ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Πόλο Γυναικών: Η βράβευση από τον Δήμο Πειραιά (video)

Πόλο Γυναικών: Η βράβευση από τον Δήμο Πειραιά (video)

Ο Ολυμπιακός κατέκτησε, στο πόλο Γυναικών, ξανά την κορυφή της Ευρώπης. Ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου, στη LEN Euroleague. Και έκανε τη οικογένεια του Θρύλου, αλλά και όλο τον ‘ερυθρόλευκο’ λαό, υπερήφανους. Και συνεχίζει ολοταχώς για το τρεμπλ. Δικαίως, λοιπόν, ο δήμος Πειραιά, η πόλη η οποία φιλοξένησε τη διοργάνωση του Final 4, το οποίο εν έτει 2022 ο Θρύλος κατέκτησε, για δεύτερη φορά σερί. Back to back. Μαζί με τον Πρωταθλητή Ευρώπης Ολυμπιακός, βραβεύτηκε και ο Κυπελλούχος Ευρώπης, Εθνικός.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, στον χαιρετισμό του, τόνισε:

«Ο Πειραιάς έχει μία παράδοση σε όλα τα αθλήματα και ειδικότερα στα αθλήματα πισίνας και στα θαλασσινά αθλήματα, τα οποία κάνουν περήφανη και την πόλη και τη χώρα. Η υδατοσφαίριση έχει εξελιχθεί στο εθνικό μας σπορ με τις επιτυχίες των εθνικών ομάδων και των συλλόγων του Ολυμπιακού και του Εθνικού. Στο Δημοτικό Συμβούλιο  πήραμε μια ομόφωνη απόφαση  να τιμήσουμε και τις δύο ομάδες, θέλοντας να   καταστήσουμε σαφές, ότι οι αποφάσεις μας έχουν  μία ισονομία απέναντι σε όλες τις ομάδες της πόλης,  όχι μόνο του Ολυμπιακού αλλά και του Εθνικού. Οι επιτυχίες είναι σημαντικές, είναι συνεχόμενες όλα αυτά τα χρόνια και σε εθνικό και σε συλλογικό επίπεδο και θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για τον κάθε σύλλογο ξεχωριστά. Η  βράβευση αυτή έχει μία ειδική σημασία, καθώς ο Πειραιάς είναι η πόλη που γεννήθηκαν οι δύο ομάδες. Συγχαρητήρια στις αθλήτριες, στους προπονητές, στις διοικήσεις των ομάδων. Οι επιτυχίες σας αποτελούν παράδειγμα για τα νεότερα παιδιά και μας γεμίζουν με υπερηφάνεια».

Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Γιώργος Μαυρωτάς, στον χαιρετισμό του, μεταξύ άλλων, τόνισε:

«Θέλω να συγχαρώ τα κορίτσια και μας διοικήσεις του Ολυμπιακού και του Εθνικού.  Αυτή η επιτυχία, ειδικά για την πόλη του Πειραιά, να κάνει το νταμπλ μας ευρωπαϊκές διοργανώσεις των γυναικών, είναι κάτι το μοναδικό. Οι επιτυχίες αυτές σε συλλογικό επίπεδο έχουν την αντανάκλασή μας και μας εθνικές  ομάδες.  Ο Πειραιάς είναι μία αθλητική πόλη. Ο αθλητισμός είναι ένα μεγάλο σχολείο και πρέπει να ωθούμε τα παιδιά μας στον αθλητισμό. Αυτό γίνεται στον Πειραιά και θα γίνεται ακόμα περισσότερο στο μέλλον».

Η  Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά  κα  Σταυρούλα Αντωνάκου στον χαιρετισμό  της,  μεταξύ άλλων, σημείωσε:

«Οι κορυφές κατακτιούνται πάντα δύσκολα και με κόπο και εσείς κατακτήσατε την κορυφή της Ευρώπης, κάνοντας υπερήφανους τους Έλληνες, αλλά και εμάς τους Πειραιώτες. Ένα μπράβο στον Δήμο Πειραιά και τον Γιάννη Μώραλη γι΄ αυτήν την πρωτοβουλία. Για μένα που αγωνίστηκα και στις δυο ομάδες και είχα την τιμή να είμαι και αρχηγός, ήταν μια στιγμή συγκίνησης το να κάνω τις απονομές χθες. Ως μέλος της Περιφέρειας Αττικής, η δέσμευσή μας να ενισχύσουμε τα αθλήματα του υγρού στίβου παραμένει. Οι μελέτες για την ανακατασκευή του Ζάππειου Κολυμβητηρίου ολοκληρώνονται και είμαστε εν αναμονή του αιτήματος για χρηματοδότηση του ΝΕΟΥ Κολυμβητηρίου στον Πειραιά! Το δικαιούνται άλλωστε, δεν νομίζετε; Σας ευχαριστούμε»!

Δείτε την εκδήλωση στο παρακάτω βίντεο της web tv του Καναλιού Ενα 90,4:

 

 

 
BetMarket 728x90

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ