ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Ντούμπλαρε τις νίκες, «βούλιαξε» ξανά τη Βουλιαγμένη!

Ντούμπλαρε τις νίκες, «βούλιαξε» ξανά τη Βουλιαγμένη!

Εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησε η ομάδα πόλο Γυναικών του Ολυμπιακού, η οποία επικράτησε με 16-8 της Βουλιαγμένης, στο Λαιμό, στο δεύτερο αγώνα της Β’ Φάσης του πρωταθλήματος.

Έτσι, οι «ερυθρόλευκες», οι οποίες επέβαλλαν καθολικά το ρυθμό τους, μετά την επικράτηση με 13-7 στην πρώτη αναμέτρηση, ντούμπλαραν τις νίκες. Και θα μπουν με το πλεονέκτημα των 6 βαθμών στη Γ’ φάση της διοργάνωσης.

Πλέον, τα κορίτσια του Χάρη Παυλίδη στρέφουν την προσοχή τους στον αγώνα του Σαββάτου (8/2), που θα παίξουν ξανά με τον ΝΟΒ, στο Κολυμβητήριο Χαλανδρίου, για τη φάση των «8» της Ευρώπης.

Η Χριστίνα Τσουκαλά ήταν αυτή που άνοιξε το σκορ, στο 7:33 του πρώτου οκταλέπτου, για τον Ολυμπιακό. Η Κρίσταμς έφερε το παιχνίδι στα ίσα, στο 2-2, με εύστοχη προσπάθεια στον παίκτη παραπάνω, στα μισά της περιόδου και η Τσουκαλά έδωσε εκ νέου προβάδισμα στο σύνολο του Χάρη Παυλίδη, σκοράροντας από την περιφέρεια, για το 3-2. Το πρώτο οκτάλεπτο ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 3-3. Στην έναρξη της δεύτερης περιόδου, οι άμυνες είχαν τον πρώτο λόγο, με τις τερματοφύλακες να πραγματοποιούν διαδοχικές επεμβάσεις. Η Τσουκαλά, με το τρίτο της προσωπικό τέρμα στον αγώνα, έδωσε για ακόμα μια φορά προβάδισμα στις «ερυθρόλευκες» και η Αβραμίδου στο 4:26, έδωσε «αέρα» δυο τερμάτων στον Ολυμπιακό, κάνοντας το 5-3 σε επίθεση με παίκτη παραπάνω. Πολύ καλή άμυνα από τις παίκτριες του Χάρη Παυλίδη, η Ελευθερία Πλευρίτου έφυγε στην κόντρα και κέρδισε το πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα η Ελευθεριάδου, για το 6-4 του Ολυμπιακού, 2:23 πριν τη λήξη του ημιχρόνου.

Με δυο ακόμα «ερυθρόλευκα» γκολ, της Τσουκαλά, το τέταρτο στον αγώνα, στον παίκτη παραπάνω αυτή τη φορά και της Ασημάκη, η διαφορά ανέβηκε στο συν τέσσερα (8-4), για τον Ολυμπιακό, που ήταν ανώτερος και είχε τον έλεγχο του αγώνα. Συνεχίζοντας στον ίδιο ρυθμό, οι «ερυθρόλευκες» διατήρησαν αυτό το προβάδισμα τους, μέχρι το τέλος της τρίτης περιόδου, η οποία ολοκληρώθηκε με 11-7. Ίδια η εικόνα και στην τελευταία περίοδο, με τον Ολυμπιακό να φτάνει στο συν έξι (13-7), με σκόρερ τις Μπενέκου και Μυριοκεφαλιτάκη, φτάνοντας με άνεση στην τελική επικράτηση με 16-8. Πρώτη σκόρερ του αγώνα ήταν η Χριστίνα Τσουκαλά με πέντε τέρματα, ενώ από δυο πέτυχαν Ελευθεριάδου, Κρίστμας και Βάσω Πλευρίτου. Με τη νίκη αυτή ο Ολυμπιακός έκανε το 2-0 στη σειρά των αγώνων της Β φάσης και εξασφάλισε το πλεονέκτημα των 6 βαθμών, στην επόμενη φάση του πρωταθλήματος, στον όμιλο για τις θέσεις 1-4. Οι δυο ομάδες, θα αναμετρηθούν εκ νέου το Σάββατο (8/2), στην πρώτη αναμέτρηση τους στην φάση των «8» της Ευρωλίγκα, με στόχο την πρόκριση στο Final-4 της διοργάνωσης.

Tα οκτάλεπτα: 3-3, 1-3, 3-5, 1-5

Η διακύμανση:

1ο οκτάλεπτο: 0-1 Τσουκαλά (περιφέρεια, 7:33), 1-1 Πρωτοπαπά (π/π, 5:10), 2-1 Πάτρα (περιφέρεια, 4:32), 2-2 Κρίστμας (π/π, 4:06), 3-2 Τσουκαλά (περιφέρεια, 3:02), 3-3 Ξενάκη (φουνταριστός, 2:15)

2ο οκτάλεπτο: 3-4 Τσουκαλά (περιφέρεια, 5:33), 3-5 Αβραμίδου (π/π, 4:26), 4-5 Πάτρα (περιφέρεια, 3:36), 4-6 Ελευθεριάδου (πέναλτι, 2:23)

3ο οκτάλεπτο: 4-7 Τσουκαλά (π/π, 6:34), 4-8 Ασημάκη (φουνταριστός, 5:50), 5-8 Νίνου (π/π, 4:51), 5-9 Κρίστμας (π/π, 4:28), 5-10 Πλευρίτου Β. (κόντρα, 3:36), 6-10 Πρωτοπαπά (περιφέρεια, 3:09), 6-11 Τσουκαλά (περιφέρεια, 2:51), 7-11 Γιαννοπούλου (περιφέρεια, 00:06)

4ο οκτάλεπτο: 7-12 Μπενέκου (περιφέρεια, 6:50), 7-13 Μυριοκεφαλιτάκη (περιφέρεια, 6:05), 8-13 Ξενάκη (φουνταριστός, 4:48), 8-14 Φουντωτού (πέναλτι, 4:29), 8-15 Ελευθεριάδου (κόντρα, 1:36), 8-16 Πλευρίτου Β (κόντρα, 00:22)

ΝΟ Βουλιαγμένης (Αλεξία Καμμένου): Κοτσιώνη, Πρωτοπαπά 2, Καϊάφα Στ., Ελληνιάδη, Γιαννοπούλου 1,Ξενάκη 2, Νίνου Ε. 1, Πάτρα 2, Κώτσια, Διαμαντοπούλου Β., Κοντονή, Ρακιντζή, Μαυρωτά, Τσιμάρα, Μουστακαρία

Ολυμπιακός (Χάρης Παυλίδης): Διαμαντοπούλου, Πλευρίτου Ελ., Μπενέκου 1, Ελευθεριάδου 2, Κρίστμας 2, Αβραμίδου 1, Ασημάκη 1, Κανετίδου, Δούλη, Πλευρίτου Β. 2, Τσουκαλά 5, Μυριοκεφαλιτάκη 1, Σταματοπούλου, Φουντωτού 1, Σιούτη

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ