ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Βλάχος: «Δεν έχουμε να φοβηθούμε κάτι»

Βλάχος: «Δεν έχουμε να φοβηθούμε κάτι»

Η νίκη της Εθνικής πόλο ανδρών επί του Ισραήλ στον χιαστί αγώνα του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στο Σπλιτ και η πρόκριση στην 8άδα ήταν αναμενόμενη, γι αυτό το μυαλό όλων έβλεπε ήδη στην παγκόσμια πρωταθλήτρια Ισπανία, που θα είναι η αντίπαλος στον κρίσιμο προημιτελικό της Τρίτης (6/9 20:00). Εκεί εστιάστηκαν και οι δηλώσεις του ομοσπονδιακού τεχνικού Θοδωρή Βλάχου, που είπε αναλυτικά:

«Δεν μπορώ να πω πολλά πράγματα για το παιχνίδι αυτό με το Ισραήλ. Τα παιδιά δεν ήταν συγκεντρωμένα 100%, δεν είχαν ιδιαίτερο κίνητρο, διότι ήταν ένα ματς που ξέραμε από την αρχή πως θα επικρατήσουμε. Ίσως ήταν μια καλή προπόνηση για τη συνέχεια. Έχουμε στο μυαλό μας από προχθές την Ισπανία, που μας περιμένει στον προημιτελικό. Φτάσαμε στο σημαντικό παιχνίδι κάθε μεγάλης διοργάνωσης, που είναι ο προημιτελικός, άμα περάσεις είσαι σε τροχιά μεταλλίων. Δεν φτάνουμε σαν πρώτοι, φτάνουμε σαν δεύτεροι από τον Όμιλό μας.

Ο πρωταρχικός μας στόχος που ήταν να βγούμε πρώτοι στον Όμιλο για να έχουμε πιο εύκολο μονοπάτι προς τα μετάλλια, αλλά δεν καταφέραμε –όπως κι αν έγινε αυτό, μ’ όποιον τον τρόπο έγινε.

Έχουμε την ευκαιρία μας, όμως, τώρα να κάνουμε ένα καλό παχνίδι απέναντι στην παγκόσμια πρωταθλήτρια. Την Ισπανία, που είναι μια πολύ καλή ομάδα, με ομοιογένεια. Είναι η ομάδα που έχει κάνει τις πιο λίγες αλλαγές από το Τόκιο. Αλλά κι εμείς είμαστε μια ομάδα που πιστεύει στις δυνατότητές της και θα προετοιμαστούμε με τον καλύτερο τρόπο. Με την Κροατία κάναμε πειστική και ποιοτική εμφάνιση σε μια δύσκολη έδρα και ελπίζω παρόμοια θα κάνουμε και στον προημιτελικό για να πιέσουμε την Ισπανία.

Υπάρχουν άλλα δεδομένα για τον αντίπαλό μας από το 2016, που την είχαμε αποκλείσει τότε. Επέστρεψε και ο Περόνε που ήταν τότε Βραζιλιάνος κι έγινε πάλι Ισπανός. Όμως, δεν έχουμε να φοβηθούμε κάτι, μας νοιάζει τι κάνουμε εμείς και πώς μπορούμε να τους αντιμετωπίσουμε».

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ