ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

«Πρώτα η διασφάλιση της υγείας, η ίδια η ζωή»

«Πρώτα η διασφάλιση της υγείας, η ίδια η ζωή»

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Θοδωρής Βλάχος, αλλά και κόουτς της εθνικής Ελλάδας πόλο ανδρών, μίλησε στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας για τα όσα ζούμε με τον κορονοϊό.

Αλλά και αναφορικά με την απόφαση της αναβολής των Ολυμπιακών αγώνων, σχολιάζοντας στην ΚΟΕ:

«Eίναι φυσιολογική η εξέλιξη και η αντίδραση κι από το Ολυμπιακό κίνημα. Όλος ο πλανήτης αναγκάζεται να "χορεύει" στον ρυθμό του κορονοϊου και να ζει με την αγωνία για την εξάπλωσή του για το πώς και πότε να αντιμετωπιστεί. Προέχει η υγεία όλων μας. Καλά έκαναν, λοιπόν, και ανέβαλαν τους Αγώνες. Συμφωνώ απόλυτατα με την απόφαση. Άλλωστε, ακόμα κι αν υποθέσουμε ότι η αντιμετώπιση της πανδημίας θα ερχόταν σε εύλογο χρονικό διάστημα, τα περιθώρια είχαν στενέψει για να γίνει σωστή και καλή προετοιμασία για όλους. Εξετάστηκαν -θεωρώ- όλα τα σενάρια και κατέληξαν σε αυτή τη σοφή απόφαση.

Πλέον, από δω και πέρα, τα δεδομένα είναι ίδια για όλους όσον αφορά στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Εμείς, βέβαια, δεν έχουμε προκριθεί ακόμη, αλλά θα μάθουμε γρήγορα, θέλω να πιστεύω, στο άμεσο μέλλον πώς και πότε θα γίνει αυτό και να πάμε όσο το δυνατόν καλύτερα προετοιμασμένοι, μόλις τελειώσει αυτή η περιπέτεια.

Αναμένουμε όλοι να βελτιωθούν σύντομα τα πράγματα. Κι από τη στιγμή που ξεκαθάρισαν τα πράγματα για τους Ολυμπιακούς, να δούμε τι θα γίνει με τις εγχώριες διοργανώσεις. Οδηγός μας, πλέον, είναι η κατάσταση να επανέλθει σε κανονικούς ρυθμούς, η ζωή να γίνει όπως πριν, φυσιολογική και τότε να γίνουν και οι Αγώνες.

Στο μυαλό μας, λοιπόν, όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα, πρέπει να βάλουμε ως προτεραιότητα το υπέρτατο αγαθό, την υγεία και να ακολουθηθούν οι οδηγίες που δίνονται από την Πολιτεία.

Όσον αφορά στις παροτρύνσεις προς τους αθλητές μου, διεθνείς και μη: Να προσέχουν, να μείνουν υγιείς και να κάνουν τις απαραίτητες ασκήσεις για να κρατιούνται σε υποτυπώδη φόρμα. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο. Ο αθλητής θίγεται σε τέτοιες περιπτώσεις, γιατί μένει αγύμναστος και μετά χρειάζεται χρόνο για να επανέλθει. Για τον αθλητή η δουλειά του είναι το σώμα του. Αλλά επειδή είναι σοβαρά τα πράγματα περνάει προσωρινά σε δεύτερη μοίρα το να αθληθείς και να θα διακριθείς. Πρώτα είναι η δισφάλιση της υγείας, η ίδια η ζωή».

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ