ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Οι προβληματισμοί για την είσοδο του Θρύλου στην Αδριατική

Οι προβληματισμοί για την είσοδο του Θρύλου στην Αδριατική

Απόλυτο πιστός στις θέσεις του να πάει την όλη ιστορία με το… Φάρο του ελληνικού μπάσκετ μέχρι τέλους, έμεινε ο Ολυμπιακός.

Οι «ερυθρόλευκοι», λοιπόν, βρίσκονται εν αναμονή της συνέλευσης που θα πραγματοποιηθεί στις 24 Μαΐου, στην οποία θα γίνει συζήτηση αναφορικά με το αν θα αγωνιστούν τελικά στην Αδριατική Λίγκα.

Στο πλαίσιο αυτό, σερβική ιστοσελίδα, η «Novosti.rs», αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο εισόδου του Θρύλου στην ABA League και εστίασε σε κάποιες ανησυχίες που υπάρχουν από τις άλλες ομάδας της διοργάνωσης.

Αναλυτικά όσα αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα:

«Οι εκπρόσωποι των συλλόγων της ABA League, θα πρέπει να απαντήσουν σε μία σειρά από ερωτήματα στο συμβούλιο της 24ης Μαΐου. Αυτά είναι τα εξής:

Το πιο δύσκολο ζήτημα είναι το καλεντάρι της νέας σεζόν. Η συμμετοχή του Ελληνικού γίγαντα θα οδηγήσει στην επέκταση της Αδριατικής Λίγκας από τις 12 ομάδες στις 14, κάτι που σημαίνει αύξηση των αγωνιστικών της κανονικής διάρκειας από 22 σε 26. Την ίδια στιγμή, οι 18 ομάδες της Ευρωλίγκας θα πρέπει να δώσουν 34 αγώνες αντί για 30. Εάν ο Ολυμπιακός και ο Ερυθρός Αστέρας καταφέρουν να βρεθούν στα playoffs, τότε τα playoffs της Αδριατικής Λίγκας θα πρέπει να μεταφερθούν σε ημερομηνίες που έχουν οριστεί για τα playoffs των εγχώριων πρωταθλημάτων. Σε αυτό δεν υπολογίζεται καν το ενδεχόμενο ο Ολυμπιακός να βρίσκεται στο Final 4. Εν ολίγοις, η δημιουργία για το καλεντάρι μοιάζει με απίθανη αποστολή, εκτός και αν οι σύλλογοι δεν διεκδικήσουν τον τίτλο στα πρωταθλήματα τους. Και αυτό δεν είναι ένα ρεαλιστικό σενάριο.

Το επόμενο ζήτημα αφορά το οικονομικό κομμάτι, αφού η προσθήκη τεσσάρων αγωνιστικών στην Αδριατική Λίγκα σημαίνει αυτομάτως τη διεξαγωγή πολλών επιπλέον αγώνων, κάτι που θα εκτίνασσε το κόστος, ειδικά της διαμονής στην Αθήνα. Η χαμηλότερη εκτίμηση κάνει λόγο για επιπλέον 500 χιλιάδες ευρώ, ενώ με ακριβής υπολογισμούς το συγκεκριμένο ποσό θα μπορούσε να είναι πολύ υψηλότερο. Λαμβάνοντας υπόψιν την οικονομική κατάσταση στην Αδριατική Λίγκα, ο Ολυμπιακός θα έπρεπε να καλύψει το οικονομικό βάρος από της συμμετοχής του στη διοργάνωση.

Τέλος, υπάρχει ένα ζήτημα αναφορικά με την προσέγγιση που θα είχε ο Ολυμπιακός σε κάποια παιχνίδια της Αδριατικής Λίγκας, πριν από σημαντικές αναμετρήσεις της Ευρωλίγκας. Για έναν σύλλογο με εγγυημένη θέση στην Ευρωλίγκα, ο τίτλος της Αδριατικής δεν σημαίνει σχεδόν τίποτα, επομένως είναι πολύ εύκολο να φανταστεί κανείς πως οι αναπληρωματικοί παίκτες θα καλύψουν κάποιους αγώνες. Επιπλέον, η Αδριατική Λίγκα, η οποία δέχθηκε ισχυρούς κλυδωνισμούς λόγω των γεγονότων στους τελικούς ανάμεσα στον Ερυθρό Αστέρα και την Μπούντουτσνοστ, θα υποδεχόταν μία από τις μεγαλύτερες κρίσεις του Ευρωπαϊκού μπάσκετ στις εθνικές λίγκες, με τη συμμετοχή του Ολυμπιακού».


 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ