ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

"Ντροπή να μην έχει ο Πειραιάς το κολυμβητήριο που του αξίζει"

Ο Δήμαρζος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, και η Πρόεδρος του ΟΠΑΝ, Σταυρούλα Αντωνάκου, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, τίμησαν τους Πειραιώτες προπονητές πόλο, Δημήτρη Κραβαρίτη, για την κατάκτηση του Παγκόσμιου πρωταθλήματος Εφήβων και Γιώργο Μορφέση, για την κατάκτηση του ασημένιου Πανευρωπαϊκού μεταλλίου.

Μάλιστα, ο Γιάννης Μώραλης αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στο γεγονός ότι είναι ντροπή να μην διαθέτει η πόλη το κολυμβητήριο που της αξίζει.

Ο Δήμαρχος Πειραιά, αφού συνεχάρη τους προπονητές, είπε ότι o Πειραιάς πρέπει να βραβεύει Πειραιώτες που έχουν τόσο μεγάλη προσφορά και διακρίσεις στον αθλητισμό. «Το πόλο τείνει να γίνει το Εθνικό άθλημα της χώρας, με πολύ μεγάλες επιτυχίες σε όλα τα επίπεδα και στα δύο φύλα», ανέφερε  ο Γιάννης Μώραλης.

Μάλιστα, αναφερόμενος στη δημιουργία ενός κολυμβητηρίου στην πόλη, ο Δήμαρχος υπογράμμισε ότι: «είναι… αμαρτία και ντροπή πλέον στον Πειραιά να μην έχει… σκύψει η πολιτεία εδώ και πάρα πολλά χρόνια, ώστε να έχουμε ένα κολυμβητήριο αντάξιο των επιτυχιών που έχει η χώρα στα αθλήματα της πισίνας».

Ο Γιάννης Μώραλης επανέλαβε ότι για να γίνει ένα σύγχρονο κολυμβητήριο δεν είναι τόσο το κόστος της κατασκευής του που εμποδίζει τη Δημοτική Αρχή, αλλά η απουσία τέτοιου οικοπέδου, τονίζοντας ότι η Δημοτική Αρχή θα πιέσει περαιτέρω και θα συνεργαστεί με την πολιτεία, «μήπως κάποια στιγμή δούμε και στην περιοχή του Πειραιά, ένα κολυμβητήριο αντάξιο με την πόλη και την προσφορά των αθλητών και των προπονητών σε αυτά τα σπορ».

Ο Δήμαρχος Πειραιά επεσήμανε ότι η εισήγηση έγινε από την Πρόεδρο του ΟΠΑΝ, Αντωνάκου, πρώην αρχηγό της ομάδας πόλο Γυναικών του Ολυμπιακού, πολύ μεγάλης αξίας αθλήτρια και πολυβραβευμένη Ολυμπιονίκης και επανέλαβε, ότι η Δημοτική Αρχή θέλει να βραβεύει παιδιά από τον Πειραιά, είτε προπονητές είτε αθλητές, που κατακτούν τέτοιες  διακρίσεις, όπως το είχε κάνει με τους ιστιοπλόους, με τον Λευτέρη Πετρούνια, με τον Νίκο Γέμελο και μια σειρά άλλων αθλητών και προπονητών από τον Πειραιά.

«Είμαστε μια πόλη με πολύ μεγάλη παράδοση στον αθλητισμό σε πάρα πολλά σπορ», σημείωσε ο Δήμαρχος Πειραιά. Επιπλέον, γνωστοποίησε ότι αυτήν την περίοδο μαζί με την Περιφέρεια, τουλάχιστον στους υπάρχοντες αθλητικούς χώρους γίνεται  ανακαίνιση σχεδόν σε όλες τις εγκαταστάσεις, όπως στο Θεμιστόκλειο, στο κλειστό Σαλπέα και στο κλειστό στα Καμίνια.  Ανέφερε επίσης, πως το γήπεδο του Πορφύρα παραδόθηκε, στο γήπεδο του Φοίνικα γίνονται εργασίες, στο τένις και το squash στα Βοτσαλάκια, ολοκληρώνεται και το μπάσκετ στα Βοτσαλάκια.

«Θεωρώ ότι γίνεται μια συστηματική δουλειά, αλλά επαναλαμβάνω ότι δεν υπάρχουν οικόπεδα για νέα γήπεδα, είτε κλειστά για μπάσκετ, βόλεΐ είτε πολύ περισσότερο για μία πισίνα σαν κι αυτήν που όλοι ονειρευόμαστε και θέλουμε στον Πειραιά», κατέληξε ο Δήμαρχος Πειραιά.

 
BetMarket 728x90

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ