ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

"Το πιο κρίσιμο ματς"

Πρόωρος "τελικός" το ματς με τους Ρώσους για το Θρύλο. Με τον κόουτς Σφαιρόπουλο να επισημαίνει πως εκείνος όσο και παίκτες του είναι αποφασισμένοι για να επιστρέψουν στις νίκες, στην Euroleague. Επίσης, έβαλε τέλος στα σενάρια για νέες μεταγραφές.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού υπογράμμισε ότι "Παίζουμε αύριο ένα πολύ κρίσιμο παιχνίδι, το πιο κρίσιμο, για την ευρωπαϊκή μας πορεία μέχρι τώρα απέναντι σε μία πολύ καλή ομάδα που έχει 4 νίκες και μόλις 1 ήττα. Προερχόμαστε από τρεις ήττες. Ξέρουμε πως η Χίμκι έχει ποιότητα και μπορεί να σκοτώσει τους αντιπάλους της. Αρχής γενομένης από αύριο θέλουμε να παλέψουμε, το έχουν καταλάβει και οι παίκτες, για να πάρουμε τη νίκη. Είναι σημαντικό να επιβάλουμε τον ρυθμό μας. Είναι καλοί μπροστά, αλλά και στην άμυνα τους αρέσει να κυνηγούν το κλέψιμο ή το κόψιμο και να βγάζουν αιφνιδιασμούς. Και στις δύο πλευρές του παρκέ η Χίμκι έχει ιδιαίτερες δυνατότητες και εμείς, όμως, είμαστε πολύ καλή ομάδα και ξέρουμε πώς να κερδίζουμε αυτά τα ματς".

Συμπλήρωσε ακόμα πως "Περιμένουμε τον κόσμο κοντά μας, να αποτελέσει τον έκτο παίκτη και να σπρώξει την ομάδα στη νίκη", αλλά και ότι "θα ήθελα να σας παρακαλέσω να μην γράφεται πως φεύγουν ή έρχονται παίκτες, γιατί αυτό δεν πρόκειται αυτό να συμβεί. Χρειαζόμαστε ηρεμία και ασχολούμαστε μόνο με τα αγωνιστικά θέματα και κοιτάμε πως θα παίξουμε καλύτερα. Εμπιστεύομαι όλους τους παίκτες, τον τρόπο δουλειάς και πόσο πολύ δουλεύουν στις προπονήσεις. Όλοι έχουν επιλεγεί για να βοηθήσουν να φτάσουμε στους στόχους. Σας παρακαλώ να μη γράφετε για παίκτες, γιατί μας κάνει κακό".

Στη συνέχεια, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος μίλησε ακόμα...

** για την έλλειψη άγχους από την πλευρά της Χίμκι: "Όταν παίζεις χωρίς πίεση, βλέπεις το καλάθι σαν βαρέλι. Η Χίμκι έχει παίκτες πολύ καλούς επιθετικούς παίκτες. Πρέπει να είμαστε προσηλωμένοι στο αμυντικό μας πλάνο για να τους βγάλουμε από το παιχνίδι τους".

** για την αλλαγή στους ρόλους των παικτών του: "Είναι δύσκολο γιατί είχαμε αρκετούς τραυματισμούς. Χρειάζεται χρόνος για να προσαρμοστεί όλη η ομάδα. Χρειάζεται χρόνος για να αναπροσαρμοστούν οι ρόλοι. Αυτό μας στοίχισε. Θέλουμε να υπάρχει ηρεμία".

** για την κατάσταση του Χάκετ: "Θα δοκιμάσει να κάνει προπόνηση. Χθες έκανε ατομικό και σήμερα θα δούμε. Σε περίπτωση που δεν αγωνιστεί θα έχει ο Όντομ το ρόλο του. Με τον Αρκαδικό είδαμε τον Όντομ πιο πολύ στον άσσο και με μεγάλο χρόνο συμμετοχής, ώστε να δει τι χρειαζόμαστε. Ο Χάκετ πάντως μπορεί να υπάρξει περίπτωση να μας βοηθήσει. Θα το δούμε στην προπόνηση".

** για τον Παπανικολάου και το... κενό του Γιάνγκ: "Στην Τρίπολη με την συμμετοχή του Παπανικολάου, είχαμε ακόμα ένα παίκτη που προσπαθήσαμε να εντάξουμε στο ρόστερ. Ο τρόπος παιχνιδιού θέλουμε να είναι όπως παίξαμε στην Τρίπολη. Προσθέσαμε ένα παίκτη με μεγάλο κορμί και ποιοτικό. Έχουμε εμπιστοσύνη στους παίκτες μας. Δεν είναι εύκολο να βρούμε ποιοτικό ψηλό".

** για την επάνοδο του Λοτζέσκι: "Ο Ματ μαζί με τον Χάντερ αποτελούν μαζί με τους τρεις Έλληνες τον βασικό κορμό του Ολυμπιακού. Η απουσία του μας στοίχισε. Έχει ποιότητα και μπορεί επίσης να απεγκλωβίσει τους συμπαίκτες του. Δεν τον αφήνεις αφύλαχτο όταν ξέρεις ότι σουτάρει καλά. Η αντίπαλη άμυνα θα μας αντιμετωπίσει διαφορετικά τώρα με τον Λοτζέσκι στο γήπεδο. Θα μας βοηθήσει με την επιστροφή του".

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  • Με

    Με "ερυθρόλευκη" εκπροσώπηση

    Η Euroleague θα ανακαινίσει τα παρκέ σε 2 γήπεδα των Αθηνών. Παρόντες Παπαπέτρου και Στρόμπερι.

  • "Οδηγός" ο Απρίλης του '13 (video)

    Ο Ολυμπιακός είχε νικήσει τη Χίμκι με 79-70 στο ΣΕΦ για την τελευταία αγωνιστική του Top-16

  • Νίκησε τον... χρόνο!

    Νίκησε τον... χρόνο!

    Ο Χάκετ υπέστη διάταση έσω πλαγίου συνδέσμου στη Μαδρίτη. Όμως έβγαλε μέρος της σημερινής προπόνησης και έχει ελπίδες για το ματς με την Χίμκι

BetMarket 728x90

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ