ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ 2019-2020

Ο Βασιλειάδης... άδειασε ξανά τον Βασιλακόπουλο

Ο Βασιλειάδης... άδειασε ξανά τον Βασιλακόπουλο

Στο γεγονός ότι κύριος και μεγάλος υπεύθυνος για την τραγική κατάσταση και την ώρα... μηδέν στην οποία έχει επέλθει το ελληνικό μπάσκετ, είναι ο Γιώργος Βασιλακόπουλος, στάθηκε για μία ακόμα φορά ο Γιώργος Βασιλειάδης, μιλώντας στην ΕΡΤ1. Παράλληλα, ο Υφυπουργός Αθλητισμού επανέλαβε ότι η Πολιτεία έχει μικρή δυνατότητα εμπλοκής (κάτι, βέβαια, που δεν ισχύει για το ποδόσφαιρο), ενώ καταλόγισε ευθύνες και στην Ομοσπονδία.

Από εκεί και πέρα, να σημειωθεί ότι ο Βασιλειάδης απέφυγε να πάρει θέση για τις «ομορφιές» που έλαβαν χώρα στον τελικό-παρωδία του Κυπέλλου Ελλάδας, στο ΟΑΚΑ.

Αναλυτικά:

«Και πάλι με ευθύνη των ίδιων των παραγόντων του ελληνικού μπάσκετ… Σε σημεία στα οποία οι δυνατότητες εμπλοκής της ίδιας της Πολιτείας είναι μικρή. Εμμένω στην άποψή μου περί ευθύνης της Ομοσπονδίας. Είναι σαφές, δεν χρειάζεται να το επαναλάβουμε.

Από κει και μετά περιμένουμε με αγωνία τη δεύτερη συνεχόμενη συνεδρία του ΕΣΑΚΕ. Πάρθηκαν πολύ σημαντικές αποφάσεις την προηγούμενη εβδομάδα. Με πολύ μεγάλες πλειοψηφίες σχετικά με την επόμενη χρονιά. Αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό. Θα πρέπει όλοι να αναλογιστούν τις ευθύνες τους και να δείξουν σοβαρότητα. Να σταματήσει η στοχοποίηση ανθρώπων, να καταλάβουν και οι ίδιοι οι Πρόεδροι πως το ακροατήριό τους πολλές φορές παρεξηγεί ή δύναται να παρεξηγήσει λεγόμενα και να οδηγήσει σε έκρυθμες καταστάσεις.

Δεν έχουμε πόλεμο. Αθλητισμός είναι. Και έτσι όπως έχει καταντήσει το ευρωπαϊκό μπάσκετ, με τα δεδομένα συμβόλαια στην Ευρωλίγκα και με την άναρχη δομή του, δεν χάθηκε και ο κόσμος αν κάποιος χάσει το πρωτάθλημα. Δηλαδή δεν έχει χάσει και τίποτα. Δεν είναι όπως στο ποδόσφαιρο που δεν βγαίνεις στο Champions League ή οτιδήποτε. Είναι όλο το πλέγμα λάθος, αλλά αυτό είναι μια άλλη συζήτηση».

Για το καθεστώς της Ευρωλίγκας κι αν συμφωνεί με τη δομή του, είπε: «Θα μπορούσα να είμαι υπέρ ενός κλειστού πρωταθλήματος, εφόσον σέβεται τους Εθνικούς κανόνες αφενός και αφετέρου να έχει και ένα νόημα. Και το ΝΒΑ είναι κλειστή λίγκα, αλλά έχει salary cap, έχει κανόνες και όλοι έχουν δυνατότητα να κάνουν κάτι. Στην Ευρωλίγκα είναι τεράστιες οι διαφορές. Ο τρόπος που λειτουργεί κατά την άποψή μου είναι προβληματικός. Αλλά αυτό είναι περισσότερο κουτσομπολιό, όχι η ουσία. Περιμένουμε τον ΕΣΑΚΕ. Φαίνεται πως θα πάρουν πολύ σημαντικές αποφάσεις για την επόμενη χρονιά και θα λείψουν οι δικαιολογίες από οποιουσδήποτε για να μην προχωρήσουμε. Οφείλουν όλοι να κρατήσουν τους τόνους χαμηλά. Ξέρω πως οι εισαγγελικές αρχές έτσι κι αλλιώς έχουν παρέμβει για τις ασχήμιες που έγιναν το προηγούμενο διάστημα. Έχω ενημερώσει και εγώ ο ίδιος όλους αρμοδίους από την πρώτη μέρα. Δεν έχω βγάλει ανακοινώσεις για αυτά, δεν χρειάζεται να τα βγάζεις στο μεϊντάνι. Περιμένουμε να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων. Η Ομοσπονδία έτσι κι αλλιώς δεν στέκεται, οπότε την βγάζω εκτός παιχνιδιού!». 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ