψει εκεί τον Μάιο, λογικά ως πρώτος εάν συνεχίσει έτσι στα 4 ματς που μένουν στη φάση των ομίλων.

Τα οκτάλεπτα: 1-4, 2-2, 2-0, 2-2.

Η διακύμανση 1ο οκτάλεπτο: 0-1 Ντόσκας (περιφέρεια, 6:04), 0-2 Μπούσλιε (φουνταριστό, 4:13), 1-2 Ζάλανκι (περιφέρεια, 3:04), 1-3 Φουντούλης (π/π, 2:05), 1-4 Φουντούλης (κόντρα, 1:39), 2ο οκτάλεπτο: 1-5 Μυλωνάκης (κόντρα, 6:04), 2-5 Σέμαν (π/π, 5:22), 2-6 Μουρίκης (π/π, 1:31), 3-6 Μπργκούλιαν (5 μέτρα, 0:22), 3ο οκτάλεπτο: 4-6 Ζάλανκι (π/π, 4:51), 5-6 Γκορ-Νάγκι (περιφέρεια, 0:01), 4ο οκτάλεπτο: 6-6 Μπατόρι (π/π, 6:21), 6-7 Γενηδουνιάς (περιφέρεια, 5:51), 6-8 Γενηδουνιάς (περιφέρεια, 1:25), 7-8 Ζάλανκι (περιφέρεια, 0:49).

Όρβοσι (Μπάλαζ Βιντς): Μπιζτριτσάνι, Μπργκούλιαν 1, Μπατόρι 1, Νάγκι, Ζάλανκι 3, Κόβατς, Χέγκεντους, Σέμαν 1, Γκορ-Νάγκι 1, Γιούχαζ, Μπoύντσου, Νίκιτς, Μπάραμπας.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Θοδωρής Βλάχος): Πάβιτς, Μυλωνάκης 1, Δελακάς, Γενηδουνιάς 2, Φουντούλης 2, Μπούσλιε 1, Ποντικέας, Ντόσκας 1, Μουρίκης 1, Κολόμβος, Γιάνοβιτς, Εσπανιόλ, Γαλανόπουλος.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ