ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

"Με ενέργεια και την άμυνά μας!"

Η ώρα για την πρεμιέρα στο TOP-16 είναι το βράδυ της Τρίτης, με το Θρύλο να αντιμετωπίζει στο ΣΕΦ την Μπαρτσελόνα. Με τον κόουτς Σφαιρόπουλο να ξεκινά την τοποθέτησή του στη συνέντευξη Τύπου για το ματς με τους Καταλανούς, επισημαίνοντας ότι "Ξεκινάει το ΤΟP-16 και αμέσως έχουμε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, με μία ομάδα που πρωταγωνιστεί στην Ευρώπη. Είναι μια ιστορική ομάδα και πάντα όταν παίζεις μαζί της, το παιχνίδι είναι δύσκολο.

Είμαστε έτοιμοι για αυτόν τον... μαραθώνιο. Ένας... μαραθώνιος υψηλών απαιτήσεων και μεγάλης διάρκειας. Μετράει να είμαστε πολύ αφοσιωμένοι και συγκεντρωμένοι σε αυτό που κάνουμε, ανεξαρτήτως των αποτελεσμάτων. Μας ενδιαφέρει μόνο η δική μας ομάδα. Σεβόμαστε, αλλά δεν φοβόμαστε τις άλλες ομάδες του γκρουπ. Έχουμε επικεντρωθεί στο πώς θα παρουσιαστούμε καλύτεροι".

Σε ό,τι αφορά την Μπαρτσελόνα, τον πρώτο αντίπαλο στη δεύτερη φάση της Euroleague, ο προπονητής του Ολυμπιακού σχολίασε πως "Πάντα είναι ντέρμπι αυτά τα παιχνίδια. Αυτό που έχει σημασία είναι να παίξουμε με ενέργεια και να είμαστε μυαλωμένοι. Είναι σημαντικό να διαβάσουμε το παιχνίδι. Η άμυνά μας είναι η καλύτερη στην Ευρωλίγκα, στους πόντους ανά κατοχή.

Θέλουμε να βασιστούμε σε αυτό, ώστε να φέρουμε το παιχνίδι στα μέτρα μας. Ξέρουμε πως η Μπαρτσελόνα είναι ομάδα υψηλού επιπέδου. Το ίδιο κι εμείς, όμως. Το παιχνίδι κινεί το ενδιαφέρον του κόσμου. Τα εισιτήρια του αγώνα σχεδόν εξαντλούνται, αν έχω πληροφορηθεί καλά. Θέλουμε τη στήριξη του κόσμου".

Πριν από μερικούς μήνες υπήρξαν τα ματς με τον ίδιο αντίπαλο, στα πλέι οφ της Euroleague. Ο προπονητής του Ολυμπιακού ρωτήθηκε εάν υπάρχουν ομοιότητες του αυριανού ματς με εκείνα, για να εξηγήσει ότι "Υπάρχουν κάποιοι χαρακτηριστικοί παίκτες στις ομάδες. Ο Ναβάρο είναι σημείο αναφοράς για την Μπαρτσελόνα. Υπάρχουν πυλώνες στην Μπαρτσελόνα, όπως ο Τόμιτς, ο Νάβαρο και τα 4άρια με το καλό σουτ".

Για τη νίκη των Καταλανών την Κυριακή στη Μαδρίτη, κόντρα στη Ρεάλη, επισήμανε πως "Η εμφάνιση της Μπαρτσελόνα μέσα στη Μαδρίτη και η νίκη ύστερα από επτά χρόνια, αν δεν κάνω λάθος, δείχνει πως είναι σε καλή κατάσταση. Είχαν κάνει ορισμένα άσχημα ματς στο φινάλε της πρώτης φάσης, αλλά το ισπανικό πρωτάθλημα τους έδωσε την ευκαιρία να βρουν ρυθμό και πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι".

Τέλος, στο ερώτημα για τους Αμπρίνες και Αρόγιο που είναι τραυματίες ο Γιάννης Σφαιρόπουλος υπογράμμισε πως "Όταν αντιμετωπίζεις την Μπαρτσελόνα δεν μπορείς να σταθείς σε έναν-δύο παίκτες. Έχει πολλούς και καλούς παίκτες σε κάθε θέση. Πρέπει να παίξουμε καλή ομαδική και προσωπική άμυνα και μέσω από αυτήν να τους περιορίσουμε".

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  • "Μεγάλη πρόκληση"

    Έτσι χαρακτήρισε ο Ντάνιελ Χάκετ το ματς με την Μπαρτσελόνα, συμπληρώνοντας πως "πρέπει να υπερασπιστούμε το γήπεδό μας"

  • "Με τον κόσμο και το ρυθμό μας"

    Τα στοιχεία που μπορούν να βοηθήσουν το Θρύλο να νικήσει ξανά την Μπαρτσελόνα, σύμφωνα με τον Γιώργο Πρίντεζη

  • "Από τις καλύτερες ομάδες"

    Τα λόγια του Στράτου Περπέρογλου για τον Ολυμπιακό, την παραμονή της έναρξης του TOP-16

  • Στις 25/01 το ντέρμπι

    Στις 25/01 το ντέρμπι

    Δευτέρα απόγευμα, στις 19:00, ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει τον ΠΑΟ στο ΣΕΦ

BetMarket 728x90

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ