ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

"Να σταθούμε ως Ολυμπιακός"

Τα πράγματα με το όνομά τους είπε ο Κώστας Παπανικολάου, ο οποίος τόνισε πως ο Ολυμπιακός πρέπει να δείξει μεγάλη θέληση αύριο κόντρα στη Ζαλγκίρις και πως πρέπει να παίξεις ως ο Ολυμπιακός. «Μιλάμε για έναν τελικό. Και μόνο το να γίνεται θέμα για διάθεση, θέληση και ενέργεια, νομίζω πως είναι λάθος τρόπος να ξεκινήσουμε την προετοιμασία μας για αυτό το παιχνίδι. Όλοι είμαστε έμπειροι, όλοι έχουμε παίξει μεγάλα παιχνίδια και όλοι ξέρουμε πως σε εκείνη τη στιγμή πρέπει να υπάρξει συσπείρωση και όλοι μαζί, σα μια γροθιά, να παλέψουμε όσο το δυνατόν πιο σκληρά. Πρέπει να επανέλθουμε στα στάνταρ μας, αυτά που μας έφεραν μέσα στην χρονιά ως εδώ, προκειμένου να διεκδικήσουμε τις πιθανότητές μας.

Το ότι έχουμε βρεθεί σε αυτή τη θέση και παλαιότερα δεν σημαίνει πως μπορούμε να συγκρίνουμε τις περιστάσεις και τις καταστάσεις. Σίγουρα η εμπειρία είναι ένα κομμάτι που μπορεί να βοηθήσει, όμως θα πρέπει όλοι να κάνουμε τη δουλειά μας όσο το δυνατόν καλύτερα. Δεν χρειάζεται να κάνουμε ούτε το τέλειο ματς, ούτε να βρεθούν ήρωες, ούτε τίποτα. Πρέπει να σταθούμε ως Ολυμπιακός στα σταθερά μας, όπως όλη τη χρονιά, και να διεκδικήσουμε το παιχνίδι», δήλωσε ο Έλληνας φόργουορντ του Θρύλου.

Για το τί μπορεί να αλλάξει σε θέμα τακτικής ο Ολυμπιακός: «Νομίζω πως το μεγαλύτερο στοιχείο σε μια σειρά όταν είσαι πίσω είναι η θέληση που θα δείξεις στο παρκέ. Σίγουρα υπάρχει το κομμάτι της τακτικής και είναι πάρα πολύ σημαντικό, όμως αυτή η ομάδα έχει αποδείξει στο παρελθόν πως η θέλησή της ήταν αρκετή προκειμένου να βγάλει και μεγάλες φάσεις στο παρκέ και μεγάλες άμυνες και να διαλύσει οποιαδήποτε τακτική και να καταφέρει οτιδήποτε στο παρκέ. Τώρα το να μπούμε σε περεταίρω ανάλυση δεν είναι δικό μου κομμάτι να ασχοληθώ. Οι προπονητές μπορούν να αναλύσουν καλύτερα αυτό το κομμάτι. Εμείς ως παίκτες αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να δείξουμε το πόσο θέλουμε να «τραβήξουμε» τη σειρά σε ακόμα ένα παιχνίδι για να διεκδικήσουμε μία ακόμη πρόκριση σε Final 4».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  • Αν δεν μπορείς ΕΣΥ, δεν μπορεί ΚΑΝΕΙΣ! (photos)

    Αν δεν μπορείς ΕΣΥ, δεν μπορεί ΚΑΝΕΙΣ! (photos)

    Ο Ολυμπιακός παίζει με την πλάτη στον τοίχο απέναντι στη Ζαλγκίρις (26/4, 20:00) και καλείται να δείξει τα στοιχεία που έχουν κάνει όλη την Ευρώπη να τον φοβάται, ακόμα και όταν είναι στα... σχοινιά

  • "Θα αντιδράσουμε..."

    Η τοποθέτηση του Γιάννη Σφαιρόπουλου για τον αυριανό «τελικό» με τη Ζαλγκίρις

BetMarket 728x90

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ