Θρύλε της Ευρώπης, υποκλινόμαστε στο μεγαλείο σου

Θρύλε της Ευρώπης, υποκλινόμαστε στο μεγαλείο σου
Book Small Mobile

Δεν είναι είδηση. Ούτε κάτι... καινούργιο. Απλά είναι μία επιβεβαίωση. Άλλη μία. Ο Ολυμπιακός μπορεί να μην τα κατάφερε στον χθεσινό τελικό του Final 8 στο Ανόβερο, όπου ηττήθηκε στα πέναλτι από τη Φερεντσβάρος με 14-13, ωστόσο και μόνο η παρουσία του στον τελικό δείχνει ότι δεν βρίσκεται τυχαία στην ελίτ του ευρωπαϊκού Πόλο.

Αυτή η «ερυθρόλευκη» παρουσία στον τελικό ήταν η 3η τα τελευταία 4 χρόνια. 4 χρόνια στα οποία ο Ολυμπιακός του Θοδωρή Βλάχου έχει βρεθεί σε όλες τις τελικές φάσεις, αρχικά στο Final 6 στην Ουγγαρία το 2016 και το 2017 και την τελευταία διετία στα Final 8 που έγιναν στη Γένοβα το 2018 και στο Ανόβερο φέτος.

Μάλιστα, σε αυτήν την επιτυχημένη ευρωπαϊκή 4ετία, ο Ολυμπιακός έχει σηκώσει μία φορά το ευρωπαϊκό, στον περσινό τελικό στην Ιταλία με αντίπαλο την πανίσχυρη Προ Ρέκο που διαθέτει ένα πολύ μεγάλο μπάτζετ για τα δεδομένα του ευρωπαϊκού Πόλο. Επίσης, αποτελεί την πολυνίκη του LEN Champions League, μετρώντας 8 τρόπαια σε 15 παρουσίες στον τελικό. Αυτήν την ομάδα νίκησε πέρσι και πήρε την ευρωκούπα ο Θρύλος, αυτήν την ομάδα νίκησε φέτος στον ημιτελικό.

Ο Ολυμπιακός, λοιπόν, έχει καταφέρει κάτι πολύ σπουδαίο: Να καθιερωθεί στην ελίτ του ευρωπαϊκού Πόλο. Και αν νομίζετε πως είναι κάτι απλό, τότε μάλλον κάνετε λάθος. Ο Ολυμπιακός τα βάζει με μεγαθήρια όλα αυτά τα χρόνια. Άλλες φορές τα καταφέρνει, άλλες όχι. Ωστόσο, είναι κάθε χρόνο την τελευταία 4ετία στην τελική φάση, μέσα στις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης. Και αυτό δείχνει πολλά.

Τη σεζόν 2015-16, ο Ολυμπιακός βρέθηκε στο Final 6 στην Ουγγαρία, όπου ηττήθηκε στον τελικό από τη Γιουγκ με 6-4. Επέστρεψε σε τελική φάση μετά από αρκετά χρόνια, ωστόσο δεν κατάφερε να φτάσει ως το τέλος.

Τη σεζόν 2016-17, το Final 6 έγινε και πάλι στην Ουγγαρία, μόνο που ο Ολυμπιακός δεν έφτασε τόσο μακριά. Για την ακρίβεια, αποκλείστηκε και πάλι από τη Γιουγκ, αυτήν τη φορά στον προημιτελικό, όπου ηττήθηκε με 11-8.

Το 2017-18, ο Θρύλος βρέθηκε και πάλι στην τελική φάση. Αυτήν τη φορά στη Γένοβα για το Final 8. Εκεί, κατάφερε να σηκώσει το Champions League, το 2ο στην ιστορία του τμήματος και πρώτο μετά από εκείνο του 2002, νικώντας στον τελικό το μεγαθήριο της Προ Ρέκο με 9-7. Ο Ολυμπιακός στην κορυφή της Ευρώπης μετά από 16 χρόνια. Ένα όνειρο που έγινε αληθινό.

Για να φτάσουμε, λοιπόν, στη φετινή σεζόν, το 2018-19, όπου ο Ολυμπιακός έδωσε ξανά το «παρών» στο Final 8, στο Ανόβερο. Έφτασε μέχρι τον τελικό, νικώντας την Μπρέσια (8-7) στον προημιτελικό και την Προ Ρέκο στον ημιτελικό (12-11). Ωστόσο, στον τελικό ηττήθηκε από τη Φερεντσβάρος, στα πέναλτι, με 14-13. Προφανώς και υπάρχει στεναχώρια, αλλά η υπερηφάνεια είναι πολύ μεγαλύτερη, πιστέψτε μας.

Θρύλε της Ευρώπης, υποκλινόμαστε στο μεγαλείο σου...

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ