ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Απαράδεκτο! Το σκεπτικό του ΑΣΕΑΔ κόντρα σε κανονισμούς!

Απαράδεκτο! Το σκεπτικό του ΑΣΕΑΔ κόντρα σε κανονισμούς!

Το ζήσαμε και αυτό! Να εκδίδεται με τόσο μεγάλη καθυστέρηση, το σκεπτικό μιας απόφασης του ΑΣΕΑΔ, σε μία τόσο σημαντική υπόθεση, όπως η συμμετοχή της Χατζηνικολάου, με τη φανέλα του Παναθηναϊκού, στους τελικούς της Α1 Γυναικών. Και το σκεπτικό να πηγαίνει… κόντρα στους κανονισμούς! Μιλάμε για πρωτόγνωρες καταστάσεις, για πράγματα που θυμίζουν… μαγειρείο, εις βάρος του Ολυμπιακού!

Σε ό,τι αφορά το θέμα παρακράτησης του δελτίου της παίκτριας, μετά την ένσταση του Ολυμπιακού, το ΑΣΕΑΔ λέει ότι «… στην περίπτωση αντικανονικής συμμετοχής αθλητή, ήτοι στην περίπτωση που αθλητής, αν και δεν δικαιούται συμμετοχής, για οποιαδήποτε αιτία κατέχει το δελτίο της Ε.Ο.Κ., και επομένως η συμμετοχή του σε αγώνα είναι αντικανονική (άρθρο 41 παρ. 9 του Κανονισμού της Ε.Ο.Κ.), όπως εν προκειμένω διατείνεται το προσφεύγον σωματείο, δεν προβλέπεται από τον εν λόγω κανονισμό η παρακράτηση του δελτίου του».

Τι λέει, όμως, ο κανονισμός;

Αντικανονική συμμετοχή λόγω κατάθεσης ένστασης σε προηγούμενο αγώνα και μη παρακράτησης του αθλητικού δελτίου Σύμφωνα με τον κανονισμό της ΕΟΚ (άρθρου Αρ 41.παρ. 5 περ α΄ και την περ. 9) προβλέπεται ρητά ότι: «5. Τα δελτία επιστρέφονται στις ομάδες, μετά τη λήξη του αγώνα, εκτός των περιπτώσεων: α. υποβολής ένστασης για τη ταυτότητα ή την αντικανονική συμμετοχή αθλητή.» «9.Ένσταση κακής συμμετοχής : Στην περίπτωση που αθλητής, αν και δεν δικαιούται συμμετοχής για οποιαδήποτε αιτία κατέχει το δελτίο της Ε.Ο.Κ., η συμμετοχή του σε αγώνα είναι αντικανονική, το δε αντίπαλο σωματείο δικαιούται να υποβάλει ένσταση κακής συμμετοχής του αθλητή».

Σαφές; Σαφές. Άλλα λέει ο κανονισμός, άλλα λέει στο σκεπτικό της απόφασης, εις βάρος του Ολυμπιακού, το ΑΣΕΑΔ…

Επόμενο θέμα, η αντικανονική συμμετοχή της παίκτριας του Παναθηναϊκού, λόγω εκπρόθεσμης έκδοσης δελτίου.

Τι λέει το ΑΣΕΑΔ; «...προκύπτει ότι για μεν τις μη Ελληνίδες αθλήτριες υπήρχε χρονικό όριο αντικατάστασής τους από το ενδιαφερόμενο σωματείο έως 05-03-2021, ενώ για την μεταγραφή μίας Ελληνίδας αθλήτριας δεν προβλέπεται αντίστοιχα κάποιο χρονικό όριο για την ένταξή της στην ενδιαφερόμενη ομάδα, όπως εν προκειμένω είναι το προσθέτως παρεμβαίνον σωματείο».

Το νέο δελτίο της αθλήτριας του ΠΑΟ εκδόθηκε στις 12/5/2021.

Τι λέει, όμως, ο κανονισμός;

Σύμφωνα με τον Κανονισμό Εγγραφών - Μεταγραφών της «Ε.Ο.Κ.» (άρθρο 4 παρ. Β, περ. 7), «…επίσης αθλητής ερασιτέχνης η επαγγελματίας που δεν συμπεριλαμβάνεται στον πίνακα των εν ΄ενεργεία αθλητών των σωματείων και κατά την αμέσως προηγούμενη αγωνιστική περίοδο δεν είχε καμία συμμετοχή σε αγώνα πρωταθλήματος η κυπέλλου θεωρείται σαν νέος αθλητής και κατά συνέπεια δικαιούται να εγγραφεί σε σωματείο έως την 31η Δεκεμβρίου κάθε έτους. Σε περίπτωση που η εγγραφή του συντελεσθεί μετά την παραπάνω ημερομηνία ο αθλητής αποκτά δικαίωμα συμμετοχής από την επόμενη αγωνιστική περίοδο». Να θυμίσουμε εδώ ότι η προθεσμία παρατάθηκε λόγω covid-19 μέχρι 5.3.2021.

Μόνο που δεν έβαλαν «το όνομα της αθλήτριας να τελειώνει σε… ‘λάου’»

Πέραν της καταφανώς εκπρόθεσμης έκδοσης του δελτίου της παίκτριας του Παναθηναϊκού, υπάρχει και η εμφανώς «φωτογραφική» τροπολογία, η οποία πέρασε στις 5 Μαρτίου, ώστε να υπάρχει μία σχετική… κάλυψη, για να μπορεί να προχωρήσει η δουλειά… Μόνο που δεν έβαλαν «το όνομα της αθλήτριας να τελειώνει σε… ‘λάου’», οι άνθρωποι που την επιμελήθηκαν, για να μπορέσουν να φέρουν το θέμα απολύτως στα μέτρα τους και να κάνουν αυτό που ήθελαν. Κόντρα στους κανονισμούς, δηλαδή, να βγάλουν δελτίο εκπρόθεσμα, στην Όλγα Χατζηνικολάου…

Δεν υπάρχουν αυτά…

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ