ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Το πάλεψε, αλλά λύγισε στην Ιταλία

Το πάλεψε, αλλά λύγισε στην Ιταλία

Την πρώτη του ήττα στη σεζόν γνώρισε ο Ολυμπιακός στην Ιταλία, από τη Μπρέσια, με 8-7, για την 6η αγωνιστική των ομίλων του LEN Champions League. Το πάλεψε ο Θρύλος, κόντρα στα προβλήματα (δεν ήταν απόλυτα έτοιμοι οι δύο φουνταριστοί του, Κολόμβος και Μουρίκης) και απέναντι στην ισχυρή ιταλική ομάδα. Συνεχίζουμε δυνατά παρακάτω...

Η Μπρέσια πήρε προβάδισμα στα 6:02’’ με γκολ του Ντι Σόμα. Το παιχνίδι ήταν πολύ δυνατό με μάχες σε κάθε κατοχή. Είναι χαρακτηριστικό πως το 2-0 έγινε στο 2:32’’, με τον Ολυμπιακό να δυσκολεύεται να βρει γκολ. Ενδιάμεσα των δύο ιταλικών τερμάτων είχε δοκάρι με τον Φουντούλη. Εν τέλει, ο Ολυμπιακός απάντησε άμεσα, με τον κορυφαίο πολίστα του κόσμου, Φίλιπ Φιλίποβιτς, ο οποίος στον παίκτη παραπάνω έκανε το 2-1, στα 2:01 για τη λήξη του πρώτου οκταλέπτου. Στη συνέχεια, ο Γκίλλας πήρε ένα επιθετικό ριμπάουντ το οποίο έδωσε νέα επίθεση στον Ολυμπιακό με τον Γούβη να σκοράρει από θέση φουνταριστού για το 2-2 στα 0:32, ισοφαρίζοντας για τον Θρύλο, με το 2-2 να είναι και το σκορ πρώτου οκταλέπτου.

Το δεύτερο δεν ήταν καλό για τον Ολυμπιακό και η Μπρέσια κυριάρχησε. Και με αυτό το 3-0 προηγήθηκε με 5-2. Η Μπρέσια κέρδισε πέναλτι στην πρώτη της επίθεση στο δεύτερο οκτάλεπτο, με τον Ρεντζούτο να το εκτελεί εύστοχα στα 7:22 και να κάνει το 3-2. Ο Ολυμπιακός έχασε την ευκαιρία να ισοφαρίσει στον παίκτη παραπάνω, κάνοντας ένα λάθος και στην αντεπίθεση η Μπρέσια κέρδισε αποβολή και με τον Λουόνγκο έκανε το 4-2, με 1:30 να απομένουν για το δεύτερο οκτάλεπτο. Στη συνέχεια ο Δερβίσης σημάδεψε το δοκάρι και ο Βαπένσκι έκανε το 5-2 με γκολ στα 0:43. Όλα στραβά κι ανάποδα.

Ο Ολυμπιακός ανέβασε ψηλά την αμυντική του γραμμή, πίεσε και κατάφερε να ξαναμπεί στο παιχνίδι. Με τέρμα του Δερβίση στα 6:33 μείωσε σε 5-3, βρίσκοντας τέρμα σε παίκτη παραπάνω μετά από 5 άστοχες προσπάθειες στο δεύτερο οκτάλεπτο! Ο Μπικάρι στα 4:38 έδωσε και πάλι προβάδισμα τριών τερμάτων στη Μπρέσια με γκολ στον παίκτη παραπάνω, εκμεταλλευόμενος την αποβολή του Γούβη. Ο Ολυμπιακός έβγαλε δύο συνεχόμενες καλές άμυνες και στη συνέχεια, ο Φιλίποβιτς βρήκε εντυπωσιακά τον Μουρίκη, ο οποίος τελείωσε υποδειγματικά τη φάση και σκόραρε, κάνοντας το 6-4, στα 3:11. Για να έρθει στη συνέχεια ο Φουντούλης, στο 1:23, στον παίκτη παραπάνω και να κάνει το 6-5 για τον Ολυμπιακό. Ο Μπικάρι στην αμέσως επόμενη φάση, εκμεταλλεύτηκε τον παίκτη παραπάνω και σημείωσε το 2ο προσωπικό του τέρμα σε αυτήν την κατάσταση, κάνοντας το 7-5 για τη Μπρέσια ένα λεπτό πριν τη λήξη του τρίτου οκταλέπτου. Η «ερυθρόλευκη» απάντηση ήταν άμεση, με τον Γενηδουνιά να πετυχαίνει ένα πολύ όμορφο γκολ και να μειώνει και πάλι στο ένα τέρμα, κάνοντας το 7-6 στα 0:41’’.

Ο Ολυμπιακός έβγαλε δύο καλές άμυνες στην αρχή του τέταρτου οκταλέπτου, όμως αστόχησαν δις με τον Φουντούλη και έχασαν την ευκαιρία να ισοφαρίσουν, με τον Ντι Σόμα να το εκμεταλλεύεται και να κάνει το 8-6 με γκολ στα 6:01 στον παίκτη παραπάνω. Ο Θρύλος αντέδρασε άμεσα με τον κορυφαίο πολίστα του κόσμου. Ο Φιλίποβιτς, με το «μαγικό» αριστερό του χέρι κέρδισε τον Τεσάνοβιτς και έκανε το 8-7 για τον Ολυμπιακό με ένα πολύ όμορφο γκολ στα 5:05 πριν τη λήξη. Ο Ολυμπιακός στη συνέχεια έχασε δύο τεράστιες ευκαιρίες να ισοφαρίσει με τα δοκάρια των Μπούσλιε και Φουντούλη και έτσι το σκορ έμεινε στο 8-7 ως το τέλος.

Τα οκτάλεπτα: 2-2, 3-0, 2-4, 1-1

 
BetMarket 728x90

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ