ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Θρυλική ανασκόπηση: Συνήθεια που έγινε λατρεία!

Θρυλική ανασκόπηση: Συνήθεια που έγινε λατρεία!

Με τον ίδιο τρόπο που τελείωσε την περασμένη σεζόν, ξεκίνησε και η φετινή για την ομάδα Πόλο Ανδρών και κατά συνέπεια τον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό: Με τίτλο. Ήταν 10 Οκτωβρίου 2018 όταν ο Θρύλος σήκωσε και το Σούπερ Καπ, προσθέτοντας άλλον έναν τίτλο στην ήδη πλούσια «ερυθρόλευκη» συλλογή για το 2018. Είχαν προηγηθεί το Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου, το 8ο συνεχόμενο Κύπελλο Ελλάδας στο Βόλεϊ Γυναικών, το Κύπελλο Ελλάδας στο Χάντμπολ, το πρωτάθλημα Ελλάδας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης Γυναικών, το Πρωτάθλημα Ελλάδας Ανδρών στην Επιτραπέζια Αντισφαίριση, το 19ο Κύπελλο Ελλάδας στο Πόλο Ανδρών, το τρίτο συνεχόμενο Κύπελλο Ελλάδας στο Μπάσκετ Γυναικών, το League Cup «Νίκος Σαμαράς», το Κύπελλο Ελλάδας στο Πόλο Γυναικών, το CEV Challenge Cup στο Γυναικείο Βόλεϊ, το Πρωτάθλημα στο τμήμα Βόλεϊ Γυναικών, το 28ο Πρωτάθλημα στο Βόλεϊ Ανδρών, το 3ο σερί και αήττητο Πρωτάθλημα στο Μπάσκετ Γυναικών, το 9ο πρωτάθλημα στο πόλο Γυναικών, το 32ο πρωτάθλημα στο πόλο Ανδρών, το ιστορικό, πρώτο Πρωτάθλημα στο Χάντμπολ, το LEN Champions League στο Πόλο Ανδρών, το 59ο πρωτάθλημα στο τμήμα Κολύμβησης, το πρωτάθλημα στο Στίβο Ανδρών και το πρωτάθλημα στην Όρθια Σανιδοκωπηλασία (SUP) και το Πρωτάθλημα κολύμβησης ανοιχτής θαλάσσης. Αναλυτικά: «Ημερολόγιο 2018: 10/10/2018. Όπως ακριβώς ολοκληρώθηκε η προηγούμενη αγωνιστική άρχισε και η νέα, για την ομάδα πόλο Ανδρών του Ολυμπιακού. Οι Πρωταθλητές Ευρώπης κατέκτησαν το τρόπαιο του Σούπερ Καπ Ελλάδας, επικρατώντας του ΑΝΟ Γλυφάδας, με 11-4, στην αναμέτρηση που έγινε στο κολυμβητήριο της Γλυφάδας. Ο Θρύλος, παίζοντας πολύ καλή άμυνα, έτρεξε στην κόντρα, εκμεταλλεύτηκε τον παίκτη παραπάνω, ήταν εμφανώς ανώτερος σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και δεν δυσκολεύτηκε να φτάσει στην τελική επικράτηση. Πρώτος σκόρερ του αγώνα ήταν οι Γούνας και Μουρίκης που πέτυχαν από τρία τέρματα.

Προβάδισμα από την αρχή

Ο Ολυμπιακός μπήκε πολύ δυνατά στον αγώνα, ήταν αποτελεσματικός στην άμυνα και με τους Γούνα και Μουρίκη να πετυχαίνουν από δυο τέρματα προηγήθηκε με 4-0 στο 3:25 του πρώτου οκταλέπτου. Ο Γιόσιπ Πάβιτς με τις επεμβάσεις του δεν επέτρεψε στους παίκτες της Γλυφάδας να σκοράρουν. Επτά δέκατα πριν τη λήξη της περιόδου ο Παπασηφάκης πέτυχε το πρώτο τέρμα για τη Γλυφάδα διαμορφώνοντας το 4-1 του πρώτου οκταλέπτου. Στο 3:36 της δεύτερης περιόδου ο Σκουμπάκης σκόραρε για τους «ερυθρόλευκους», κάνοντας το 5-2 για τους νταμπλούχους Ελλάδας. Με τη λήξη του ημιχρόνου το σκορ ήταν στο 5-3.

Η πρώτη κούπα της σεζόν

Οι άμυνες των δυο ομάδων ήταν αυτές που είχαν τον πρώτο λόγο στην έναρξη του δεύτερου μισού της αναμέτρησης. Ο Μυλωνάκης στο 2:16 έκλεψε την μπάλα, έφυγε στην κόντρα και πέτυχε το έκτο τέρμα του Ολυμπιακού, ανεβάζοντας τη διαφορά εκ νέου στα τρία γκολ (6-3).  Στην επόμενη φάση ο Αργυρόπουλος κέρδισε πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Γιάννης Φουντούλης για το 7-3. Ο Νικολαϊδης διεύρυνε το σερί του Ολυμπιακού σε 3-0 κάνοντας το 8-3 με το πρώτο προσωπικό του γκολ στον αγώνα. Το τρίτο οκτάλεπτο ολοκληρώθηκε με σκορ 8-4 υπέρ του Ολυμπιακού. Ο Νικολαϊδης ήταν αυτός που έκανε και το 9-4 για το συν πέντε του Ολυμπιακού. Εκμεταλλευόμενος τον παίκτη παραπάνω ο Γούνας πέτυχε το τρίτο του προσωπικό τέρμα διαμορφώνοντας το 10-4. Τα τρία γκολ έφτασε και ο Μουρίκης, σκοράροντας στο 2:04 πριν τη λήξη του αγώνα, από τη θέση του φουνταριστού για το τελικό 11-4.

Πριν την έναρξη της αναμέτρησης ο ΑΝΟ Γλυφάδας βράβευσε τον Ολυμπιακό για την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ.

Τα οκτάλεπτα: 1-4, 2-1, 1-3, 0-3

Η διακύμανση:

1ο οκτάλεπτο: 0-1 Γούνας (π/π, 6:45), 0-2 Μουρίκης (π/π, 5:09), 0-3 Μουρίκης (φουνταριστός, 4:11), 0-4 Γούνας (κόντρα, 3:25), 1-4 Παπασηφάκης (π/π, 00:07)

2ο οκτάλεπτο: 2-4 Παπανικολάου (φουνταριστός, 5:58), 2-5 Σκουμπάκης (περιφέρεια, 3:37), 3-5 Φωτόπουλος (περιφέρεια, 3:14).

3ο οκτάλεπτο: 3-6 Μυλωνάκης (κόντρα, 2:16), 3-7 Φουντούλης (πέναλτι, 1:23), 3-8 Νικολαϊδης (φουνταριστός, 00:34), 4-8 Γιαννόπουλος (περιφέρεια, 00:02).

4ο οκτάλεπτο: 4-9 Νικολαϊδης (φουνταριστός, 7:26), 4-10 Γούνας (π/π, 5:49), 4-11 Μουρίκης (φουνταριστός, 2:04).

Γλυφάδα (Δημήτρης Μάζης): Γαβαλάς, Τρας, Περόπουλος, Κουτιάλης, Λεμπέσης, Φωτόπουλος 1, Γιαννόπουλος 1, Αλβέρτης, Χατζηγούλας, Παπασηφάκης 1, Παπανικολάου 1, Παπούκας, Σαλτέρης, Γαλάνης, Χαλιβόπουλος.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Θοδωρής Βλάχος): Πάβιτς, Μυλωνάκης 1, Σκουμπάκης 1, Γενηδουνιάς, Φουντούλης 1, Νικολαϊδης 2, Μπούσλιε, Μουρίκης 3, Γούνας 3, Αργυρόπουλος, Γαλανόπουλος, Χαλυβόπουλος, Κάκαρης

Δηλώσεις

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Θοδωρής Βλάχος, δήλωσε στο olympiacossfp.gr,  τα εξής: «Ήταν συγκινητικό που είδα ξανά την ομάδα μου να πέφτει στο νερό για επίσημο αγώνα μετά τη Γένοβα. Είδα τους Πρωταθλητές Ευρώπης να ξεκινάνε τις αγωνιστικές υποχρεώσεις για το 2019 διεκδικώντας μια ακόμα κούπα. Είναι εμφανής η έλλειψη ρυθμού που έχουμε και νομίζω ότι χρειαζόμαστε χρόνο για να πιάσουμε υψηλά στάνταρ στην απόδοση μας. Όλα είναι θέμα προετοιμασίας και προπόνησης και σιγά σιγά θα γινόμαστε όλο και καλύτεροι».

Ο αρχηγός της ομάδας, Γιόζιπ Πάβιτς είπε τα εξής: "Η πρώτη κούπα της χρονιά. Αυτό είναι η αρχή και ελπίζω ότι θα συνεχίσουμε έτσι. Είμαστε ακόμα πολύ νωρίς στη σεζόν και παίξαμε καλά, σίγουρα όσο περνάει ο καιρός θα γινόμαστε καλύτεροι ώστε να πετύχουμε και πάλι όλους τους στόχους που έχουμε θέσει".

Ο Μανώλης Μυλωνάκης από την πλευρά του δήλωσε: "Είναι μια καλή αρχή. Να ευχηθούμε να έχουμε όλοι υγεία και να κυλήσει η χρονιά έτσι όπως έχουμε θέσει τους στόχους μας. Είναι ίδιοι με πέρυσι, το ξέρουμε όλοι και ελπίζω να τα κατακτήσουμε και πάλι όλα. Η απόδοση μας δεν ήταν η αναμενόμενη αλλά είναι ακόμα αρχή. Η άμυνα μας ήταν και πάλι το δυνατό μας σημείο και επιθετικά τις βρίσκουμε τις λύσεις μας. Παιχνίδι με παιχνίδι θα βελτιωνόμαστε και θα αποδίδουμε καλύτερα".

Ο Γιάννης Φουντούλης δήλωσε: "Έτσι ξεκίνησε και πέρυσι η χρονιά, εδώ από το κολυμβητήριο της Γλυφάδας. Έτσι ξεκινάει και η φετινή και θέλουμε να είναι το ίδιο γούρικο το ξεκίνημα αυτό και να κατακτήσουμε όλους μας τους στόχους. Σίγουρα όλοι περίμεναν ότι ο Ολυμπιακός θα ήταν ο νικητής. Το ξεκίνημα μας ουσιαστικά προμήνυε ένα πιο εύκολο απόγευμα, στην συνέχεια έπεσε ο ρυθμός, αλλά είναι αρχή και συνεχώς θα βελτιωνόμαστε ώστε να πιάσουμε τα περσινά υψηλά στάνταρ μας"».

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ