ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Η Ελλάδα «λύγισε» από την Παγκόσμια πρωταθλήτρια Ισπανία

Η Ελλάδα «λύγισε» από την Παγκόσμια πρωταθλήτρια Ισπανία

Το πολυπόθητο μετάλλιο σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα υδατοσφαίρισης Ανδρών δεν θα έρθει ούτε στο Σπλιτ. Η ανανεωμένη Εθνική μας ομάδα λύγισε στον προημιτελικό απέναντι στην πολύ ισχυρή και φορμαρισμένη παγκόσμια πρωταθλήτρια –της Βουδαπέστης- Ισπανία, που αποδείχθηκε ανυπέρβλητο εμπόδιο,

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ηττήθηκε με 9-5 και έμεινε εκτός 4άδας και διεκδίκησης μεταλλίων, μετά από δυο μεγάλες διοργανώσεις που ήταν στα μετάλλια (Ολυμπιακοί Αγώνες Τόκιο ασημένια, Παγκόσμιο πρωτάθλημα Βουδαπέστης χάλκινη).

Έτσι, η γαλανόλευκη θα περιοριστεί στους αγώνες για τις θέσεις 5η-8η, όπου ο πρώτος της αντίπαλος θα είναι το Μαυροβούνιο το μεσημέρι της προσεχούς Πέμπτης (8/9, 15:00).

Η ομάδα μας μπλοκαρίστηκε από την πιεστική έως εξοντωτική άμυνα των Ισπανών, με συνέπεια να μην μπορεί να είναι αποτελεσματική ούτε στον παίκτη παραπάνω (καθώς ήταν πολύ καλοί οι φουνταριστοί μας Κώστας Κάκαρης και Δημητρης Νικολαΐδης και κέρδισαν αρκετές αποβολές και πέναλτι), αλλά να μην βρίσκει εύκολα σκορ ούτε με άλλους τρόπους.

Ήταν και σε πολύ καλή μέρα και ο Ισπανός τερματοφύλακας Αγκίρε, κάτι που επίσης αποτέλεσε ανασταλτικό παράγοντα. Ο Αγκίρε, μάλιστα, έπιασε και πέναλτι του σπεσιαλίστα Στέλιου Αργυρόπουλου – Κανακάκη σε κρίσιμο σημείο.

Η Εθνική μας ισοφάρισε σε 2-2 -το αρχικό 2-0 της αντιπάλου-, αλλά στη συνέχεια έχασε επαφή στο σκορ. Όταν πια οι Ισπανοί είχαν ξεφύγει και με τρία γκολ διαφορά, οι Έλληνες είχαν το άγχος και τις βιαστικές επιλογές και δεν μπόρεσαν να επιστρέψουν στο παιχνίδι. Στα θετικά η μια ακόμα καλή εμφάνιση του νεαρού τερματοφύλακα Κώστα Λιμαράκη.

Οκτάλεπτα: 4-2, 1-1, 2-1, 2-1.

ΙΣΠΑΝΙΑ (Νταβίντ Μαρτίν): Αγκίρε, Μουνιαρίθ 2, Γρανάδος 2, Σαναχούγια, Ντε Τόρο, Λαρούμπε, Φάμερα 2, Καμπάνας 1, Ταχούλ 1, Περόνε 1, Μπαρόζο, Μπούστος, Λόριο.

ΕΛΛΑΔΑ (Θοδωρής Βλάχος): Λιμαράκης, Γενηδουνιάς 1, Σκουμπάκης, Γκιουβέτσης, Αργυρόπουλος - Κανακάκης, Παπαναστασίου, Δερβίσης 1, Αλαφραγκής, Κοπελιάδης, Κάκαρης 1, Νικολαΐδης, Βλαχόπουλος 2, Τζωρτζάτος.

 

 
BetMarket 728x90

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ