Θα διεκδικήσει την 5η θέση
Νίκη για την εθνική Γυναικών στο πρώτο ματς κατάταξης, στο φετινό Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που διεξάγεται στο Βελιγράδι. Η Ελλάδα νίκησε το μεσημέρι της Πέμπτης τη Γαλλία 12-6 και πλέον, θα αναμετρηθεί με τη Ρωσία για τις θέσεις 5-6. Θυμίζουμε ότι η ελληνική ομάδα είχε ηττηθεί από τη ρωσική στον όμιλο, 16-6, στις 14 Ιανουαρίου, στην 3η αγωνιστική του ομίλου.
Αυτή τη φορά, με έναν αντίπαλο σαφώς χαμηλότερης δυναμικής, η Ελλάδα μπήκε δυνατά στο ματς και το... τελείωσε από το πρώτο ημίχρονο. Μετά από δύο 8λεπτα το σκορ ήταν ήδη 7-2 για την εθνική Γυναικών. Οι διεθνείς πολίστριες κυριάρχησαν, ειδικά στη δεύτερη περίοδο (σ.σ.: επί μέρους σκορ 5-1) και έβαλαν από νωρίς τις βάσεις για να νικήσουν και να διεκδικήσουν την 5η θέση.
Στη συνέχεια υπήρξε μια χαλάρωση, αλλά στο φινάλε οι Ελληνίδες πολίστριες ανέβασαν... στροφές και έκλεισαν το ματς με θετικό πρόσωπο. Κορυφαία σκόρερ για την εθνική Γυναικών η Αβραμίδου με 3 γκολ, ενώ σκόραραν ακόμα οι Ασημάκη 2, Μαργαρίτα Πλευρίτου 1, Μανωλιουδάκη 1, Ελευθερία Πλευρίτου 1, όπως και οι Ξενάκη (2), Τσουκαλά (1), Ρουμπέση (1).








