ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Την «βούλιαξε» ξανά

Την «βούλιαξε» ξανά

Μεγάλη νίκη με 8-5 επί της Βουλιαγμένης, στο Παπαστράτειο, για το δεύτερο παιχνίδι της Β’ φάσης του πρωταθλήματος, πήρε η ομάδα πόλο Γυναικών του Ολυμπιακού. Έτσι, μετά τη νίκη με 5-3 στο Λαιμό, οι «ερυθρόλευκες» ντούμπλαραν τις νίκες και εξασφάλισαν το πλεονέκτημα των 6 βαθμών, με τους οποίους θα μπουν στη Γ’ Φάση του πρωταθλήματος, στον όμιλο για τις θέσεις 1-4. Πλέον, η προσοχή άπαντων στρέφεται στις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις που ξεκινούν την προσεχή Παρασκευή και συγκεκριμένα, στον 3ο προκριματικό όμιλο της Ευρωλίγκα που θα διεξαχθεί στην Ιταλία Παρασκευή (25/01), Σάββατο (26/01) και Κυριακή (27/01) με διοργανώτρια την Πάντοβα. Και με τη συμμετοχή επίσης της Ισπανικής Ματαρό και της Ρωσικής Χάντι Μανσίσκ.

Οι άμυνες ήταν αυτές που από την αρχή του αγώνα έδειξαν ότι θα έχουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Μετά από πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας η Μόνικα Έγκενς έκανε το 1-1, στον παίκτη παραπάνω, ισοφαρίζοντας το γκολ της Ξενάκη. Η Αλεξάνδρα Ασημάκη κέρδισε το πέναλτι, με τη μπάλα να σταματάει στο δοκάρι στην εκτέλεση της Τσουκαλά. Στο 3:16, δεύτερο δοκάρι για τον Ολυμπιακό σε ψηλοκρεμαστό σουτ της Ελευθερίας Πλευρίτου, ενώ την ίδια κατάληξη είχε και η προσπάθεια της Ελευθεριάδου, στην αμέσως επόμενη φάση για τις «ερυθρόλευκες». Εξαιρετική απόκρουση της Ιωάννας Σταματοπούλου, που ξεκίνησε τον αγώνα κάτω από τα δοκάρια του Ολυμπιακού, στον παίκτη παραπάνω στο 2:05 και έτσι το 1-2 παρέμεινε στο παιχνίδι. Το ματς ξανά στα ίσα έφερε η Βάσω Πλευρίτου, γράφοντας το 2-2 από την περιφέρεια, σκορ που έμεινε μέχρι τη λήξη του πρώτου οκταλέπτου.

Λίγο μετά την έναρξη της δεύτερης περιόδου, ο Ολυμπιακός πήρε προβάδισμα για πρώτη φορά στον αγώνα, με την Μπάκλινγκ να σκοράρει στον παίκτη παραπάνω για το 3-2. Η Μόνικα Έγκενς, με το δεύτερο προσωπικό της γκολ, έκανε από την περιφέρεια, διαμόρφωσε το 4-3. Νέος παίκτης παραπάνω για τον Ολυμπιακό και με πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας η Φιλιώ Μανωλιουδάκη διευρύνει το «ερυθρόλευκο» προβάδισμα στο συν δυο (5-3, στο 4:11). Μετά από μια μια ακόμα απόκρουση της Σταματοπούλου, οι παίκτριες του Χάρη Παυλίδη έφυγαν στην κόντρα και η Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη έκανε το 6-3. Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με 6-4.

Στο τρίτο οκτάλεπτο, η Άλκηστη Αβραμίδου σε ακόμα μια σωστή διαχείριση του παίκτη παραπάνω, επανέφερε τη διαφορά στα τρία τέρματα για το 7-4. Η διαφορά έφτασε για πρώτη φορά στα τέσσερα γκολ, με την Χάνα Μπάκλινγκ να σκοράρει για το 8-4, στο 1:35 πριν το τέλος της τρίτης περιόδου, κρατώντας παράλληλα τη Βουλιαγμένη χωρίς γκολ για εννιά αγωνιστικά λεπτά. Με τον Ολυμπιακό να είναι ο απόλυτος κυρίαρχος και να μην αφήνει κανένα περιθώριο αντίδρασης στις φιλοξενούμενες, η νίκη ήρθε εύκολα με 8-5 αποτέλεσμα με το οποίο οι νταμπλούχες Ελλάδας, έκαναν το 2-0 στη σειρά των αγώνων της δεύτερης φάσης και έτσι θα μπουν με 6 βαθμούς στην τρίτη φάση του πρωταθλήματος και η Βουλιαγμένη με 3.  Πρώτες σκόρερ της αναμέτρησης ήταν οι Μόνικα Έγκενς και Χάνα Μπάκλινγκ που πέτυχαν από δυο τέρματα.

Τα οκτάλεπτα: 2-2, 4-2, 2-0, 0-1

Η διακύμανση:

1ο οκτάλεπτο: 0-1 Ξενάκη (φουνταριστός, 6:23), 1-1 Έγκενς (π/π, 5:51), 1-2 Χυδηριώτη (περιφέρεια, 3:37), 2-2 Ελευθεριάδου (περιφέρεια, 00:52)

2ο οκτάλεπτο: 3-2 Μπάκλινγκ (π/π, 6:00), 3-3 Ελληνιάδη (περιφέρεια, 5:29), 4-3 Έγκενς (περιφέρεια, 5:11), 5-3 Μανωλιουδάκη (π/π, 4:11), 6-3 Μυριοκεφαλιτάκη (κόντρα, 3:30), 6-4 Χυδηριώτη (π/π, 1:07).

3ο οκτάλεπτο: 7-4 Αβραμίδου (π/π, 5:46), 8-4 Μπάκλινγκ (κόντρα, 1:35).

4ο οκτάλεπτο: 8-5 Νίνου Ε. (π/π, 00:05)

Ολυμπιακός (Χάρης Παυλίδης): Διαμαντοπούλου Χ., Πλευρίτου Ελ., Έγκενς 2, Ελευθεριάδου, Μανωλιουδάκη 1, Αβραμίδου 1, Ασημάκη, Πλευρίτου Μ.,  Μπάκλιγκ 2, Πλευρίτου Β. 1, Τσουκαλά, Μυριοκεφαλιτάκη 1, Σταματοπούλου, Παπαναστασίου Δ., Φουντωτού

ΝΟ Βουλιαγμένης (Αλεξία Καμμένου): Τζόνσον, Χαραλαμπίδη 1, Χυδηριώτη 1, Ελληνιάδη 1, Γιαννοπούλου Αθ., Ξενάκη 1, Νίνου Ειρ. 1, Πάτρα, Κώτσια, Διαμαντοπούλου Β., Ράνεϊ, Μαστρόκαλου, Κοτσιώνη, Νίνου Π., Κοκκινάκη

 
BetMarket 728x90

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ