ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

«Διπλό» μέσα στην Πόλη, Θρύλε όλε, ολέ!

«Διπλό» μέσα στην Πόλη, Θρύλε όλε, ολέ!

Κατάθεση ψυχής και μαχητικότητας καλείται να κάνει ξανά μέσα σε ελάχιστες ημέρες από τον θρίαμβο επί του Παναθηναϊκού στο ΣΕΦ ο Θρύλος. Αυτή τη φορά στο «Σινάν Ερντέμ» κόντρα στην Αναντολού Εφές για την 30η αγωνιστική της Euroleague. Η πεινασμένη «αγέλη των λύκων» του Γιώργου Μπαρτζώκα έχει επιστρέψει για τα καλά στις… εργοστασιακές της ρυθμίσεις και το βράδυ της Τρίτης (19/3, 19:30) κόντρα στην τουρκική ομάδα θέλει να διευρύνει το αήττητο σερί της σε 7-0.

Αποστολή δύσκολη, απέναντι σε ένα σύνολο που παίζει για την επιβίωσή του στα εναπομείναντα παιχνίδια της κανονικής περιόδου της διοργάνωσης, δηλαδή της είσοδό του στα play in.

Με ρεκόρ 12-17 η Εφές κινδυνεύει άμεσα να χάσει το τρένο για τη συνέχεια και αυτό την καθιστά ακόμα πιο επικίνδυνη.

Για αυτό και ο Γιώργος Μπαρτζώκας στις δηλώσεις του  - πριν την αναχώρηση της «ερυθρόλευκης» αποστολής για την Πόλη - έδωσε το στίγμα του τι περιμένει στο «Σινάν Ερντέμ»: «Κατά τα γνώμη μου για την Εφές το ματς είναι σαν τελικός, στην προσπάθειά της να διεκδικήσει την είσοδό της στα play in. Δεν υπάρχει αμφιβολία πως έχει πολύ ποιοτικό ρόστερ με ταλέντο. Στα τελευταία δύο παιχνίδια έχει σκοράρει μέσο όρο 107 πόντους στο γήπεδό της. Είναι προφανές πως εκτός από τα βασικά θα πρέπει να κάνουμε πολλά πράγματα καλά για να κερδίσουμε».

Και επειδή στη συγκεκριμένη μάχη, κανείς δεν περισσεύει, και ο Τόμας Γουόκαπ με… μισή προπόνηση - λόγω του διαστρέμματος στον αστράγαλο – καλείται να σφίξει και πάλι τα δόντια για να προσφέρει και αυτός το μέγιστο δυνατό στην προσπάθεια του Θρύλου να επιστρέψει αλώβητος βαθμολογικά στη βάση του.

Άλλωστε, ίσως ο Θωμάς να έχει τη δυνατότητα να πάρει τον χρόνο που χρειάζεται για να αποθεραπευτεί μη αγωνιζόμενος με τη Βιλερμπάν την Πέμπτη (21/3, 21:15) στο ΣΕΦ, στο ματς που θα κλείσει την ευρωπαϊκή «διαβολοβδομάδα» για τους Πειραιώτες.

Με δεδομένο πως η τελευταία εκτός έδρας «ερυθρόλευκη» νίκη επί της Εφές είναι στις 22 Δεκεμβρίου του 2017 (έχουν μεσολαβήσει από τότε 6 ήττες, 5 για την Euroleague και μία σε φιλικό), οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να γυρίσουν με το διπλό στις βαλίτσες τους και με ρεκόρ 19-11 στην βαθμολογία της διοργάνωσης που θα τους φέρει ένα βήμα πιο κοντά στην 4άδα και στο πλεονέκτημα έδρας στα play offs.

Εκτός αποστολής έμεινε ο Ναζ Μήτρου - Λονγκ λόγω ίωσης, ο Νίκολα Μιλουτίνοφ που είναι ακόμα σε στάδιο αποθεραπείας και οι Γιώργος Τανούλης και Βενιαμίν Αμπόση.

 
BetMarket 728x90

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ