ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Θρύλε μπορείς ξανά!

Θρύλε μπορείς ξανά!

Η μισή δουλειά στη Βαρκελώνη, και το ένα τρίτο αυτής συνολικά, έγινε. Η πεινασμένη αγέλη των λύκων του Γιώργου Μπαρτζώκα επέβαλε το δικό της μπάσκετ, τους δικούς της κανόνες στο «Παλάου Μπλαουγκράνα» και έκανε το μπρέικ παίρνοντας μέσα από τα χέρια της Μπαρτσελόνα το πλεονέκτημα έδρας.

Ο Θρυλός δεν διαλέγει αντιπάλους. Απλά τους κερδίζει και έτσι έγινε και στην περίπτωση των Καταλανών. Άπαντες στον «ερυθρόλευκο» οργανισμό είχαν επισημάνει σε όλους τους τόνους το προηγούμενο διάστηκα, πριν ακόμα ολοκληρωθεί η κανονική περίοδος της Euroleague, πως καμία ομάδα δεν θέλει αντίπαλο τον Ολυμπιακό στα πλέι οφ.

Η μπίλια έκατσε στη Μπαρτσελόνα να είναι αυτή η… καμία ομάδα.

Και αποδείχθηκε περίτρανα στο παρκέ.

Σημασία για τους «ερυθρόλευκους» δεν είχαν οι δύο ήττες εντός και εκτός στην κανονική περίοδο από τους Καταλανούς,. Ούτε ότι στο «Παλάου Μπλαουγκράνα» η Μπάρτσα είχε ρεκόρ 15-2 κατά τη διάρκεια της χρονιάς.

Το μέλλον δεν γράφεται βλέποντας το παρελθόν, αλλά μαθαίνοντας από τα λάθη που έγιναν σε αυτό.

Ο Σκακιστής – ή Schachspieler όπως τον αποκαλούν πλέον και επίσημα οι Γερμανοί τηλεοπτικοί σχολιαστές των αγώνων  του Θρύλου – δεν πτοήθηκε ούτε από την απουσία του Κώστα Παπανικολάου, ούτε από τυην κακή βραδιά των Γουόκαπ και Πίτερς, ούτε από τον τραυματισμό του Πετρούσεφ.

Το «ερυθρόλευκο» ρόστερ – με τις όποιες αδυναμίες του – παρέχει δυνατότητες στον Μπαρτζώκα να βρει τις λύσεις.

Κορυφαίο παράδειγμα ο Σίκμα που κανείς δεν περίμενε, αλλά και ο Μιλουτίνοφ που στο διάστημα που προσέφερε στο τέλος ήταν σαν να μην είχε λείψει λόγω του τραυματισμού του. Και βέβαια το ψυχρό αισθητήριο του Λαρεντζάκη που πέτυχε τις δύο βολές ερχόμενος κρύος από τον πάγκο.

Το σύνολο του Μπαρτζώκα δεν είναι απλά άλλη μια ομάδα. Είναι Η ΟΜΑΔΑ με όλη τη σημασία της λέξης. Είναι ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ!

Όλοι νιώθουν σημαντικοί όταν ξέρουν πως ασχέτως χρόνου συμμετοχής, ο προπονητής τους είναι πάντα στο πλευρό τους και δεν θα τους πουλήσει! Ούτε και αυτοί!

Η σειρά λοιπόν των πλέι οφ για την Ευρωλίγκα με τη Μπαρτσελόνα έγραψε 1-0 υπέρ του Θρύλου, αλλά ξεκινάει από το 0-0 για να γίνει το 2-0 το βράδυ της Παρασκευής (26/4, 22:00).

Και μετά, στο «καμίνι» του ΣΕΦ ο Ολυμπιακός μπορεί να πανηγυρίσει με τον κόσμο του την πανηγυρική πρόκριση σε ακόμα ένα Final 4, σε αυτό του Βερολίνου!

 
BetMarket 728x90

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ