ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Κλοπή χωρίς προηγούμενο!

Κλοπή χωρίς προηγούμενο!

Τι να λέμε τώρα! Δεν έχει εξάλλου καμία σημασία. Αυτός ο τελικός της LEN Euroleague στο Κίρισι ήταν μια παρωδία. Ευθύνη έχει και η LEN για αυτό που έγινε. Αρχικά με τους δύο ανεκδιήγητους διαιτητές, τον Σλοβένο Μαργκέτα και ειδικά τον Κροάτη Ρακ, και μετά με το όλο σκηνικό που είχε στηθεί στη ρωσική πόλη. Δύο λεπτά πριν το φινάλε είχαμε πτώση τάσης σε Final-4, μόλις πήρε ο Ολυμπιακός την μπάλα και θα μπορούσε να βγει στην κόντρα.

Με τις παίκτριες της Κίρισι να δείχνουν πώς έχουν ξεμείνει από δυνάμεις, αλλά αυτό που έγινε να τις ευνοεί στο πιο κρίσιμο σημείο του ματς. Και στο τέλος, με χρόνο 11 δευτερόλεπτα, ο Θρύλος πήρε την μπάλα, ο Χάρης Παυλίδης ζήτησε τάιμ άουτ και τους δύο ρέφερι να τον αγνοούν και να το δίνουν στα 5 δευτερόλεπτα! Και μέσα σε όλα αυτά, οι "ερυθρόλευκες" είχαν και ατυχία, καθώς "έσπασαν" τα δοκάρια σε πολλά καίρια σημεία για να ηττηθούν τελικά με 7-6.

Παγκόσμια... πρωτοτυπία

Σε έναν τελικό αγωνίζονται οι καλύτερες ομάδες και θα πρέπει να συμμετέχουν και οι καλύτεροι στον... τομέα τους. Εν προκειμένω δηλαδή και οι διαιτητές. Αλλά δυστυχώς για τα κορίτσια του Ολυμπιακού, οι ρέφερι του ματς με την Κίνεφ ήταν οι χειρότεροι. Από τη μια ο Σλοβένος Μαργκέτα με πολλά λάθη. Κι από την άλλη ο προκλητικός και ανθέλληνας Κροάτης Ρακ. Για μια ακόμα φορά σφύριξε ματς του Θρύλου και οι αποφάσεις του ήταν πέρα για πέρα άδικες. Δεν θα σταθούμε στα κριτήρια με τα οποία έδιναν τα φάουλ και τις αποβολές οι δύο διαιτητές. Συνηθισμένο αυτό το γεγονός. Όμως το σκηνικό στο τέλος ήταν που ξεχείλισε το... ποτήρι. Οι κοπέλες του Θρύλου βγάζουν την άμυνα, παίρνουν την μπάλα στα 12 δευτερόλεπτα και ο Χάρης Παυλίδης ζητά αμέσως τάιμ άουτ. Λογικό με το σκορ στο 7-6 για την Κίνεφ.

Για να οργανώσει μια επίθεση και να έχει ο Ολυμπιακός την ευκαιρία να κάνει ένα σουτ, με σωστές προϋποθέσεις, διεκδικώντας την ισοφάριση που θα έστελνε το ματς στην παράταση! Αμ δε... Δεν τον άφησαν. Διότι αυτός ο ανθέλληνας Ρακ δεν είδε και δεν άκουσε, ούτε τη γραμματεία, ούτε τον προπονητή του Θρύλου, ούτε τις "ερυθρόλευκες" που ήταν μέσα στην πισίνα και του υπέδειξαν με τις κινήσεις τους πώς ο Έλληνας κόουτς είχε ζητήσει τάιμ άουτ. Και το κατάλαβε στα 5’’.

Δηλαδή άφησαν να περάσουν 6-7'' για να πάρει... χαμπάρι τι συνέβαινε και να το υποδείξει εντέλει! Κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να χαθεί πολύτιμος χρόνος και στο διάστημα που απέμενε να μην μπορέσουν οι κοπέλες του Ολυμπιακού να κάνουν το σουτ με καλές προϋποθέσεις. Όπως φάνηκε, η απόφαση της LEN να δώσει τη διοργάνωση στο Κίρισι μονάχα τυχαία δεν ήταν. Μια ομάδα, η Κίνεφ, που διαρκώς αποτύγχανε, κατάφερε να πάρει επιτέλους τον τίτλο. Σα να της τον... χρωστούσαν! Τα υπόλοιπα δεν έχουν πια καμία σημασία. Απλά η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία με όσα έγιναν στο Κίρισι απέδειξε πώς δεν την ενδιαφέρει το καλό του αθλήματος και η προώθησή τους, αλλά να κάνει... δημόσιες σχέσεις!

Είχε φανεί από νωρίς...

Και μέσα σε όλα αυτά, ο Ολυμπιακός είχε σήμερα αντίπαλο και την τύχη. Ή πιο σωστά η ατυχία του δεν είχε προηγούμενο. Σε έναν τελικό της LEN Euroleague να έχεις δέκα και βάλε δοκάρια! Τι να πει κανείς; Και τα περισσότερα σε καίρια σημεία του τελικού. Αλλά ο εκνευρισμός που είχαν οι κοπέλες του Θρύλου δικαιολογείται 100% από τις αποφάσεις των διαιτητών που δεν άφησαν τις "ερυθρόλευκες" να έχουν ηρεμία. Ό,τι κι αν έκαναν απόψε, με όποιο τρόπο κι αν σταμάτησαν τον Ολυμπιακό, αυτό είναι προσωρινό. Διότι εκεί που παίχθηκαν όλο επί ίσοις όροις, στον ημιτελικό με την πανίσχυρη Σαμπαντέλ, αποδείχθηκε ποια είναι η καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη.

Και να μην ξεχάσουμε κάτι ακόμα. Το τι θα συνέβαινε στο φετινό Final-4 είχε φανεί από την "κλήρωση" των ημιτελικών. Ο Ολυμπιακός με την Σαμπαντέλ και η Κίνεφ με την "πρωτάρα" Ματαρό... Σε μια "κλήρωση" που προκάλεσε περίεργες σκέψεις όχι μόνο στον Ολυμπιακό, αλλά και στην Σαμπαντέλ...

Τα οκτάλεπτα: 1-4, 2-1, 1-1,

Η διακύμανση 10 οκτάλεπτο: 0-1 Ρίζκοβα (φουνταριστό, 7:36), 0-2 Προκοφίεβα (κόντρα, 4:38), 0-3 Ιβανόβα (περιφέρεια, 4:03), 1-3 Ασημάκη (φουνταριστό, 3:42), 1-4 Ιβανόβα (π/π, 2:01), 2ο οκτάλεπτο: 2-4 Ελευθεριάδου (π/π, 7:10), 3-4 Ελ. Πλευρίτου (περιφέρεια, 2:12), 3-5 Σιμανόβιτς (φουνταριστό, 1:57), 3ο οκτάλεπτο: 4-5 Αβραμίδου (2 μέτρα, 6:21), 4-6 Γκλίζινα (κόντρα, 4:35), 4ο οκτάλεπτο: 4-7 Προκοφίεβα (κόντρα, 5:35), 5-7 Ελ. Πλευρίτου (περιφέρεια, 2:15), 6-7 Έμολο (π/π, 1:33).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χ. Παυλίδης): Διαμαντοπούλου, Ελ. Πλευρίτου 2, Ελευθεριάδου 1, Σώρα, Μανωλιουδάκη, Αβραμίδου 1, Ασημάκη 1, Μ. Πλευρίτου, Έμολο 1, Β. Πλευρίτου, Μπιανκόνι, Σμιτ, Σταματοπούλου.

Κίνεφ Κίρισι (Αλ. Καμπάνοφ): Καρνάουκ, Ζούμπκοβα, Προκοφίεβα 2, Σιμανόβιτς 1, Κουρότσκινα, Κρίμερ, Γκλίζινα 1, Κιρίλτσεβα, Χαμζάεβα, Σομπόλεβα, Ιβανόβα 2, Ρίζκοβα 1, Λούκινα.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  • Ολυμπιακός-Κίνεφ 6-7 (τελικό)

    Ολυμπιακός-Κίνεφ 6-7 (τελικό)

    Η ομάδα πόλο Γυναικών θέλει να γράψει ιστορία ξανά, στον τελικό του Final 4 της Euroleague. Live στο redking.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ