ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

«Περήφανος, η καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη»

«Περήφανος, η καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη»

Περήφανος για τους παίκτες του δήλωσε ο Θοδωρής Βλάχος, τονίζοντας ότι ο Ολυμπιακός έχει καταξιωθεί, όντας η καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη. Παράλληλα, ο Έλληνας προπονητής του Θρύλου αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι «ερυθρόλευκοι» συγκριτικά με τις υπόλοιπες ομάδες και αποθέωσε για μία ακόμα φορά τον κόσμο των Πειραιωτών που έδωσε άλλη αίγλη στο Final 8 του Champions League στο Ανόβερο.

«Είμαστε ευχαριστημένοι για ότι κάναμε εκεί, αλλά και υπερήφανος εγώ ειδικά για τους παίκτες μου. Ουσιαστικά δεν χάσαμε κάποιο παιχνίδι, αλλά δεν φέραμε το τρόπαιο εδώ. Χάσαμε ένα τρόπαιο στη διαδικασία των πέναλτι και αυτό δείχνει σε πόσο υψηλό επίπεδο έχουμε φτάσει και έχουμε παραμείνει. Γιατί το στοίχημα φέτος ήταν να παραμείνουμε ψηλά. Παραμείναμε στην κορυφή. Μας χωρίζει ένα χαμένο πέναλτι, ένα δοκάρι. Έτσι είναι στον αθλητισμό. Η πίκρα θα μείνει για πάντα, δεν θα το ξεχάσουμε ποτέ, αλλά πρέπει να συνεχίσουμε και πρέπει να είμαστε μόνο περήφανοι για αυτή την ομάδα, η οποία τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχει καταξιωθεί και ίσως να είναι η καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη με τα αποτελέσματα που έχει φέρει», δήλωσε αρχικά ο προπονητής του Ολυμπιακού», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Θοδωρής Βλάχος.

Για τον χαρακτήρα που βγάζει ο Ολυμπιακός στα παιχνίδια: «Η ομάδα αυτή έχει δείξει ότι αρνείται να χάσει. Και έχει ποιότητα να κερδίσει πολλούς μεγάλους αντιπάλους, όπως το κάναμε δύο φορές με τη Ρέκο. Δεν είναι κάτι που το λέμε ότι θα το κάνουμε. Βγαίνει από μόνο μέσα μας. Είναι πράγματι μια ομάδα πολύ δουλεμένη. Είμαι περήφανος που έχω αυτή την ομάδα και συνεργάζομαι με αυτούς τους παίκτες. Δεν ξέρω αν μπορεί άλλη ομάδα να το κάνει δεδομένου τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τι αντιμετωπίζουμε εμείς. Τα προβλήματα που έχουμε τα οποία δεν είναι η ώρα να συζητήσουμε ξανά. Όποιοι ξέρουν, γνωρίζουν ότι εμείς παλεύουμε με ξίφη και οι άλλοι με F-16».

Για την αντανάκλαση του Ολυμπιακού στην Ευρώπη και την αντιμετώπιση που έχουν: «Οι Ευρωπαίοι ξέρουν τι συμβαίνει εδώ γιατί έρχονται εδώ, παίζουν στον κολυμβητήριό μας και μιλούν με εμάς. Όλοι χαρακτηρίζουν τον Ολυμπιακό σαν έναν άθλο τα τελευταία χρόνια και αυτά που έχει κάνει είναι παράδειγμα για άλλες χώρες και ομάδες. Προσπαθούν να αντιγράψουν το στυλ παιχνιδιού μας.  Εμείς ζούμε σε έναν δικό μας κόσμο και δεν αντιλαμβανόμαστε τις δυσκολίες, απλά έχουμε πολύ δίψα για διάκριση. Θα ήταν φυσιολογικό φέτος μετά την περσινή κατάκτηση να ήμασταν πιο νωθροί, αλλά δείξαμε δίψα για να περάσουμε σε έναν τελικό και να το κατακτήσουμε».

Για το αν είναι υπόσχεση προς τον κόσμο του Ολυμπιακού πως η δίψα που δείχνει η ομάδα του θα συνεχιστεί: «Ο Ολυμπιακός δείχνει μια συνέπεια και μια διάρκεια και θεωρώ ότι θα συνεχιστεί. Είναι στο DNA μας ότι θέλουμε κάθε χρόνο να διακριθούμε. Σχολιάστηκε πολύ θετικά η παρουσία του κόσμου στο Αννόβερο. Αν δεν ήταν η κερκίδα του Ολυμπιακού, δεν θα είχε χρώμα το Final-8. Θα ήταν κάποιοι ανιαροί αγώνες, που στο τέλος θα έβγαινε ένας νικητής. Ο Ολυμπιακός και ο κόσμος του έδωσαν τέτοιο χρώμα που έμειναν όλοι με το στόμα ανοιχτό. Όλα έγιναν πολύ κόσμια και είναι διαφήμιση αυτό. Ήρθαν από παντού. Είναι πολύ καλό για το άθλημα. Μας δίνει δύναμη και ώθηση να συνεχίσουμε. Έφυγαν περήφανοι οι φίλαθλοι μας».

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ